Zabrana anonimnosti na internetu

poruka: 48
|
čitano: 6.041
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/zele-policijski-nadzor-drustvenih-mreza-i-zabranu-anonimnosti-na-internetu.html

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/trazit-ce-vas-da-cinkate-prijatelje-koji-nemaju-pravo-ime.html

Gade mi se više ti programeri ili tko već stoji kod ovih retardiranih ideja. Oni žele da ukinu internet kakav znamo
i da do kraja ukinu pravo na privatnost. Šta ti programeri nemaju pametnijeg posla nego špijunirati?
Ok, dobro... Oni po cijene dane sjede za računalom, očajni su pa hvataju žene sa prikolicama, takve ih odbijaju...
I šta im ostane? Pa slike sa interneta, ali su one puno slađe kad se tu radi o pravim korisnicima.
Idemo čitati njihov privatni život i zabaviti se.

5 17 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisu programeri krivi. Programeri su tu uposleni i programiraju šta im se kaže. Kriva je gamad koja sjedi na glavnim pozicijama u raznim koorporacijama.

Dafuq I just read?
Moj PC  
18 1 hvala 0
15 godina

Oba ste totalno promašili poantu, a da ne govorim za dnevnik.hr.

Stvar je u tome da je Facebook zamišljen da se ulogiraš pravim imenom, i zbog toga će početi brisati profile koj nemaju prava imena.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Zabrana anonimnosti na internetu
GalGadot kaže...

Šta ti znaš tko ima pravo ime, a tko nema? Jel ćeš trebati osobnu skenirati kod registracije na facebook?

Da, i? U čemu bi bio problem? Jesi neki diler, osoba opasna po društvo, ubojica ili kriminalac? Koja je poanta nekakvog aliasa na internetu kad tvoj ISP prati sva tvoja spajanja unazad pola godine i više.

Puno ime i prezime na internetu je jedini način da se doskoči svakakvim idotima, spammerima, trollovima i ostalim abuserima. Pa ćeš malo razmišljati prije nego što nešto napišeš.

BTW, programeri rade ono što im se kaže da radi. I da, ja sam programer.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dajte dečki, pa nije odma netko ubojica ako želi biti anoniman na internetu. Kao da kažete odite u dućan goli, šta će vam odjeća ako ne namjeravate krasti, pa ne skrivate ništa ispod nje.

I opet te gluposti sa skeniranjem osobne, pa lako se to lažira i krađa identiteta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 14:48 (NFSTheRun2013).
13 godina
odjavljen

Ma to se oni žele riješiti Anonimus-a. XD

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
GalGadot kaže...

Šta ti znaš tko ima pravo ime, a tko nema? Jel ćeš trebati osobnu skenirati kod registracije na facebook?

Da, i? U čemu bi bio problem? Jesi neki diler, osoba opasna po društvo, ubojica ili kriminalac? Koja je poanta nekakvog aliasa na internetu kad tvoj ISP prati sva tvoja spajanja unazad pola godine i više.

Puno ime i prezime na internetu je jedini način da se doskoči svakakvim idotima, spammerima, trollovima i ostalim abuserima. Pa ćeš malo razmišljati prije nego što nešto napišeš.

Ako vam je vaš nick pravo ime onda   dajte vašim roditeljima pohvalu za kreativnost.Nitko te ne spriječava da koristiš pravo ime na bug on lineu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
GalGadot kaže...

updejtaj malo računala : )

16 godina

prvo: hahahahaha na ono "programeri su krivi". xD
a drugo: ja sam imao slučaj krađe facebook racuna (ne ja osobno nego prijatelj), pa sam prilikom vraćanja računa njegovom vlasniku imao u opcijama ponuđeno skeniranje osobne iskaznice, tako da prekrijem sve podatke osim imena i slike da bi mi face mogao vratiti račun.... ovo je odgovor na ono "skeniranje osobne prilikom registracije". :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SaidSikiraX kaže...

Nisu programeri krivi. Programeri su tu uposleni i programiraju šta im se kaže. Kriva je gamad koja sjedi na glavnim pozicijama u raznim koorporacijama.

Nek si nadju posten posao...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
15 godina
neaktivan

I opet će ta ista gamad naći nove radnike koji će to isto napravit.Kriv je narod koji to dopušta.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ovce se šišaju.

13 godina
neaktivan
slobo14 kaže...

prvo: hahahahaha na ono "programeri su krivi". xD
a drugo: ja sam imao slučaj krađe facebook racuna (ne ja osobno nego prijatelj), pa sam prilikom vraćanja računa njegovom vlasniku imao u opcijama ponuđeno skeniranje osobne iskaznice, tako da prekrijem sve podatke osim imena i slike da bi mi face mogao vratiti račun.... ovo je odgovor na ono "skeniranje osobne prilikom registracije". :D

Ti si imao krađu facebooka? I šta s tim? Tebi očito egzistencija ovisi o facebooku? Trenutno bi mi netko veću štetu napravio da mi ukrade pola litre Coca Cole koju sam kupio nego da mi ukrade facebook account.

Otvorim novi, frendovima kažem neka maknu konekciju sa starog i sve opet isto.

bla bla
13 godina
neaktivan

Onaj tko ide krasti facebook online account očito nema pametnijeg posla.

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ako vam je vaš nick pravo ime onda   dajte vašim roditeljima pohvalu za kreativnost.Nitko te ne spriječava da koristiš pravo ime na bug on lineu.

To po onoj logici, ako ti ne smeta zašto ti ne koristiš pravo ime? Činjenica je da bi po internetu bilo puno manje idiota kada bi iza svakoga od njih stajalo njihovo pravo ime. Anonimnost omogućava kojekakva izdrkavanja koja si ljudi u stvarnosti ne dopuštaju, jer u stvarnosti moraju osobno stati iza svojih postupaka.

NFSTheRun2013 kaže...

Ti si imao krađu facebooka? I šta s tim? Tebi očito egzistencija ovisi o facebooku? Trenutno bi mi netko veću štetu napravio da mi ukrade pola litre Coca Cole koju sam kupio nego da mi ukrade facebook account.

Otvorim novi, frendovima kažem neka maknu konekciju sa starog i sve opet isto.

Ajde ne pretjeruj, ako ti ne možeš zamisliti popriličnu štetu koja može nastati krađom fb računa ja mogu, a čak ni ne koristim fb.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 0:25 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ajde ne pretjeruj, ako ti ne možeš zamisliti popriličnu štetu koja može nastati krađom fb računa ja mogu, a čak ni ne koristim fb.

Prosvijetli me!

bla bla
15 godina
neaktivan
NFSTheRun2013 kaže...

Prosvijetli me!

Ljudi su dobivali otkaze i doživljavali razne neugodnosti zbog stvari koje su si sami stavljali na facebook, što misliš kakva tek šteta može biti kada se netko zlonamjeran dočepa tvog profila? Pisalo se o tome baš i na ovom forumu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 0:28 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
NFSTheRun2013 kaže...

Prosvijetli me!

Ljudi su dobivali otkaze i doživljavali razne neugodnosti zbog stvari koje su si sami stavljali na facebook, što misliš kakva tek šteta može biti kada se netko zlonamjeran dočepa tvog profila? Pisalo se o tome baš i na ovom forumu.

Zabio si autogol. Pa da su imali lažna imena jel bi imali problema na poslu?

I tko te spriječava da otvoriš profil u tuđe ime? Isto je nelegalno kao i krađa tuđeg profila, ista ajmo tako reći šteta te je još lakše.

bla bla
15 godina
neaktivan
NFSTheRun2013 kaže...

Zabio si autogol. Pa da su imali lažna imena jel bi imali problema na poslu?

Jesam li doista? Samo zato što ti na facebooku koristiš pseudonim ne znači da je sve što na taj profil stavljaš lažno. Lako se povežu pseudonimi sa stvarnim osobama, dovoljno je samo malo traženja, pogotovo poslodavcu.

NFSTheRun2013 kaže...

I tko te spriječava da otvoriš profil u tuđe ime? Isto je nelegalno kao i krađa tuđeg profila, ista ajmo tako reći šteta te je još lakše.

Spriječit će te ovakve stvari, ako budeš morao dokazati identitet nema više otvaranja profila u tuđe ime.

16 godina

xD Ja sam taj post napisao samo da bih rekao na koji se nacin sigurno moze vratiti facebook, a sad zasto sam ja vracao je sporedna stvar, ugl. čovjek ima 40 i koju godinu i zadnje 2 godine kada dodje sa posla igra poker po 2-3 sata i tako nakupi oko 800 mil. $ otprilike, i upravo mu zato "ukradu" face racun, pa kao sto vidis bio mu je jako vazan, a bez njegovog pravog imena sad ne bih mogao da mu vratim nista, a ovako mu je barem ostalo jos 50 mil. da nastavi igru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SaidSikiraX kaže...

Neka ih bude sram.

17 godina
GalGadot kaže...

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/zele-policijski-nadzor-drustvenih-mreza-i-zabranu-anonimnosti-na-internetu.html

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/trazit-ce-vas-da-cinkate-prijatelje-koji-nemaju-pravo-ime.html

Gade mi se više ti programeri ili tko već stoji kod ovih retardiranih ideja. Oni žele da ukinu internet kakav znamo
i da do kraja ukinu pravo na privatnost. Šta ti programeri nemaju pametnijeg posla nego špijunirati?
Ok, dobro... Oni po cijene dane sjede za računalom, očajni su pa hvataju žene sa prikolicama, takve ih odbijaju...
I šta im ostane? Pa slike sa interneta, ali su one puno slađe kad se tu radi o pravim korisnicima.
Idemo čitati njihov privatni život i zabaviti se.

Ne vidim programere ali da, to je daleko najbolja stvar za budućnost Interneta u cjelini. Ne samo za FB, forume i slično.

15 godina
GalGadot kaže...

Trebalo bi ostaviti anonimnost, uzmi na primjer captain_soap_McTawish.  

Od kad sam došao na forum prije 2 tjedna baš na svaki moj post lupi TD, to je maltretiranje i što bi bilo da mu znam ime i prezime.

LOL. Ja te maltretiram tako sto ti dajem TD-ove? Uvrijedi se slobodno, ali vecu glupost nisam dosada cuo na forumu.

Prije svega TD oznacava neslaganje, i to ocito to stvarno preosobno shvacas.

Koliko znam, TD'ove sam ti lupio samo na ova 3 posta u ovoj temi.

GalGadot kaže...

što bi bilo da mu znam ime i prezime.

Što bi bilo kada bi mi znao ime i prezime? Je li ovo neka prijetnja ?!!! Ti si u najmanju ruku bezobrazan i licemjeran. U prvom postu toliko generaliziras o odredenim ljudima, a osjetis se maltretirano zbog obicnih TD-ova. Inace da nema programera i ostalih ljudi iz ICT industrije, ti uopce ne bi mogao biti na kompjuteru, ici i na internet i pisati ovakve stvari po forumima.

Ono sto mi smeta u tvojim postovima je odnos prema ljudima koji rade u ICT-u, pogotovo programerima. Prije svega, kakve oni veze imaju u cijeloj prici?

I would love to change the world, but they won't give me the source code

6 1 hvala 0
17 godina
U tome i je ideja, ne bi to radio.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Onaj tko ide krasti facebook online account očito nema pametnijeg posla.

Slažem se sa tobom !

13 godina
neaktivan

Nebi se išao ama baš nikad regati na neki forum ili slično tako da moram osobnu skenirati. Pa ne idem na forum ubiti nekog, nego udijeliti savjet, pitati za pomoć i sl. Nije mi to toliko važno

da bi svoje privatne podatke izložio. Ima svakakvih luđaka, a opet u telefonskom imeniku su podaci i adrese pa ako nekome treba ima.

Za sve ostalo, tu je IP adresa pa se tako locira baš svaki počinitelj. Može se i proxy koristiti, ali za teže slučajeve napada i to se može locirati.

Stvarno nema potrebe za takvim nečim, pa nije da se bojim doći na forum i da zato moram znati tko je sa druge strane.

bla bla
16 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Nda, pa da moram izbjegavat ove balkance-brđane po cesti jer sam rekao nešto što im se ne sviđa. Dokle god smo banana-republika, ruglo i jad buduće nam EU sa policijom i općenito kazneno-pravnim sustavom koji štiti sve samo ne one koje bi trebao, ja ću sjediti iza proxya.

U uređenoj, normalnoj državi bez svakavih "brđana" nebi ni malo razmišljao o tome dali koristiti nick ili pravo ime.

Harold kaže...

Sasvim me fino služe, hvala lijepo. Ne radim za MS, kucam softver po narudžbi za manje firme ili radi učenja. Laptop me sasvim fino služi i još vrti vritualke.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
g12356 kaže...

Nda, pa da moram izbjegavat ove balkance-brđane po cesti jer sam rekao nešto što im se ne sviđa. Dokle god smo banana-republika, ruglo i jad buduće nam EU sa policijom i općenito kazneno-pravnim sustavom koji štiti sve samo ne one koje bi trebao, ja ću sjediti iza proxya.

U uređenoj, normalnoj državi bez svakavih "brđana" nebi ni malo razmišljao o tome dali koristiti nick ili pravo ime.

Harold kaže...

Sasvim me fino služe, hvala lijepo. Ne radim za MS, kucam softver po narudžbi za manje firme ili radi učenja. Laptop me sasvim fino služi i još vrti vritualke.

Drugim riječina,anonimnost na internetu je očito vrlo korisna.

16 godina
odjavljen
g12356 kaže...

U državi u kojoj funkcionira pravni poredak i ako nitko nije anoniman.

Kombinacija anonimni i ne-anonimni ne može funkcionirati.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
g12356 kaže...

U državi u kojoj funkcionira pravni poredak i ako nitko nije anoniman.

Kombinacija anonimni i ne-anonimni ne može funkcionirati.

A zašto onda ljudi iz razvijenih zemalja i dalje žele ostati anonimni na internetu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice