Dizanje Windowsa

poruka: 86
|
čitano: 11.685
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Dizanje Windowsa
Oly_E3 kaže...

Meni se Vista na rezervnom (Celeron D clockan na 3.63GHz (1 jezgra), 1.25GB Ram, 80GB PATA) digne za 30 sec.

da....ali vjerovatno je to cista vista bez ikakih programa...
amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
16 godina
neaktivan

Instalirao sam sebi potrebne programe (office, updatove, softver za obradu fotografije, drivere, Paragon, service pack 1) i treba joj 30 (+-2) sec

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 17:36 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Instalirao sam sebi potrebne programe (office, updatove, softver za obradu fotografije, drivere, Paragon, service pack 1) i treba joj 30 (+-2) sec

to je super za zamjenski komp....
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
Oly_E3 kaže...

to je super za zamjenski komp....
 Je samo moram riješiti da na jednom monitoru, tipkovnici i mišu imam dva kompa

Neznam kako, ali uvjek su se svi Windowsi kod mene brzo dizali (nikad nisam imao neke pile od kompa), a nisam ih previše održavao (tu i tamo defregmentirao disk i imao par programa u start-upu i ništa više).
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 18:00 (Oly_E3).
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

A očito je meni nešto otišlo na kompu, nema što drugo biti. RAM sam testirao i on vjerovatno nije. Najviše sumljam na Hard disk. napominjem da imam još nekih problema, kao što je restartanje kompa, tako da sigurno nešto radi probleme, pa je i ovo posljedica svega toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

A očito je meni nešto otišlo na kompu, nema što drugo biti. RAM sam testirao i on vjerovatno nije. Najviše sumljam na Hard disk. napominjem da imam još nekih problema, kao što je restartanje kompa, tako da sigurno nešto radi probleme, pa je i ovo posljedica svega toga.

Cisto ne vjerujem da ti je nesto otislo. Rusio bi ti se sustav ili nesto drugo umjesto sporijeg dizanja. Mada bi mogao za svaki slucaj pokrenuti memtest koji testira opcenito potez maticna-ram-procesor. Koliko ja znam taj testic se nalazi na Hirens boot cdu. Skini se to ako vec nemas, ima oko 100 MB, jako koristan cd sa hrpom live programa za backup i ostalo, izmedju ostalog ima i live windowse pa je odlican za spasavanje podataka.
Malo sam sada skrenio s teme, nema veze. Mislim da jednostavno nemas srece s maticnom, mada samo dizanje mene ne bi toliko mucilo. Znam kako ti je, i mene nekad sitnica nekad muci i dok to ne rijesim nema mira. Mislim da je ovo malo tezi problem.

GDJE SU HAKERI KAD IH TREBAS, HA? :D

Jos cu ti ovo reci a onda sam iscrpio sve svoje znanje sto se tice dizanja sustava.

Opcenito, windowsi u tom dijelu kada ide taj famozni "progress bar" se bave hardverom i nesto od toga te koci kod inicijalizacije. To je barem moje vidjenje stvari. Ovo je 1:1.000.000 da je do toga ali eto da i to kazem. Imas u biosu nekakav "boot order" ili nesto slicno. Trebalo bi sve biti iskljuceno osim na prvom mjestu dvd-rom pa onda disk. I jos imas negdje vjerovatno "plug and play os" enable - disable. Sta god da je, stavi ono drugo. Eto, ako ti nisam pomogao, nadam se da nisam ni odmogao :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 19:34 (bnaci).
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

I mene isto tako muče sitnice i moram sve riješiti. ma ništa, odnijeti ću u links pa valjda oni tamo znaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

I mene isto tako muče sitnice i moram sve riješiti. ma ništa, odnijeti ću u links pa valjda oni tamo znaju.

Ajde, i javi ako ti sta pametno kazu. :)
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Evo dužan sam vam još video dati. Evo upload sam napravio i prekoračio prometa 10 GB, hehe. Sad moram 20 kn dati više. Evo izvolite video koji sam obećao

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

a najlakse odnijeti kod majstora...LOL@
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

A reci ti nešto pametnije, sve sam probao, pa vidiš vna videu koliko se puni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

A reci ti nešto pametnije, sve sam probao, pa vidiš vna videu koliko se puni.

sam sam se salio......
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Znam! Hehe! A mogli bi oni i papreno naplatiti to. A sta ćeš. A nevjerujem da će i oni riješiti problem, ali eto da probamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

momci evo moja konfa

athlon 64 3000+

msi k8nsli platinum

asus extreme 7800 gt

2*512 corsair

maxtor 250 gb

uglavnom, za vrijeme loadinga pokaže mi 1,5 puta onu crtu i puf eto windowsi.

nisam baš nešta čitao ovu temu, ali inače ima puno stvari, koje usporavaju loding, primjerice više hardova zna pravit probleme, instalirani programi, ma sve.

LP

16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...

Evo dužan sam vam još video dati. Evo upload sam napravio i prekoračio prometa 10 GB, hehe. Sad moram 20 kn dati više. Evo izvolite video koji sam obećao

Dok sam ja bio na t-comu novi paket se obracunavao tek kada se potrosilo vise od polovice novog paketa. Ja sam bio na paketu od 2GB a novi paket je bio slijedecih 512 MB. To znaci da  sam mogao potrositi 2,24 GB. Tako da vjerovatno neces nista platiti ekstra ako nisi bas pretjerao.

Sto se tice videa, tako izgleda i moj boot poslije brda instaliranih programa nakon par mjeseci. Odnosno kada su windowsi pred zamjenu. :(
16 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

Znam! Hehe! A mogli bi oni i papreno naplatiti to. A sta ćeš. A nevjerujem da će i oni riješiti problem, ali eto da probamo.

...to da...ja prije par godina dok sam imo stari komp svaki je tjedan skoro isao na servis u zg i....tam je stajao .....5 dana i poslali su ga nazad..
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
Ivan36 kaže...

Dok sam ja bio na t-comu novi paket se obracunavao tek kada se potrosilo vise od polovice novog paketa. Ja sam bio na paketu od 2GB a novi paket je bio slijedecih 512 MB. To znaci da  sam mogao potrositi 2,24 GB. Tako da vjerovatno neces nista platiti ekstra ako nisi bas pretjerao.

Sto se tice videa, tako izgleda i moj boot poslije brda instaliranih programa nakon par mjeseci. Odnosno kada su windowsi pred zamjenu. :(
 Sad se promet obračunava tako da ako pređeš 10 gb, odma plačaš 20 kn više, i da prođeš 1 MB preko togra uvijek ćeš platiiti više. Još sam vas nešto zaboravio pitati. Kad vam idu te plave crte jer vam svijetli odma ona lampica o aktivnosti hard diska, jer meni ne svijetli, tek zadnjih 3 puta kad prođe onda svijetli. Ajde vidite to, molim vas!!!
16 godina
neaktivan

Sad se promet obračunava tako da ako pređeš 10 gb, odma plačaš 20 kn više, i da prođeš 1 MB preko togra uvijek ćeš platiiti više. 
 to je preglupo sto su napravili....npr....neki ima prometa 10.99gb

a neki 10.00 i isto ce platit.....
17 godina
protjeran
ivan_1995 kaže...

Pa neće, ako si i jedan megabajt više potrošio moraš platiti više.

Znači 10gb - otprilike 150kn

10.99 - otprilike 150kn + 20 kn.
E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
16 godina
neaktivan

ivan_1995 kaže...

Pa neće, ako si i jedan megabajt više potrošio moraš platiti više.

Znači 10gb - otprilike 150kn

10.99 - otprilike 150kn + 20 kn.
 ne platit ce isto........
17 godina
protjeran
Dizanje Windowsa

Nije istina, pređi ti ovaj mjesec do 10,99 pa pogledaj račun.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ivan36 kaže...
bnaci kaže...
Ivan36 kaže...
Još sam vas nešto zaboravio pitati. Kad vam idu te plave crte jer vam svijetli odma ona lampica o aktivnosti hard diska, jer meni ne svijetli, tek zadnjih 3 puta kad prođe onda svijetli. Ajde vidite to, molim vas!!!
 Meni isto ne svijetli cijelo vrijeme, samo na kraju.
16 godina
neaktivan
Mayales kaže...

Nije istina, pređi ti ovaj mjesec do 10,99 pa pogledaj račun.

platio bi 220kn...ali nemogu imam flet...
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Ja skoro uvijek potrošim 9,99 gb, i onda ne plačam ništa dodatno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Evo, napokon uspješno riješen problem i to sa instaliranjem Viste. Sad ona crta prođe 5-6 puta što je sasvim solidan rezultat. Hvala svima na pomoći!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dizanje Windowsa

Meni od pritiska gumba za paljenje kompa pa do pojave UPOTREBLJIVOG desktopa na Ubuntuu 9.04 prođe 45 sekundi.

A sedmici za isto to treba minuta i 25 sekundi (OS je u savršenom stanju, bez ičega u start up-u)!

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice