32 vs. 64 bit

poruka: 10
|
čitano: 2.279
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
32 vs. 64 bit

momci kakva su iskustva sa 64 bitnim windowsima.

konkretno zanimaju me win xp (ali može i utisci s vistom), dakle kako se slažu sa 32 bitnim programima i driverima, te kako se vrte igre na njima, kakvih problema ima i slično.

razmišljam o prelasku, a prije nego što prijeđem zanima me kolik je to pametno, naime stvar je u radnoj memoriji, sa 32 bitnim sam ograničen.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
32 vs. 64 bit

Imas vec tu temu!

Ako imas 4 gb RAM ili vise, definitivno 64bit! Dobro su podrzani i od igrica, drivera. Ja imam 64 bit Vistu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
32 vs. 64 bit

Ne budi Troll i pretraži forum!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 32 vs. 64 bit

Ja ti mogu samo reci moje iskustvo. Probao sam staviti Vistu x64 SP1 na laptop 1.66 c2d, 3gb rama i vukla mi se ko krepana macka. Izmedju toga sto je bilo sporo za p....  pokusao sam instalirati TV-tuner ali nikako nije htjelo raditi. Bilo je i par programa koje koristim, a da nisu htjeli raditi.

Opet kazem, to je samo moje iskustvo na gore navedenoj konfiguraciji. Za 2 dana sam se vratio na 32-bita.

Ako radis 3d modeliranje,renderiranje ili nesto trece sto treba gomilu rama mislim da se isplati jer ces vecinu vremena provesti u programima koji su napisani i optimizirani za x64.

-- Ode pile pod kamion.
17 godina
Luka kaže...

Imas vec tu temu!

Ako imas 4 gb RAM ili vise, definitivno 64bit! Dobro su podrzani i od igrica, drivera. Ja imam 64 bit Vistu.

4 GB??????
Ja imam 2 GB i nemam problema.

Imao sam problema samo sa PES08 ako se dobro sjecam, a sve ostalo radi savrseno.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
32 vs. 64 bit

meni radi savršeno...štoviše bolje od 32 bitne Viste

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivanplesh kaže...

meni radi savršeno...štoviše bolje od 32 bitne Viste

Upravo tako! Nakon SP1 64bit se puno poboljsao...
16 godina
protjeran

kako stoje service packovi za xp/vista, dali su isto aktualni kao i za 32 bitne (sp3/sp1) ili.....

17 godina
neaktivan
32 vs. 64 bit

Malo više pametnih informacija o x64 Vista sustavu, da pomognem:

PCMag - Holiday Alert: The Good and Bad in 64-bit Vista (blog)

ExtremeTech - Performance Shootout: Vista 32-bit versus Vista 64-bit (benchmark)

Prosudite sami, osim mojih pozitivnih dojmova o x64 verziji Viste. A tu su i pristrani navodi.

Navodi (osim problema koje opisuju u člancima):

PCMag - "Not just any version of Vista, a 64-bit version. For most people, that's actually good news because of better memory use and potentially improved performance."

"So, the bottom line is that for most people, getting a machine with a 64-bit version is probably going to work out just fine. If you want the maximum performance from your system, 64-bit is the best choice."

ExtremeTech - "Right now, I'm writing this on a system running 64-bit Windows Vista with 4GB of memory. So far, my experiment with 64-bit Vista has been  mostly positive"

"The bottom line: 64-bit Vista is certainly viable from a performance perspective, but still has a ways to go. Now if we can get all the apps developers to think in 64-bit mode, maybe we'll get better performance all around. But don't forget to stock up on memory."

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
32 vs. 64 bit

AUDIT MODE S*cks zato sto nemogu ga iskljuciti sem da editiram reg a ako ga ne iskljucim nemogu intalirat google earth i chrome

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice