Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

poruka: 187
|
čitano: 37.823
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

bas su glupi ovi iz bneta, promjene pass na onom ftp-u i misle da su podaci sigurni. tko oće besplatne instrukcije iz matke neka se posluži http://viptest.online.hr/matematika.rar a ako vam se nesto slusa tu ima pravih stvari http://viptest.online.hr/Dance.rar

edit: pobrisali i podatke ali nema veze

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 17:09 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ova baza je nebitna, ali je puno bitnija stavka, da, osoba koja ima(la) pristup tim podacima, potencijalno ima pristup i ostalim podacima korisnika ... a vjerujem da Bnet također ima takve baze (OiB, MBG, brojeve osobnih i sl.).

Pitanje je da li su i ostali (puno važniji) podaci također bili u "paketu" sa ovim manje bitnim informativnim podacima ...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

LOOOL! Na ovim listama ima i poznatih osoba. Pronašao sam Zlatana Zuhrića {#}

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

Ja sam isto korisnik 2god mjenjao sam sifru prije godinu dana.. uglavnom podataka ima novih i starih.. 

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
14 godina

Ako konkurencija nije sada ovu bazu iskoristila onda stvarno neznam kad ce. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Služba za korisnike kaže da nema razloga za brigu. 

???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AtomicBomb kaže...

Služba za korisnike kaže da nema razloga za brigu. 

???

Pa cuj ako ja imam tvoju e-mail adresu i sifru i s tim da ti mogu raditi sto zelim na korisnickim stranicama onda neznam koliko mozes to biti bezazleno i da nema razloga za brigu... ocito ne zele da se panika siri medju korisnike..

17 godina

Nisam korisnik ali moja pretpostavka je sljedeća

- Nisu u opasnosti oni korisnici koji povremeno mijenjaju lozinke

- Ako imate default lozinku ili je niste mijenjali već par godina onda promijenite.

B.netu se ovakav propust definitivno nije smio dogoditi i mislim da će dio korisnika izgubiti povjerenje u njih i preći na druge pružatelje tih usluga.

http://www.Hedonist385.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Valjda ne bi smjeli lagati svoje korisnike. Svjesni su oni koliko ih ljudi može tužiti ako dođe do ozbiljnih problema. Isto smatram da nema razloga za preveliku brigu.

Sebe pronalazim, ali šifra je kriva.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji su tocno podatci u pitanju?
Jel lozinke za mailove ili lozinke za pristup netu? 

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oni su rekli da je ta baza stara (dok još nisu bili sa Vipnetom), a kako se onda pojavljuju Vipnetove e-mail adrese? Lažu.

EDIT: Piše ama baš sve. UserID, Ime, Prezine, Username, Password, Adresa, Telefon, E-mail,...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 16:04 (Marko :D).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Oni su rekli da je ta baza stara (dok još nisu bili sa Vipnetom), a kako se onda pojavljuju Vipnetove e-mail adrese? Lažu.

EDIT: Piše ama baš sve. UserID, Ime, Prezine, Username, Password, Adresa, Telefon, E-mail,...

Pa mozda i ako jesu u pravu da je baza stara ali to ne znaci da podaci nisu tocni.. 

16 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

"pristupni podaci B.net korisnika su sigurni. Provjerili smo bazu na poveznici i riječ je o bazi podataka B.net korisnika iz vremena prije integracije Bneta u sustav Vipneta. Bnetovom integracijom u Vipnet nadograđen je sigurnosni sustav te je povećana razina zaštite osobnih podataka korisnika. Pristupni podaci korisnika prilikom integracije su promijenjeni, a pristupni podaci vidljivi na poveznici nisu valjani. Vipnet poštuje najviše sigurnosne standarde koji se primjenjuju u telekom industriji i korisnici nemaju razloga za brigu."

Baš lijepo da nitko od vip-a nakon "integracije" sustava nije obavijestio korisnike da su im "podaci promijenjeni".

I to naravno nije istina, jer našao sam se u bazi i naravno lozinka koju koristim za bnet pristup je ista ta koja je tamo navedena.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
neaktivan

Baza je možda stara, ali korisnici nerijetko lozinke vrate u sebi poznate nakon što im provider dodijeli novu lozinku, zato mnogi imaju istu lozinku.

Ali nije problem kakvu lozinku imaju korisnici nego činjenica da su lozinke u plain text formatu {#}, a ogroman broj korisnika ima naviku koristiti istu lozinku za sve živo jer su blesavi i eto ti zabave za sve koji nađu nekoga poznatog na listi {#}

1 0 hvala 0
16 godina

Od čega su to točno passwordi?

Pronašao sam se, probao sam se ulogirat na mojbnet al ne prihvaća..

Disregard the constabulary.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje je samo za što su lozinke?

Dump je generiran danas u 2:19 ujutro,tako da nije baš stara

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 16:26 (robimarko).
13 godina

netko moze uploadat maliciounu skriptu na npr ovu stranicu i zarazit mnogo korisnika :/

neke ce ovo zanimat

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Pitanje je samo za što su lozinke?

Vjerojatno za mail i MojBnet

17 godina

super sad cu izgubiti cijeli dan na poslu mijenjajuci sifre i onda objasniti zasto sam ih morao mijenjati...ah

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.

0 0 hvala 0
13 godina

ja ne vjerujem, databaza.org ponovno ONLINE

0 0 hvala 0
14 godina

Čak i za zagrebparking ima lozinka,samo moram naći login

Našao za ftp,ali je promijenjen password

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 16:36 (robimarko).
16 godina
neaktivan

Kao sto je vec navedeno poanta je da se tu nalazi password koji mnogi koriste i na ostalim servisima, a dodatno da se vidi nacin na koji je to spremljeno. Takoder tu su jos podaci o domenama i poslovnim korisnicima te privatni podaci (ime, prezime, adresa, mail).Sama lozinka je u plain text-u, a to puno govori. Bolje ne razmisljati o tome koliko osoba je imalo pristupne podatke za tu bazu i kako je to bilo zasticeno te tko je sve to mogao vidjeti kad mu se prohtjelo. U iole posteno slozenom sustavu nije izvana moguce doci ni blizu servera na kojem se nalazi baza.

0 0 hvala 0
13 godina

nakon ovoga što je napisamo na databaza.org vjerojatno nitko vise nece bit njihov korisnik

0 0 hvala 0
14 godina
Strašna im je sigurnost,kada je svatko sa njihovim hostingom mogao vidjeti sve
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Neki im čak prijete i tužbom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji kolaps i propust, notepad mi ucitaje malo pogrešno nez. kako to ispraviti, ali do sada sam našao masu ljudi koje znam.
Teški kaos. {#} {#}

0 0 hvala 0
14 godina
Preko notepada ++ vam je lakše vidjeti jer je sve kao u pravoj bazi poslagano i organizirano,tj zna čitati bazu kako treba
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Preko notepada ++ vam je lakše vidjeti jer je sve kao u pravoj bazi poslagano i organizirano,tj zna čitati bazu kako treba

Aha, e vidiš zaboravio na njega.
Hvala {#}

15 godina
neaktivan

Hahah

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

podaci mi ipak izgledaju stari, barem moji, ali se s njima mogu logirati i sa starim i sa novim passwordom se mogu logirati. Sad sam promijenio pass, tako da se trenutno mogu sa 3 passwords logirati, starim ukradenim, starim promjenjenim i novi {#} tko je tu lud??

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice