Meni se Vista na rezervnom (Celeron D clockan na 3.63GHz (1 jezgra), 1.25GB Ram, 80GB PATA) digne za 30 sec.
Instalirao sam sebi potrebne programe (office, updatove, softver za obradu fotografije, drivere, Paragon, service pack 1) i treba joj 30 (+-2) sec
Instalirao sam sebi potrebne programe (office, updatove, softver za obradu fotografije, drivere, Paragon, service pack 1) i treba joj 30 (+-2) sec
A očito je meni nešto otišlo na kompu, nema što drugo biti. RAM sam testirao i on vjerovatno nije. Najviše sumljam na Hard disk. napominjem da imam još nekih problema, kao što je restartanje kompa, tako da sigurno nešto radi probleme, pa je i ovo posljedica svega toga.
A očito je meni nešto otišlo na kompu, nema što drugo biti. RAM sam testirao i on vjerovatno nije. Najviše sumljam na Hard disk. napominjem da imam još nekih problema, kao što je restartanje kompa, tako da sigurno nešto radi probleme, pa je i ovo posljedica svega toga.
Opcenito, windowsi u tom dijelu kada ide taj famozni "progress bar" se bave hardverom i nesto od toga te koci kod inicijalizacije. To je barem moje vidjenje stvari. Ovo je 1:1.000.000 da je do toga ali eto da i to kazem. Imas u biosu nekakav "boot order" ili nesto slicno. Trebalo bi sve biti iskljuceno osim na prvom mjestu dvd-rom pa onda disk. I jos imas negdje vjerovatno "plug and play os" enable - disable. Sta god da je, stavi ono drugo. Eto, ako ti nisam pomogao, nadam se da nisam ni odmogao :D
I mene isto tako muče sitnice i moram sve riješiti. ma ništa, odnijeti ću u links pa valjda oni tamo znaju.
I mene isto tako muče sitnice i moram sve riješiti. ma ništa, odnijeti ću u links pa valjda oni tamo znaju.
A reci ti nešto pametnije, sve sam probao, pa vidiš vna videu koliko se puni.
A reci ti nešto pametnije, sve sam probao, pa vidiš vna videu koliko se puni.
Znam! Hehe! A mogli bi oni i papreno naplatiti to. A sta ćeš. A nevjerujem da će i oni riješiti problem, ali eto da probamo.
momci evo moja konfa
athlon 64 3000+
msi k8nsli platinum
asus extreme 7800 gt
2*512 corsair
maxtor 250 gb
uglavnom, za vrijeme loadinga pokaže mi 1,5 puta onu crtu i puf eto windowsi.
nisam baš nešta čitao ovu temu, ali inače ima puno stvari, koje usporavaju loding, primjerice više hardova zna pravit probleme, instalirani programi, ma sve.
LP
Znam! Hehe! A mogli bi oni i papreno naplatiti to. A sta ćeš. A nevjerujem da će i oni riješiti problem, ali eto da probamo.
Nije istina, pređi ti ovaj mjesec do 10,99 pa pogledaj račun.
Nije istina, pređi ti ovaj mjesec do 10,99 pa pogledaj račun.
Ja skoro uvijek potrošim 9,99 gb, i onda ne plačam ništa dodatno.
Evo, napokon uspješno riješen problem i to sa instaliranjem Viste. Sad ona crta prođe 5-6 puta što je sasvim solidan rezultat. Hvala svima na pomoći!!!!
Meni od pritiska gumba za paljenje kompa pa do pojave UPOTREBLJIVOG desktopa na Ubuntuu 9.04 prođe 45 sekundi.
A sedmici za isto to treba minuta i 25 sekundi (OS je u savršenom stanju, bez ičega u start up-u)!