Iphone 4 gubi signal!

poruka: 277
|
čitano: 55.238
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Iphone 4 gubi signal!
Zvjerkan kaže...

I jesu ovi applovci šta iskemijali?

http://www.icanhasinternets.com/2010/06/the-idiots-guide-to-holding-the-iphone-4/ :P

Čekamo prvi Apple+ Store da napravimo potrebne modifikacije ruke :))

Potpis ;)
15 godina
Zvjerkan kaže...

I jesu ovi applovci šta iskemijali?

Jesu, netko im je dojavio da se našla skupina hrvata koja svom svojm snagom ih ismijava i sad će povuć iPhone 4 i počet radit na 5. pošto je Hrvatska jako ''veliko'' tržište i i neželi da ih tamo neka skupina sramoti svojim pljuvanjem......;)

I što je najbolje tj. fascinantno nitko od njih nije još imao u rukama novi iPhona a znaju o njemu više nego sam Apple....;)

Ironija naravno

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 13:12 (kostolomac).
14 godina
neaktivan
logic kaže...
Kkave veze ima velicina zemlje sa kvalitetom signala ;)

Niej bas da i moju i tvoju zemlju pokriva jedna bazna stanica ;)

Prije bih rekao da je to do standarda. Mi koristimo GSM a oni CDMA ili tako nesto. Sjeti se da u filmovima izvace antene na mobu. To kod nas nikad nisam vidio ni na jednom mobu.

Malo si fulao, oni isto koriste GSM, barem AT&T, jedino imaju drugačije frekvencije, naši su 900 i 1800 MHz za 2G, a njihovi 850 i 1900 MHz i 2G i 3G. Za 3G se u Europi koristi 900 i 2100 MHz. CDMA koriste Verizon i Sprint, ako se ne varam, i realno, pojma nemam šta je to :P

Kako nisi vidio antene na izvlačenje? Bilo je toga tamo sredinom '90-ih, sjećam se kad su moji kupovali prvi mob '96 :)

16 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

Hateri povucite se (:

iPhone Reception Issue Is Software Problem, Not Hardware 

p.s

ja im ne vjerujem da je ovo soft problem, moguce je da se moze ispraviti nadogradnjom ali moja malenkost misli da ce se ovo itekako odraziti na autonomiju uredaja.

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

p.s

ja im ne vjerujem da je ovo soft problem, moguce je da se moze ispraviti nadogradnjom ali moja malenkost misli da ce se ovo itekako odraziti na autonomiju uredaja.

može biti soft problem ukoliko baseband pri spajanju antena ne zna pravovremeno prilagoditi frekvencije/ugoditi signal, ili u najgorem slučaju se prebaciti na edge... :)

Jer jedna antena je za 3G, druga za Wi-Fi, BT, itd. Kad ih spojimo, signali se pomiješaju i baseband ne zna "očistiti" 3G od ostalih frekvencija koje slabe onu koja nam treba... Apple to nije uspio vidjeti jer su na terenu iPhone 4 uvijek testirali u 3GS oklopu :)

Potpis ;)
16 godina
Lazarus Long kaže...

Hateri povucite se (:

p.s

definitivno i da je hardwerski problem neće to priznati tj. sve će učiniti prije nego do toga dođe! pa zamisli da moraju primiti nazad sve mobove lol, ovako će čeprkati po softveru, a korisnici neka se nadaju najboljem!

http://www.gricni.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 17:10 (sokre).
16 godina
odjavljen
vjeko kaže...

Još jedan

iPhonea 4 kako gubi signal.

Jako loše za Nokiu, uz uvjet naravno da ima isti problem s prekidom poziva prije prebacivanja na 2G mrežu. Ja na 5800 nemam takvih problema, ali nije metalni mobitel, pa to pojednostavljuje stvar. Pokušati ću na E66 kad budem imao priliku.

BTW, Nokia ima u manualu sljedeću stavku:

"Antenna locations
Your device may have internal and external antennas. Avoid
touching the antenna area unnecessarily while the antenna
is transmitting or receiving. Contact with antennas affects the
communication quality and may cause a higher power level
during operation and may reduce the battery life."

Iako pad signala s full na nula ne bih baš nazvao utjecajem na kvalitetu komunikacije, već gadnom greškom i to bi me odbilo od kupnje mobitela koji planiram kupiti.

Mauro kaže...

Priprema se moguca tuzba protiv Applea zbog problema sa signalom:

http://www.intomobile.com/2010/06/28/class-action-lawsuit-for-the-iphone-4-on-the-way/

Kako je u americkom pravosudnom sustavu sve moguce tko zna kako bi se ovo moglo zavrsiti posebno jer je odvjetnicka firma nanjusila potencijalni izvor poprilicne odstete, a i korisnici koji su iskusili problem bi se takodjer lako mogli polakomiti.

Mogla bi tužba proći (vjerojatnija je nagodba uz šutnju), osim ako i Apple ima navedenu sličnu stavku u vezi antene kao i Nokia.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
14 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

neće im sud ništa ako potvrde da je greška u programu a ne samom uređaju.Pošto je softwerski problem najmanji problem riješiti, samo update i gotovo.Što se korisnika tiče naravno.Al dobro je čuti da je problem u tome.Iako sam mislio da je stvarno riječ o "lošoj" anteni.No ok.Neki pretjeruju, šta se sad imaš tužiti šta iOS malo zadrljo i gotovo.Skineš novi i za 2 dana zaboraviš da si ikada imo problem.(ok, ovo će se vjerojatno pamtiti par godina ali brzo to ode u zaborav :P )

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A dusevne boli? ;)

:)
14 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

haha .. dobar si.. ust zakon si... duševen boli.. onda ja mogu tužit svoju prof iz en..kolke je meni ona duževne boli nanjela...

a što je stvarno greška u os-u .. ili ipak antena .. eli to službeno .. ili nagađate.. nisam u toku!

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
logic kaže...

A dusevne boli? ;)

haha, da, ako je sudac kupio i iskusio te probleme loše im se piše XD

@zvjerkan - Trenutno prema izjavama mislimo da je stvar u iOS-u.Tj. softwerski problem.To polako i ja smatram....mislim, za jabuku bolje ako je tako.Jer nema troška ako je greška u OS-u.

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 22:04 (pbandov).
14 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

ima ko če platit one jadne progrmaere.. jer ako je u tom greška oni sad rade dan i noć da to isprave...

vjerojatno jeftinije od povlačenja telefona.. ali ipak...

kaže mi tata .. da to inače bi bilo dobro da nije komercijalista koji dahču inžinjerima za vrat treba to što prije da se zgrne lova.. a nemože jer mora se nešto do kraja testirat i razvit.. pa se onda dogode ovakvi problemi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ima ko če platit one jadne progrmaere.. jer ako je u tom greška oni sad rade dan i noć da to isprave...

kaže mi tata .. da to inače bi bilo dobro da nije komercijalista koji dahču inžinjerima za vrat treba to što prije da se zgrne lova.. a nemože jer mora se nešto do kraja testirat i razvit.. pa se onda dogode ovakvi problemi!

problem je bio što se onaj lik napio i izgubio iPhone dok ga je nosio za field testing.Pošto se to brzo otkrilo morali su uraniti sa prezentiranjem....

Dont bug me!
16 godina
odjavljen
pbandov kaže...

problem je bio što se onaj lik napio i izgubio iPhone dok ga je nosio za field testing.Pošto se to brzo otkrilo morali su uraniti sa prezentiranjem....

Sigurno je taj lik nosao okolo mobitel s programom koji bilježi razine signala, pa kako ga je izgubio, formatirali su ga na daljinu i ostali bez loga. Da se nije napio vjerojatno bi uočili taj problem  Belji se

Šalu na stranu, najvjerojatniji scenarij je kombinacija HW-a i SW-a:

Antena je malo slabija jer je podređena dizajnu (a da pri tom SAR ostane u zakonskim okvirima), a zbog greške u software-u ne stigne dovoljno brzo prebacit na 2G i zadržat poziv.

Inaće obožavam ovakve greške, bez obzira o kojem se proizvođaču radi, jer ostanu namagarčeni oni magarci koji su spremni stajati satima u redu za komad plastike/metala!

14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
pbandov kaže...

Sigurno je taj lik nosao okolo mobitel s programom koji bilježi razine signala, pa kako ga je izgubio, formatirali su ga na daljinu i ostali bez loga. Da se nije napio vjerojatno bi uočili taj problem Belji se

Šalu na stranu, najvjerojatniji scenarij je kombinacija HW-a i SW-a:

Antena je malo slabija jer je podređena dizajnu (a da pri tom SAR ostane u zakonskim okvirima), a zbog greške u software-u ne stigne dovoljno brzo prebacit na 2G i zadržat poziv.

Inaće obožavam ovakve greške, bez obzira o kojem se proizvođaču radi, jer ostanu namagarčeni oni magarci koji su spremni stajati satima u redu za komad plastike/metala!

stakla i metala....xd

16 godina
pbandov kaže...
Zvjerkan kaže...

hehe udarilo ga crno pivo lol

16 godina
Iphone 4 gubi signal!

Kako iz Applea imaju logično objašnjenje za svaku manu svojeg proizvoda, koju obično vole predstaviti kao prednost, konačno su uspjeli smisliti nešto i za gubitak signala koji se javlja kod novog iPhonea. Naime, u Appleu su "utvrdili" da problem nije u anteni niti u prijemu signala, nego u formuli koja na osnovu jačine signala izračunava koliko će se polja, koja predstavljaju jačinu signala, pojaviti na ekranu. Iz Applea tvrde da sadašnja formula pokazuje dva polja više nego što je stvarna jačina signala, pa ako su npr. prikazana 4 polja onda je jačina signala u stvari samo 2 polja. Oni koji su primijetili da im se signal smanji za nekoliko polja kada stisnu svoj iPhone su se, prema Appleu, nalazili u području slabog signala, ali to nisu znali, jer im se na ekranu greškom prikazivalo da je jačina signala 4 ili 5 polja.

Zakrpa s novom formulom bi trebala uskoro biti izdana.

Šutim

Apple to provide visual 'fix' for iPhone 4 reception issues

PS

U novoj epizodi Futurame tema je eyePhone.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 16:15 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A pucanje veze je dijeljenje sa nulom ;)

Hahahhahahah

Koliko nisko taj apple moze pasti. Niko ga vise ovdje ne hvali niti brani. Jedino jos artfull al i on priznaje greske mada je uvijek i bio koliko toliko odmjeren. 

16 godina
protjeran
Iphone 4 gubi signal!

Znači kad se uhvati u ruku onda se automatski prepravi formula za računanje signala, tak da padne na nulu, to je stvarno jako pametan telefon.Smijeh

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

Interesantno je vidit koliko GSMArena ima negativan stav prema ovome, nisam još vidio da tako pišu o nečemu...: http://www.gsmarena.com/apple_finds_iphone_4_signal_bars_misleading_hiding_poor_signal-news-1783.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Hateri povucite se (:

p.s

Pa naravno da je softverski problem - zato zapošljavaju inžinjere za antene

http://www.engadget.com/2010/06/30/apple-hiring-iphone-antenna-engineers-for-some-reason/

Sada još samo treba čekati iPhone 5 - revolucionarni i magični telefon koji čak može obavljati pozive

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
Iphone 4 gubi signal!

Mirko935 kaže...

Interesantno je vidit koliko GSMArena ima negativan stav prema ovome, nisam još vidio da tako pišu o nečemu...: http://www.gsmarena.com/apple_finds_iphone_4_signal_bars_misleading_hiding_poor_signal-news-1783.php

Zapravo je i Apple rekao to isto u onoj izjavi koju je logic pomenuo, citat iz izjave:

Our formula, in many instances, mistakenly displays two more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display four bars when we should be displaying as few as two bars.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 19:20 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Zapravo je i Apple rekao to isto u onoj izjavi koju je logic pomenuo, citat iz izjave:
Our formula, in many instances, mistakenly displays two more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display four bars when we should be displaying as few as two bars.

Ma znam, mislio sam na to kako su u tekstu iskritizirali Apple zbog tog tog "rješenja" za problem.

16 godina
odjavljen
klimama kaže...

Kako iz Applea imaju logično objašnjenje za svaku manu svojeg proizvoda, koju obično vole predstaviti kao prednost, konačno su uspjeli smisliti nešto i za gubitak signala koji se javlja kod novog iPhonea. Naime, u Appleu su "utvrdili" da problem nije u anteni niti u prijemu signala, nego u formuli koja na osnovu jačine signala izračunava koliko će se polja, koja predstavljaju jačinu signala, pojaviti na ekranu. Iz Applea tvrde da sadašnja formula pokazuje dva polja više nego što je stvarna jačina signala, pa ako su npr. prikazana 4 polja onda je jačina signala u stvari samo 2 polja. Oni koji su primijetili da im se signal smanji za nekoliko polja kada stisnu svoj iPhone su se, prema Appleu, nalazili u području slabog signala, ali to nisu znali, jer im se na ekranu greškom prikazivalo da je jačina signala 4 ili 5 polja.

Zakrpa s novom formulom bi trebala uskoro biti izdana.

Šutim

Apple to provide visual 'fix' for iPhone 4 reception issues

PS

U novoj epizodi Futurame tema je eyePhone.

Zapravo objašnjenje ima smisla: ako mobitel misli da ima još signala, ne stigne prebaciti dovoljno brzo na 2 G, pa se poziv prekine. Međutim to i dalje ne opravdava činjenicu da je pad signala prevelik ukoliko su oni videi s YT-a istiniti, kao ni činjenicu da taj defekt nisu uočili ranije.

16 godina
Iphone 4 gubi signal!

lol ma rješenje im je zakon, sad ćeš imati uvijek 1 crticu signala, i reći će "nismo mi krivi što apsolutno cijeli svijet ima loše odašiljče i snagu signala"...lol ali što je i najgore  to bi im moglo i proći kod pametnih amera lol

baš me zanima dali bi bilo padova signala ispod odašiljača?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 20:14 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bilo bi super kad bi se javio hr vlasnik ifona 4 koji radi na neku od naših mreža pa da čujemo njegovo iskustvo.

Mnogi ameri se žale na AT&T, nevezano za ifon.. Možda nije glavni uzročnik problema, ali možda ga pospješuje..

Jel tko pročitao žalbu na problem sa antenom van USA?

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
14 godina
neaktivan
sokre kaže...

lol ma rješenje im je zakon, sad ćeš imati uvijek 1 crticu signala, i reći će "nismo mi krivi što apsolutno cijeli svijet ima loše odašiljče i snagu signala"...lol ali što je i najgore  to bi im moglo i proći kod pametnih amera lol

baš me zanima dali bi bilo padova signala ispod odašiljača?

I meni se tako činilo, ali ipak ima smisla... To se događalo rijetkima, ne svima. Dakle možda su oni bili na područjima na kojima je signal slabiji. A možda griješim... Ma ko bi shvatio taj Apple Izlanuo se

Slavonija u ♥### http://trollbusters.weebly.com/ - prijavite trolla!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 21:08 (nidjo123).
14 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Bilo bi super kad bi se javio hr vlasnik ifona 4 koji radi na neku od naših mreža pa da čujemo njegovo iskustvo.

Mnogi ameri se žale na AT&T, nevezano za ifon.. Možda nije glavni uzročnik problema, ali možda ga pospješuje..

Jel tko pročitao žalbu na problem sa antenom van USA?

Kaže ovaj članak (link) da je 93% korisnika koji su odgovorili na anketu koju je proveo http://www.rightmobilephone.co.uk/ reklo da su imali problema sa signalom na iPhoneu 4. Pretpostavljam da su to sve korisnici iz Velike Britanije, tako da očito nije AT&T kriv za to.

Citat iz teksta: "The mobile phone comparison website polled 836 iPhone 4 users, 93% of whom claimed to have already been affected by a loss of signal whilst gripping the handset to make calls, whilst 78% of owners dubbed the fault “an insult”."

16 godina
neaktivan

Ostajem na ifon jedinici do daljnjega.. :)

Na njemu moš pričat bez gubitka kvalitete sve dok ne piše No signal..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan

Mozes to i na Iphone 4 ;)

Ali formula ne no signal kao rjesenje, vec promijeni operatora, zemlju, kontinent, planetu kao rjesenje ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice