Dual Boot don't want

poruka: 6
|
čitano: 2.534
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dual Boot don't want

Evo ovako, neznam koliko cu dobro objasnit problem, nastojat cu biti kratak i izravan...

dakle na novo kompu imam hard od 250 gb na kojem je XP, odlucio sam isprobat Vistu ali ne na tom hardu pa sam ubacio hard sa starog kompa od 40gb, instalirao Vistu a njega i dobro zadovoljo se sa time i maknuo taj hard. problem je u tome sto nakon micanja harda na kojem je vista i dalje imam u ponudi boot XP ili Vistu, kako da maknem ponudu boot-anja Viste koje uopce nebi smjelo biti na ovom hardu ? dakle kako maknut boot screen i vratit da se automatski boot-a XP kako je to prije i bilo... zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dual Boot don't want

my computer - desni klik - properities - advanced - Sartup & Recovery- Settings - System startup

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Sve ostalo izbriši - restart

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
RE: Dual Boot don't want

Nije to, probao sam, pojavljivali su se samo Xp, buduci da je Vista na drugom hardu koji nije ukopcan, ali je opet nekako fajl ili neki komad necega stigao ovdje, medjutim zapis nije postojao u ovoj putanji koju si naveo. problem je rjesio VistaBootPro

17 godina
neaktivan
Dual Boot don't want

Ovak stari moj , greška u koracima prilikom instalacije.

Kad si išo intalirat vistu na drugi hard, trebao si u BIOSu odabrati taj drugi (od 40 giga), kao prvi u boot priority (boot redosljed).

Ovako ti je vjerojatno  po redosljedu kod bootanja osto ovaj od 250 gb sa xp-ima.E sad ti možda kod instalacije viste jesi odabrao drugi disk os 40 gb, ali ti se vistin boot naselio na disk koji ti je u BIOSu namješten kao prvi po bootanju (onaj 250 GB sa XP).

Badava si ti maknuo onaj od 40 GB sa vistom, kad ti je vistin boot naseljen na hardu sa XP-om.

E kak sad to maknuti.

Ubaci windows XP install disc u komp i biraj repair (R) stisneš  , pa onda command prompt i napiši fixmbr i potvrdi yes opciju.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dual Boot don't want

Imao sam XP i Vistu dual-boot. Upravo sam formatirao particiju gdje je Vista, pa je boot menu ostao. Probao sam sa fixmbr, ali ne radi. Sada idem probati sa VistaBootPro. Radi li to uopće na XP-u? Idem probati.

EDIT: Evo probao sam baš, radi! Nije izbrisan boot menu, samo ga "preskoči" jer je vrijeme za odabir sustava 0 sekundi.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2008 22:35 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual Boot don't want

ubaci vista boot dvd te ga botaj...bl bla jezik tipkovnica,itd.

...odes na next bez obzira koji ti sustav odabere nadam  se da kuzis...

pokrenes command prompt..cmd te odaberes dvd od viste   x:   zatim folder boot    te pokrenes

bootsect.exe i imas komande za boot  da ti vrati na ntoskrnl onaj boot loader od xp-a

ili ti upises x:\boot\bootsect /nt52 all i vratit ce ti na stari loader ali napominjem da pri tome neces moci vise bootat vistu...

ps ak ti nije nest jasno pm me... pozzz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice