Youtube uvodi 4k rezoluciju

poruka: 69
|
čitano: 12.690
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Moj q6600 na 3,0ghz vrtio na 50% snage i video bez problema je išao, samo sam čekao nekoliko minuta da se video napuni da mi ne trzaBelji se Ali slika izgleda super, čak i na mom jadnom 19'' sa 1280x1024 rezom xD

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Youtube uvodi 4k rezoluciju
Stoja kaže...

Moj q6600 na 3,0ghz vrtio na 50% snage i video bez problema je išao, samo sam čekao nekoliko minuta da se video napuni da mi ne trzaBelji se Ali slika izgleda super, čak i na mom jadnom 19'' sa 1280x1024 rezom xD

Usporedi 4k, 1080p, 720p pa procjeni šta se najviše isplati -> 720p

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina

double post

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 17:43 (Popa).

0 0 hvala 0
16 godina

Pa normalno da je 1080p ili 720p bolji!! Kad bi se to gledalo na 4k monitoru onda bi bilo obrnuto. Slika na 4k je loša jer se pikseli moraju 400% posto smanjiti, a 720p 40% posto povećati.(1080p monitor)

Kad bi postojao primjerice "1400p format" koji bi bio  veći od 1080p, 1080p bi idalje bolje izgledao jer je svaki pixel točno prirodne veličine i na svojem mjestu (ako se gleda na 1080p monitoru, naravno)

S ovim ne osporavam da je ovaj 4k video na youtube-u iskompresiran do bola.

0 0 hvala 0
16 godina

sa čime je to uopce snimano?? Iznenađen

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kamerom Smijeh  Izgleda kao obična kamera samo što podržava tu rezoluciju. Ovo dolje su primjeri Namigiva

Slavonija u ♥
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

heh..znao sam i ja da je kamerom..al nisam bas znao kupujuc sebi FULL HD, da su vec napravili "4k"...sto brzo ide! Neodlučan

TiONiO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidim da je isti tema sada i vijest na BOL-u ;)

kokolo
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bezveze, bolje da rade na povećanju bitrate-a, a ne idu u krajnost s rezolucijom, i slika bi na 1080p bila sto puta bolja da sa sadašnjih 3-4Mb/s povećaju na 7-8, iovako je sve dosta mutno jer se kompresijski algoritmi ne ponašaju baš najbolje s tolikim rezama.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dobra je grafika ali šteka......iako nemam grafu predviđenu za tak šta no opet....

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

...Mislio sam da je ocito da pricam o "original" (full screen) kvaliteti...Izlanuo se Ne znam sta drobi ovaj u komentarima (ovaj sa bijesnim kompom), meni radi sve bez problema, jes da moram stavit pauzu da loada video ne moze se bas strimat, al nema nekih zastajkivanja i slicno...

o da,4k u raw-u je hebeno zahtjevan....konfu pogledajte pod ''my pc'' a ovaj stream u flashu je mala beba za cisti raw video,vjerujte mi!!!

dasHHa
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Stoja kaže...

Usporedi 4k, 1080p, 720p pa procjeni šta se najviše isplati -> 720p

Moram te hyperion citirati i moram dodati moj osvrt na ovo,ne obracam se tebi direktno samo si me povukao za jezik da napisem svoje misljenje za sve sto citam/gledam iz dana u dan.

Ljudi su sebicna,nezahvalna bica!Stalno kenjaju,ne samo hrvati doma,nego i svi ostali po svim mogucim forumima na svijetu.Uvijek se zale na nesto(sto nije lose i treba ali bez proseravanja)ali nikad zadovoljni.Imam primjera podosta ali navodim nekoliko:

1.Pojavom visejezgrenih procesora ljudi su se zalili kako nema aplikacija/softwarea koji bi ih koristio ali se i to mijenja iako je hardware bio nekoliko koraka ispred softwarea/programera.

2.Ista stvar je sa prelaskom 32-bitnih na 64-bitne OSeve-losa i spora adaptacija softwarea/programera

3. primjer je ATI eyefinity koji su vecina pljuvali i govorili koji vrag to nekom treba i da je to ''burzujsko''proseravanje a sad sa pojavom velikih rezolucija koje su prije svega za velike prostore(bilbordi,stadioni,koncerti,kina ili neko tko ima mogucnosti za home cinema)koje mogu iskoristiti ovakva rijesenja sad svi kenjaju protiv toga jer oni nemaju hardware da bi to mogli playat.

Youtube je po meni napravio gresku sto nije omogucio stvarni stream u originalnom bitrejtu nego su ubacili neki kvazi stream(10 Mbps) koji je toliko komprimiran da izgleda preocajno.U svakom slucaju youtube kao dio  Google Inc mora biti inovativan i meni je drago da se ovakve stvari probijaju malim koracima.

Drago mi je da cu otvorenje 1.Ljudske baze na mjesecu 2020 g. gledati u UHD rezoluciji na veeeelikom videowallu na gradskom trgu u M.losinju i kakva ce to biti predivno detaljna slika. :))))

dasHHa
17 godina
neaktivan

2020.? Sanjaj

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

2020.? Sanjaj

mozda ne bude na Losinju ali live stream je NASA obecala XD

dasHHa
16 godina
dasHHa kaže...
mislav_01 kaže...

2020.? Sanjaj

mozda ne bude na Losinju ali live stream je NASA obecala XD

I baba vanga smak svijeta.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
16 godina
neaktivan
Zašto 4k slika? pa ljudi ovako... Danas se svi kvalitetni (nepričam o scenariju) filmovi snimaju na 35mm vrpci, a 4k je uspio prismrditi kvaliteti 35mm slike.
Zašto je ovo dobro? Pa eto ja se bavim filmom, nisam nikad došao u kontakt sa 4k videom pa ću otić na faks vijdet kvalitetu slike, et meni je to doživljaj i youtube mi je to omogućio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, vidim clip-ove 'samo' 4096x1706 px?

Po mojem zapažanju u pregledniku malo štekucka, a nakon downloada vozi bez problema, s 30-35% zauzeća procesora.

H.264 kompresija do bola, s izrazito malim bitrate-om, degradirana kvaliteta slike, pa čak je i nekakvo deinterlacanje (loše) u igri..

Na 4096x1706 px s bitrate-om od 3-4 Mbps ne može biti ništa drugo, nego govno.. Premda pri skaliranju i ne izgleda tako loše, trebalo bi to pogledati na 1 x 1, pa sam izvadio par frame-a..

Ne vidim baš neku primjenu 4k na youtube-u, koji je smisao?

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Nema ga...

Cisto da se pokaze da oni to mogu...

LoL...

In Control
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
bed kaže...

Nema ga...

Cisto da se pokaze da oni to mogu...

LoL...

Da slažem se.Uglavnom dobro je vidjeti da se i to danas može mada za sada nema neke realne primjene za prosječnog korisnika..

15 godina
neaktivan

meni je proc skocio na 86 posto a trebalo mi je 5 minuta da ucitam 5 sekundi :P

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Official music video for 'In the World' from the album 'Demons and Lakes' Circusy firey fun at a Seattle DIY artspace! Shot on Red One camera at 4k!

http://vimeo.com/9037498

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

ja neznam kakve vi to proc-eve imtae,al meni na dualcu sve ucita za valjda jednu minutu  i sve se ljepo pokrene,bez ikakvog slideshow-a...i da ove rezolucija je trenutno beskoristna ...

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
16 godina
viper kaže...
GamerMaster2041 kaže...

ja neznam kakve vi to proc-eve imtae,al meni na dualcu sve ucita za valjda jednu minutu  i sve se ljepo pokrene,bez ikakvog slideshow-a...i da ove rezolucija je trenutno beskoristna ...

Proc nema veze s ucitavanjem videa neko oce li trzat ili nece,to jest kako ce reproducirati video,net ima veze s ucitavanjem videa.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
15 godina
protjeran

Radi bez štekanja sa uključenim hardwareskim enkodiranja.

Bez HW enkodiranja dolazi nekad do kratke pauze u slici na 1 sek, ali zvuk nastavlja dalje.

HW enkodiranje FTW.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
15 godina
protjeran
crash11 kaže...

Meni normalno ide, samo moram pricekat malo da se video loada, imam quad core proc, radi od 45-50%.

Imate još jedan

Meni na 720p bolja slika nego "original" a i leti.

15 godina
protjeran
dasHHa kaže...

Official music video for 'In the World' from the album 'Demons and Lakes' Circusy firey fun at a Seattle DIY artspace! Shot on Red One camera at 4k!

Ovaj leti bez greške, no na full hd monitoru mi izgleda kao PAL rezolucija.

17 godina
neaktivan
Okolosam kaže...
dasHHa kaže...

Ovaj leti bez greške, no na full hd monitoru mi izgleda kao PAL rezolucija.

Hehe to je zbog veeeeelike kompresije videa:

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x640 23.99fps [GPAC ISO Video Handler]
Audio: AAC 44100Hz stereo 157Kbps [GPAC ISO Audio Handler]

dasHHa
17 godina
neaktivan

Malo kasno reagiram al sad sam tek vidio vijest (bio sam na putu).

Meni se srušio Firefox kada sam pokušao gledati! Nije normalna ta 4k reza!

EDIT: Slika govori 4k riječi...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 22:57 (lzgr).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

lool, mogu misliti koliko bi zauzeo neki film koji traje oko 2h.

Sad će filmove prodavati na hard diskovima jer će kapacitet i rez. nadmašiti i sam blu-ray lol

čekajte ljudi, avatar je snimljen u dual HD-u, to nije u blizini 4k ili ?

Dont bug me!
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
lzgr kaže...

lool, mogu misliti koliko bi zauzeo neki film koji traje oko 2h.

Sad će filmove prodavati na hard diskovima jer će kapacitet i rez. nadmašiti i sam blu-ray lol

čekajte ljudi, avatar je snimljen u dual HD-u, to nije u blizini 4k ili ?

4k=4x1080p(4 fullHD 1080p ekrana ili slike stane u jedan 4k ekran:)

dasHHa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice