Morate se usuglasit sto podrazumijevate pod kocenje motorom.
Netko je bio napisao da je isao 40ak i onda ubacio u drugu i kvacilo polako pustao dok nije dosao do 25(tako ga i instruktor ucio). Pa to je UZAS. Ili bilo kakvo slicno sa polaganim pustanjem kvacila, UZAS. Ne moze mi nitko reci da je takvo kocenje motorom ispravno.
Ili radije pustit recimo dizela sa 3.5 da se spusti na 1.8 obrtaja umjesto da to uradite i sa kocnicom. Pa dizel je u pitanju pobogu..
Benzinski su motori ocito druga prica. Ekspolzije u motoru su manje, imaju uvijek vise raspona za igranje, i takav stil voznje ih posebno ne smeta. Ali zasto, zasto kocit motorom kad postoji kocnica?
Shvacam da ako se zeli usporit sa 80 na 60, sa 60 na 40; da se samo pusti sve da automobil sam uspori, OK (ali to ja ne smatram kocenje motorom). Ili sa 80 recimo malo ostrije na 40 a da se pritom I CUVA KOCNICA malo i istovremeno prebaci u nizi stupanj; takodjer pametno. Ali da se ni ne takne kocnica, nego samo ubaci u manju i koci motorom, KATASTROFA.
Zar vecina ne moze "osjetit" sta odgovara automobilu?
Takodjer, kakva sranja da je po losem vremenu bolje kocit motorom?? Ako je u pitanju doslovno led, DA. Ali bar danas auta imaju i ABS, ESP, ASR a i svatko sa i malo osjecaja ce znat koliko kocnicu naglo smije stisnut pri suhoj i mokroj cesti.