Automatska sinhronizacija mapa i datoteka

poruka: 8
|
čitano: 5.106
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, potreban mi je program (po mogucstvu free) da radi automatsku sinhronizaciju nekoliko foldera na vise racunara unutar LAN-a. Programi tipa Synkron mi nisu od prevelike pomoci (ili ga ja ne znam podesiti) jer mi treba nesto sto ce raditi vise kao Live Mass, tj. podesin nekoliko direktorija, a program prati promjene i kad neka datoteka unutar tih foldera bude promjenjena da je sinhronizuje na ostale foldere...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Automatska sinhronizacija mapa i datoteka
Gambino kaže...

Dakle, potreban mi je program (po mogucstvu free) da radi automatsku sinhronizaciju nekoliko foldera na vise racunara unutar LAN-a. Programi tipa Synkron mi nisu od prevelike pomoci (ili ga ja ne znam podesiti) jer mi treba nesto sto ce raditi vise kao Live Mass, tj. podesin nekoliko direktorija, a program prati promjene i kad neka datoteka unutar tih foldera bude promjenjena da je sinhronizuje na ostale foldere...

u office 2007 imao si office groove za takve stvari

no ako imaš više računala unutar lana da li imaš kakav server?

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan

Imam Server 2008 (koji je dc) i server 2003

15 godina
neaktivan
Gambino kaže...

Imam Server 2008 (koji je dc) i server 2003

- network share koji je svima dostupan

- offline files

- synctoy

imaš mogućnosti koliko te volja

17 godina
neaktivan
moderator

Microsoft Sync Toy 2.1 preko task schedulera

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma i ja sam se odmah sjetio SyncToy-a ali to je opet i da u tasku kazem recimo svakih 15 minuta...ja bih radije rjesenje koji bi pratilo da li je neki fajl promijenjenj i onda pokretalo sync automatski....

17 godina
neaktivan
moderator
Gambino kaže...

Ma i ja sam se odmah sjetio SyncToy-a

Mislim da ti je najednostavnije preko SyncToy-a, task schedulera i odabir Echo nacina (backupiraju se samo novi i promjenjeni fajlovi s lijeva na desno - ako postoji bit ce nanovo prebrisan)

Oznaci u opcijama Mark for active run (cini mi se da se tako zove) a to je opcija koja je pogodna za ucestale backupe.

Pogledaj na BOL-u cini mi se da su imali program tjedna zabackupiranje ali se ne sjecam da je motrio na foldere

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne
15 godina
neaktivan
Gambino kaže...

Ma i ja sam se odmah sjetio SyncToy-a ali to je opet i da u tasku kazem recimo svakih 15 minuta...ja bih radije rjesenje koji bi pratilo da li je neki fajl promijenjenj i onda pokretalo sync automatski....

pa onda DFS replikacija u kombinaciji sa offline folderima tj ako se klijenti ne miču iz lana onda ne treba ni offline folder

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice