PS4 i novi Xbox će biti deset puta jači od PS-a 3

poruka: 68
|
čitano: 13.980
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Carmack - Mudri programer ponovo progovara

Carmack: PS4 i novi Xbox će biti deset puta jači od PS-a 3 i X360

U intervjuu kojeg je dao Eurogameru, koosnivač i glavni programer id Softwarea, John Carmack, izjavio je da će naredne PlayStation i Xbox konzole biti deset puta jače od sadašnjih, te da bi njihova iskoristivost mogla biti duža od deset godina.

Naime, prema njegovom mišljenju, tolika snaga je potrebna kako bi kvaliteta grafike u igrama bila takva da igrači odluče potrošiti novac na novu konzolu.To je, doduše, bio slučaj i u dosadašnjoj historiji razvoja konzola.

Glasine govore da će novi Xbox na tržište doći 2013. godine, dok Sony i dalje insistira da je rok trajanja PS-3 (izašlog 2006.) deset godina.

Izvor: negdje na netu neki dan procitao, pa reko da sada podijelim i sa vama ovu vijest :)

CARMACK CARMACK
Moj PC  
2 0 hvala 7
17 godina
neaktivan

I dvadeset puta skuplji.

A sto se tice sonya sto je rekao da PS3 ima 10 godina rok trajanja, to je istina, ali ce oni vjerojatno isto 2013/2014 izbaciti konzolu, ali ce se igre raditi i za PS3 kad izađe PS4, kako je bilo i za PS2, nesto manje igara ali ce se raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 11:50 (LordShgi).
Moj PC  
20 0 hvala 0
16 godina
Re: PS4 i novi Xbox će biti deset puta jači od PS-
LordShgi kaže...

I dvadeset puta skuplji.

A sto se tice sonya sto je rekao da PS3 ima 10 godina rok trajanja, to je istina, ali ce oni vjerojatno isto 2013/2014 izbaciti konzolu, ali ce se igre raditi i za PS3 kad izađe PS4, kako je bilo i za PS2, nesto manje igara ali ce se raditi.

blu-ray jos nije zamijenio USB i DVD (makar i ne vidim da ce ikad) tako da mozemo ocekivat izbacivanje igara barem do 2015.

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
16 godina
protjeran
Mitch kaže...
LordShgi kaže...

I dvadeset puta skuplji.

blu-ray jos nije zamijenio USB i DVD (makar i ne vidim da ce ikad) tako da mozemo ocekivat izbacivanje igara barem do 2015.

zamjenio je tamo gdje i treba 

kod filmova ,a ne za przenje nekih tamo piratskih gluposti po njima 

16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Mitch kaže...
LordShgi kaže...

I dvadeset puta skuplji.

pa nije trebao za filmove, oni su ubacivali vise audio fileova samo da nadopune 25 gb..., mogli su spakirat u kontenjer i stavit na neki HD-DVD od 10 gb i to je to, em manje troskova, em vise citaca...

ako je to po tebi za filmove, onda Sony nije trebao stavljat igre na njega....

16 godina
protjeran
Mitch kaže...
Mitch kaže...
LordShgi kaže...

I dvadeset puta skuplji.

pa nije trebao za filmove, oni su ubacivali vise audio fileova samo da nadopune 25 gb..., mogli su spakirat u kontenjer i stavit na neki HD-DVD od 10 gb i to je to, em manje troskova, em vise citaca...

kolko si ti bluray filmova pogledao ? ne da treba 25 gb nego treba 50gb 

i da treba za igre ,zato sad xbox ima sranje sa njegovim DVD-om 

Za pc igre netreba 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 12:47 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mitch kaže...
LordShgi kaže...

I dvadeset puta skuplji.

Za pc igre netreba 

Da,ali je xbox dosao ranije.

16 godina
protjeran

Da,ali je xbox dosao ranije.

da,ali tesko da bi Microsoft uzeo Sony tehnologiju mislim da bi oni forsirali svoj HD-DVD

17 godina
neaktivan

Bio je onaj HDDVD player za xbox,ali samo za filmove.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
lzgr kaže...

Bio je onaj HDDVD player za xbox,ali samo za filmove.

da i malo je bio precijenjen :/ ,a i bluray je pobjedio u bitci za filmove ,tak da nema neke koristi od njega

16 godina

Za pc igre netreba 

imam player doma, i njih 4 od 11 kojih imam su 25 gb, ostatak je unloacated...sudeci po eksternom playeru (blu-ray spojen na komp)

i kakvo sranj* ima X360 ? meni je x360 bolji od PS3-a po grafici jer x360 koristi dvd od 8.5 gb a PS3 blu-ray 25 gb, time bi ps3 trebao imati 2.94 puta "jacu" ili "bolju" grafiku zar ne ?

to sta oni ubace DTS koji se gotovo ne primjeti u igranju nema nikakve veze.

Nekuzim i dalje ovo sranj* za x360 ? Meni sve igre rade normalno (x360 slim 250 gb), najvise igram MP igre tipa BFBC2 ???

16 godina
protjeran
Mitch kaže...

Za pc igre netreba 

imam player doma, i njih 4 od 11 kojih imam su 25 gb, ostatak je unloacated...sudeci po eksternom playeru (blu-ray spojen na komp)

i kakvo sranj* ima X360 ? meni je x360 bolji od PS3-a po grafici jer x360 koristi dvd od 8.5 gb a PS3 blu-ray 25 gb, time bi ps3 trebao imati 2.94 puta "jacu" ili "bolju" grafiku zar ne ?

to sta oni ubace DTS koji se gotovo ne primjeti u igranju nema nikakve veze.

Nekuzim i dalje ovo sranj* za x360 ? Meni sve igre rade normalno (x360 slim 250 gb), najvise igram MP igre tipa BFBC2 ???

sad si nadrobio tolko gluposti da me uopce sram komentirat 

kakvih 25gb PS3 ima BD50 znaci 50gb 

Xbox ima sranje sa time ....Evo primjer L.A. Noire je na 3 dvd-a,ako se ne varam i to je po meni debilana zesca (cak je bio problem da neki diskovi nisu radili)

i fulao si cijelu poantu svega i filmova i igara na Blurayu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 17:06 (hrvatskafarkasevec).
14 godina
neaktivan

10x se cini malo nekako.Sadasnji PS3 ima 7800/7900 GPU sa 24 pixel i 8 vertex shadera.

Za 5 godina cemo vjerojatno imati GTX980 koji ce imati barem 1536 shadera. (ako gledamo na PS3 10g politiku trajanja konzole)

Ovo randomiziram/aproksimiram,nazovite to kako hocete.

Znaci da ce grafa biti,ha barem 45x jaca,a mi samo 10x dobivamo.

Lame :D.

No ipak bih da naprave neko tehnolosko cudo po pitanju jako malog proizvodnog procesa,jako malog zagrijavanja i potrosnje,a da opet ima bolesne performanse.Nije sve u sirovim performansama.

I nek nakrkaju faking konzole sa Ramom i Vramom,đizs danas RAM ide za kikiriki a oni su tolko ustedjeli na tome da to nije normalno.

Zivi bili pa vidjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BMK kaže...

10x se cini malo nekako.Sadasnji PS3 ima 7800/7900 GPU sa 24 pixel i 8 vertex shadera.

Za 5 godina cemo vjerojatno imati GTX980 koji ce imati barem 1536 shadera. (ako gledamo na PS3 10g politiku trajanja konzole)

Ovo randomiziram/aproksimiram,nazovite to kako hocete.

Znaci da ce grafa biti,ha barem 45x jaca,a mi samo 10x dobivamo.

Lame :D.

No ipak bih da naprave neko tehnolosko cudo po pitanju jako malog proizvodnog procesa,jako malog zagrijavanja i potrosnje,a da opet ima bolesne performanse.Nije sve u sirovim performansama.

I nek nakrkaju faking konzole sa Ramom i Vramom,đizs danas RAM ide za kikiriki a oni su tolko ustedjeli na tome da to nije normalno.

Zivi bili pa vidjeli.

kakav gtx980 ?

2006./2007. je 7800 bila mid-range grafa, jos su je downclockali, znaci da mozemo ocekivat neki gtx750 ili gtx 760 sa nizim klokovima, a kolko god oni jaku grafu stavili tada, tada ce im i dvojezgreni proc bit bottleneck

14 godina
neaktivan

Koj dio od RANDOMIZIRAM nije jasan.

Konzola je dosla krajem 2006. isto vrijeme kada je izasla i 8800GTX,moramo uzet u obzir i da se treba konzola testirat neko vrijeme a ne samo utrpat u nju sto je najjace..

Ocekujem bolestan HW,ali i cijenu shodno tome.

Vidjet cemo kako ce se to razvijati,jedino je problem kaj grafe danas trose brutalno puno struje,sto se high enda tice.

PS3 Slim ne trosi preko 100W u full loadu,hoce li to uspijeti sa CPU+GPU+ostatak sistema,tko zna,no opet,kad je PS3 izasao,60Gb model,trosila je preko 200W ako se ne varam.

Trebali bi i pribjeci nekom obljem rijesenju hladenja da to sve bude paket,a ne samo sklepano na brzaka.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Šteta što je HOS zatvoren.

Dvojezgreni procesor će kočiti iduću generaciju konzola,   XBOX ima bolju grafiku jer koristi DVD od 8.5GB, iako PS3 koristi DVD od 25GB, po tome bi trebao imati 2x+ "jaču" (!!!) grafiku...

Bravo Mitch svaka čast... Teško te nadmašiti.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo nesto, ako vec niste gledali :)

PS4 - PlayStation 4 - Leaked Launch Trailer

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Metallicaa kaže...

Šteta što je HOS zatvoren.

Dvojezgreni procesor će kočiti iduću generaciju konzola,   XBOX ima bolju grafiku jer koristi DVD od 8.5GB, iako PS3 koristi DVD od 25GB, po tome bi trebao imati 2x+ "jaču" (!!!) grafiku...

Bravo Mitch svaka čast... Teško te nadmašiti.

ti hoćeš reć da GTX560 radi isto na dvojezgrenom i četverojezgrenom CPU ?

Ovo pod jaču mislim na detaljniju

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 19:25 (Mitch).
16 godina

ebg...ne igram baš konzole u zadnje vrijeme, a i definitivno nemam namjeru pratit ih

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

ebg...ne igram baš konzole u zadnje vrijeme, a i definitivno nemam namjeru pratit ih

Pa što onda komentiraš i tvrdiš nešto a nemaš blage veze o čemu pričaš??

16 godina
lzgr kaže...
Mitch kaže...

Pa što onda komentiraš i tvrdiš nešto a nemaš blage veze o čemu pričaš??

ne znam :D {#}

15 godina
neaktivan

Bas si me lijepo nasmijao...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja ne znam zašto se toliko oko grafike svađate.

Po meni, kao u videu objavljenom par postova iznad, je važnije da bude više realističnije za igrat nego ljepše oku. Nema ni Wii bogzna kakvu grafiku pa se prodaje u milijunima. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma kad je ps3 došao gledao sam igre meni to bilo valjda isto kao i na ps2, daleko je to od realnosti izgleda i dalje, ne znam da li su se poslije malo odmakli od ps2 grafike

bug caruje, um klade valja

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ma kad je ps3 došao gledao sam igre meni to bilo valjda isto kao i na ps2, daleko je to od realnosti izgleda i dalje, ne znam da li su se poslije malo odmakli od ps2 grafike

vjeruj, ima puno razlike u grafici izmedju ps2 i ps3 

16 godina
neaktivan

Prvo,što se tiče teme mislim da je ova vijest laž,Sony još nigdje nije ni pisnuo o nasljedniku Playstationa 3 a kamoli o specifikacijama,molio bih neki link na kojemu to piše.

Druga stvar,da je Sony složio konzolu od pc komponenti koje su bile najjače u to vrijeme to ne bi bila konzola nego pc koji svaki od nas zna složiti,kakva poanta od takvog uređaja?

Ja mislim da je jedini Sonyjev propust bio to što su se oni zanijeli i prenabrijali stroj koji je bio ispred svog vremena,ali opet dugoročno im se isplatilo zato što se pokazalo da je uređaj future proof,prvo blu-ray se uspio globalno proširiti i biti jedini službeni nositelj videa visoke rezolucije,drugo stroj ima još snage da gura igre još godinu-dvije sigurno.Sposoban je gurati i 3D igre,i postao je pravi media centar što je kod nas manje vidljivo budući da mi nemamo tonu servisa poput Netflixa i drugih video i audio servisa koje imaju ljudi vani.

E sad znam da će biti komentara tipa ma pc grafika je bolja,bla,bla,bla.Istina.Ali koliko će pc-ja zbilja moći vrtiti Bf3 na max postavkama?20 %?30?Svaki Ps3 i svaki Xbox360 će moći na jednak način odvrtiti igru,kakva god ona bila.Zabavno će biti sigurno.

You are what you believe yourself to be
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Hahahahahahahaha,koji biser.Evo sinko malo bolje pogledaj.

Tješi se,tješi,hahahaha.Khm.

Nikad igre na ps3 nisu izgledale kao na ps2,prvi Motorstorm je izgledao luđački u svoje vrijeme,doslovno mi je vilica pala na pod kad sam vidio pustinju u igri,njedna utrka sa ps2 mu nije bila ni do koljena,a tek prvi Resistance.Ah,lijepo se sjetiti.

You are what you believe yourself to be
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2011 23:53 (AjgorR).
16 godina
neaktivan

Prvo sinko nisam davno bio, drugo, koliko je jači nije me se onda na početku baš dojmila razlika, tipa bila je neka šora, kao da je rađena za ps 2, kockaste glave, i likovi u banani uglavnom, inače su točno tjerali ljude na tanke ekrane, jer na debelom starom crt tv-u razlika je bila još manja, dakle ne samo konzolu nego kupuj i tv nisu oni tako šumasti baš :p

preko dvije godine mlađi od mene i napiše mi sinko hahahaha strašno

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2011 3:02 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se ne sviđa što se dosta forsiraju one move kontrole i na xboxu kineckt. Sve je u redu ta tehnologija i sve to, ali neke igre po mom mišljenju se ne bi trebale raditi sa tom opcijom kao naprimjer ove godine kad su predstavili nba2k12. Puno bi bolje bilo da se posvete da poboljšaju gameplay igre nego da stavljaju move opciju koju će jako malo ljudi koristiti. Mislim da će biti jako puno loših igara zbog te nove tehnologije. Naravno da je u nekim igrama to super, ali po meni u košarci ili nogometu nema smisla. Nadam se da će se nove konzole više fokusirat na 3d nego na move i ostalo.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AjgorR kaže...

Ali koliko će pc-ja zbilja moći vrtiti Bf3 na max postavkama?20 %?30?Svaki Ps3 i svaki Xbox360 će moći na jednak način odvrtiti igru,kakva god ona bila.Zabavno će biti sigurno.

A PS3 i X360 se mogu vrtiti na max postavkama analognima onima na PC-u i to po mogucnosti na rezoluciji vecoj od 720p?

Moš mislit.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice