Dopalo mi se kako je hladnokrvno skocio i doskok na zemlju. LEGENDA
Jbg nije našo Ramosovu loptu
Da sam ja išao gore gledali bi samo go*** kako padaju ja bi se ratio s kapsulom, ako bih se vratio :P
jel to zbog njega pao youtube? inače svaka čast majstoru.
EDIT: Opet radi :)
Preopteretio se yt, sada ne mogu slušati muziku dok se neko ne makne s njega.
Trolčino
U ljudskoj je prirodi uvijek biti bolji, jači, težiti nekim ciljevima, nekom je cilj bacit se na kauč a nekom bacit se sa "ruba svemira".
Koji legendarni twitt:
According to Apple maps Felix Baumgartner has just successfully landed on Pluto
Testiranje odjela i tehnika spasavanja astronauta ako let u svemir podje naopako, testiranje maksimalne brzine koju ljudsko bice moze da podnese, testiranje omotaca zemlje i jos dosta stvari.
Kak se je samo izvukel kad ga je počelo rotirati...srce mi je doslovno stalo u tim trenucima (još k tome ona "stresna" kamera) - nisam htel prisustvovati pogibiji takvog velikana i to uživo (ma bilo kak).
Al to se fala Bogu nije dogodilo, majstor je riješil situaciju bez pomoćnog balona (gledal cijeli prijenos - imal ja aut. balon koji ga bi ustabilil(veliki ?) ak bi se nekontrolirano vrtel više od 6s pri 3.5g sili) i ostal posve miran.
Svaka mu čast, i to je slaba riječ za ovo kaj je napravil, treba mu pisati ode...
Svakao povijesni, legendarni događaj.
Događaj koji je k tome uživo prenosila domaća TV postaja!
Trolčino
ne, ovo je bilo legitimno pitanje
Testiranje odjela i tehnika spasavanja astronauta ako let u svemir podje naopako, testiranje maksimalne brzine koju ljudsko bice moze da podnese, testiranje omotaca zemlje i jos dosta stvari.
Čega? Skoka? Pa jedna poanta teži prkipljanju podataka za razvijanje "bail-out-a" iz svemirskih letjelica u slučaju nesreće prilikom ulaska u atmosferu... npr...
Jeli mu se padobran automatski otvorio? Ako nije jeli postoji neki razlog zasto ga je tada otvorio? Mogao je jos neko vrijeme padati i tako oboriti rekord slobodnog pada ili ?
Istražuju odaziv arktičkih algi na ultraljubičasto svijetlo u uvjetima sličnim onim na zemlji prije 4 milijuna godina.
Jeli mu se padobran automatski otvorio? Ako nije jeli postoji neki razlog zasto ga je tada otovrio? Mogao je jos neko vrijeme padati i tako oboriti rekord slobodnog pada ili ?
Teško da je mogao, jer mi se čini da ga je otvorio na nekih 6000-8000 stopa. Mislim da je bilo nekih 20-ak sekundi razlike, pa nije bilo šanse...
Da! Ja sam sa površine Zemlje na njegovom licu vidio staloženost, mirnoću i gomilu samopouzdanja.
Mislim, seriously? U čemu se to vidjela hladnokrvnost, njegovom zdravstvenom listu koji imaš kod sebe? Pa on se vremena i vremena pripremao, kako psihički, tako i fizički za ovo...
Padobran je otvorio, da svom mentoru ne oduzme rekord. LOL
Jeli mu se padobran automatski otvorio? Ako nije jeli postoji neki razlog zasto ga je tada otovrio? Mogao je jos neko vrijeme padati i tako oboriti rekord slobodnog pada ili ?
Vrlo moguće zbog prevelike brzine. Da ne bi pukao ako uđe u gušću atmosferu.
Jeli mu se padobran automatski otvorio? Ako nije jeli postoji neki razlog zasto ga je tada otvorio? Mogao je jos neko vrijeme padati i tako oboriti rekord slobodnog pada ili ?
Otprilike par sekundi prije otvaranja padobrana je rekao da mu se vizir poceo magliti. Pa mozda je zato otvorio padobran. Inace svi ozbiljniji padobrani imaju mogucnost automatskog otvaranja, a on je imao taj mehanizam jer je postojala sansa da se onesvjesti.
Vrlo moguće zbog prevelike brzine. Da ne bi pukao ako uđe u gušću atmosferu.
Nije zato jer na 31km poćinje usporavati a s 1 170km/h je ušao u atnosferu.
Otprilike par sekundi prije otvaranja padobrana je rekao da mu se vizir poceo magliti. Pa mozda je zato otvorio padobran. Inace svi ozbiljniji padobrani imaju mogucnost automatskog otvaranja, a on je imao taj mehanizam jer je postojala sansa da se onesvjesti.
Automatski otvarač je obavezan. Na većini aerodroma ne puštaju nikoga da skače tko to nema (bio on početnik ili profić sa više tisuća skokova).
Red Bull daje ti krila.
Automatski otvarač je obavezan. Na većini aerodroma ne puštaju nikoga da skače tko to nema (bio on početnik ili profić sa više tisuća skokova).
Mislim da jedino odredjeni vojni padobrani nemaju tu opciju zbog jeftinije izrade. Ali nisam bas siguran :D Do skora su bili oni koji su zakaceni za sajlu u avionu te se otvaraju cim padobranac iskoci.
evo i kapsula je na prodaju
http://www.njuskalo.hr/ostala-plovila/kapsula-felix-baumgartner-oglas-6205991
Mislim da jedino odredjeni vojni padobrani nemaju tu opciju zbog jeftinije izrade. Ali nisam bas siguran :D Do skora su bili oni koji su zakaceni za sajlu u avionu te se otvaraju cim padobranac iskoci.
Ne znam kakvo je stanje kod vojnih. Vojnici i danas skaču na gurtnu. S visine od 250-300 metara to je jedini način otvaranja. A skaču čak i niže (150metara). Ali naravno ima i onih koji skaču sa velikih visina (specijalci većinom čini mi se).
Ipak nije oborio rekord.. Ja mislim da je otvorio oko 4.minute,a rekord je ako se ne varam bio 4.30-tako nešto..:D