Error loading OS

poruka: 10
|
čitano: 2.873
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Error loading OS

moj problem je slijedeci, prije otprilike 2 mjeseca sam kupio novi hdd (seagate barracuda 1tb) i na njemu mi je instaliran win 7, i danas odlucim staviti win xp na drugu particiju jer sam nekako navikao na njega i cini mi se brzim, nisam to nikada prije radio tako da sam vjerovatno trebao to prepustiti nekom iskusnijem ali eto... i tako ja bootam win xp cd i odaberem particiju D (win7 je na C) i setup sve fino kopira i onda reboota komp, i nakon toga mi samo izbacuje poruku error loading operating system.

probao sam ponovno instalirati xp ali isto se dogadja, dvd od win7 nemam. postoji li neko rjesenje za to?

imam dosta stvari na hdd, pa bih ako je ikako moguce izbjegao potpuno formatiranje diska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Error loading OS
darkborg kaže...

moj problem je slijedeci, prije otprilike 2 mjeseca sam kupio novi hdd (seagate barracuda 1tb) i na njemu mi je instaliran win 7, i danas odlucim staviti win xp na drugu particiju jer sam nekako navikao na njega i cini mi se brzim, nisam to nikada prije radio tako da sam vjerovatno trebao to prepustiti nekom iskusnijem ali eto... i tako ja bootam win xp cd i odaberem particiju D (win7 je na C) i setup sve fino kopira i onda reboota komp, i nakon toga mi samo izbacuje poruku error loading operating system.

probao sam ponovno instalirati xp ali isto se dogadja, dvd od win7 nemam. postoji li neko rjesenje za to?

imam dosta stvari na hdd, pa bih ako je ikako moguce izbjegao potpuno formatiranje diska.

Shebo si boot sektor. Sad ti treba - ili instalacijski dvd Windowsa 7 (ovo su original .iso-i) ,ili Repair disc za Windows 7 ,s kojim ćeš onda popraviti boot.

I pusti XP ,ne troši prostor na njega. Brži nije sigurno ,osim ako nemaš single core procesor i 512 mb rama.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
Error loading OS

ok, probam ujutro pa javim kako je proslo, a proc mi je amd dual core 7750 2.7ghz i 3gb rama, ali problem je sto mi task manager pokazuje da mi je kolicina rama u upotrebi konstantno od 1.5-1.7 gb  

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Error loading OS

rješeno repair diskom, hvala puno ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
darkborg kaže...

ok, probam ujutro pa javim kako je proslo, a proc mi je amd dual core 7750 2.7ghz i 3gb rama, ali problem je sto mi task manager pokazuje da mi je kolicina rama u upotrebi konstantno od 1.5-1.7 gb  

Uključi memory remap u BIOS-u. To bi trebalo rješiti problem.

14 godina
Error loading OS

prošao sam kroz cijeli bios i nisam nasao taj memory remaping :/

i još jedno pitanje, s obzirom da mi je proc 64-bitni je li bolje da instaliram 64-bitne windowse? ima li kakvih prednosti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 20:50 (darkborg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
darkborg kaže...

prošao sam kroz cijeli bios i nisam nasao taj memory remaping :/

i još jedno pitanje, s obzirom da mi je proc 64-bitni je li bolje da instaliram 64-bitne windowse? ima li kakvih prednosti?

To je Asrock ,a ne ASUS ploča. Velika razlika ,pošto je i BIOS okljaštren u usporedbi s ASUS-icama.

I da ,64 bitni jesu bolji ,ali ako imaš 4 ili više GB rama.

Sa 3 GB nećeš baš osjetiti neku razliku.

14 godina
Error loading OS

ops, my bad {#}

znaci nemogu sa svojom mbo napraviti taj remapping?

postoji li neki drugi nacin? jer mislim da je iskorišenost rama od skoro 70% u idle ipak malo previse

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
darkborg kaže...

ops, my bad {#}

znaci nemogu sa svojom mbo napraviti taj remapping?

postoji li neki drugi nacin? jer mislim da je iskorišenost rama od skoro 70% u idle ipak malo previse

70% jeste previše ,ali zato imaš Task Manager da otkriješ gdje je i tko glavni krivac za to.

Ali ,nije uopće bitno koliko je rama u upotrebi ,ako sistem radi kako treba.

Slobodni ram ne služi ničemu ,a i trebalo bi se napokon naviknuti na to ,da Windows ,od Viste nadalje ,radi drugačije nego XP i da je bolje da je ram ''popunjen'' ,jel tako sistem radi brže!

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 21:27 (kizo2703).
14 godina
Error loading OS

slazem se, samo mi je cudno jer u task mgr ne pokazuje procese koji koriste tu memoriju ali ok, hvala na odgovorima {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 21:41 (darkborg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice