Kakvu če dnevnicu onda izračunat beskučniku
A kakvu Mudriniću?
Uzima se prosjek koji izračunava Državni zavod za statistiku.
Kakvu če dnevnicu onda izračunat beskučniku
A kakvu Mudriniću?
Uzima se prosjek koji izračunava Državni zavod za statistiku.
TOR <3
Novinarska patka.
Pa nije legalno ni skidati preko torrenata pa nitko to ne kažnjava, a baš će ići sad netko preko IP adrese tražiti nekoga tko je na forumu nekoga nazvao budalom.
Ma sranja!!!!
Ali neće ništa ispast od toga kao ni od ove vlade.
Ovo se uopće ne treba komentirati svi ovi novo uvedeni zakoni su smeće
Nema polugodišta u školi teže se ispravljaju ocjene na kraju je se inače gleda samo ta glavna ocijena a ovak se svaka ocijena gleda.
Gledaju sa ocijene od 5-og razreda svi su u istom položaju jer nisu znali da će se to gledat za upis ipak su trebali reći: ideš u 5 ratzred on će ti se gledati za upis .
Kucanje na tuđa vrata se kažnjava 1000-3000kn .
ACTA i SOPA zakoni protiv piratstva.
Ukidanje TPB i megauploada badava.
Sad nesmiješ nekog uvrijedit preko interneta (ali me zanima kako će oni sve ljude koji to rade kazniti) ovi komentari građana koji su informatički zaostali nemaju logike.
Ima puno zakona ovi su mi prvo pali na pamet.
Uživajte još 2 i pol sata vrijeđanja drugih na internetu
Ma sramota, eto opet komunjara da nam govore sta da radimo. Neka mi se svi fino napuse demokratske kurcine. Sutra ovo pisem na vlada.hr, pa bas da vidim hoce li me uhapsit.
U potpunosti se slažem, ali treba jedno dodatno pojašnjenje. Ovaj "zakon" donijele su komunjare iz HDZ-a (Kosorica & comp. dok su još "jašili"), sa primjenom od danas. Premda ni ovi današnji "jahači" nisu ništa bolji, dapače.
Ovo je potpuno glup i neosnovan zakon.
Jedine novčane kazne za postupke na internetu bi trebale bit zbog neosnovane klevete i nanošenja štete stranki.
Dakle na primjer, Index objavi članak da je gazda net.hr bio upleten u mužnje novaca skupa sa Sanaderom(karikiram), što je kleveta i nije istina.
Najveći apsurd svega bi bio kad bi uveli ZAMP za internet, pa kao, svaki mjesec 3% od iznosa kojeg plaćaš ISPu ide državi kako bi se financirale duševne boli uvrijeđenih osoba.
Majko mila, moram ovo obrisat, još će netko iz sabora ovo vidjet pa smo nagrabusili.
oni sto su izmislili taj zakon su retardirana gomila zakonodavaca.... fuck me ...jesam li ih to uvrijedio?
To je Milanović sebi izglasao zakon jer ima previše uvreda na facebook profilu Vlade
Dnevnica. Koliko dnevno zarađuješ na poslu.
Dnevnica hm baš zgodno da jel pih, a šta u slučaju kad informatički obrazovani beskučnik(banka/kredit/ovrha) koji skuplja boce uđe u Internet Cafe i hebe sve po spisku gosn Liniču i to na Fejs stranici vlade???
Kakvu če dnevnicu onda izračunat beskučniku, doma nema boli ga đon a nema nit love u zatvor če drage volja barem se bude fino najel itd.
Informatički obrazovani beskućnik koji skuplja boce da bi išo na internet Jel nisi radije mogo uzet studenta za primjer?
I btw ono, "Do tri godine za hakerski napad"...
Pa kakav bi to lik moro bit koji zna nešto hakirat, a ne zna sakrit svoju adresu
ah, to je samo napravljeno njima u korist, a ionako to treba neko provjeravt, di ćeš bolje nego da se
opet širi državni aparat iovako je premalen!!
Kako to funkcionira kad me netko uvrijedi na forumu? prvo napravim arhivu te poruke i printscreen i kome da prijavim? moderatoru?
Naša država ošla full retard.
Koji glup zakon!
Znači sada više ne smiješ reći LOPOVU da je LOPOV!
Od sada je to kazneno djelo!
Nema polugodišta u školi teže se ispravljaju ocjene na kraju je se inače gleda samo ta glavna ocijena a ovak se svaka ocijena gleda.
Gledaju sa ocijene od 5-og razreda svi su u istom položaju jer nisu znali da će se to gledat za upis ipak su trebali reći: ideš u 5 ratzred on će ti se gledati za upis .
Sad nesmiješ nekog uvrijedit preko interneta (ali me zanima kako će oni sve ljude koji to rade kazniti) ovi komentari građana koji su informatički zaostali nemaju logike.
Po tebi je dakle i zakon kojim se kazneno procesuiraju teške prometne nesreće isto smeće? Ja mislim da nije.
Također nije smeće ni zakon kojim se u domenu prekršaja stavlja posjedovanje male količine lakih droga za osobnu upotrebu, jer su benificije tog novog zakona višestruke - rasterećenje sudova, ne postoji kaznena evidencija za to itd..
Isto tako nije smeće ni zakon u kojem se teže sankcioniraju počinitelji najtežih kaznenih djela (sa 40 na 50 godina zatvora).
Želim reći - ne generaliziraj, pogotovo ako nisi upućen u temu.
Ma sramota, eto opet komunjara da nam govore sta da radimo. Neka mi se svi fino napuse demokratske kurcine. Sutra ovo pisem na vlada.hr, pa bas da vidim hoce li me uhapsit.
U potpunosti se slažem, ali treba jedno dodatno pojašnjenje. Ovaj "zakon" donijele su komunjare iz HDZ-a (Kosorica & comp. dok su još "jašili"), sa primjenom od danas. Premda ni ovi današnji "jahači" nisu ništa bolji, dapače.
Jura, potpisujem! Ti zakoni su bili u pripremi još prije dvije godine, radi usklađivanja sa zakonodavstvom EU. Neki su naravno plod domaće pameti, ali također mislim da su plod ''komunjara'' iz HDZ-a (Šeksa i ekipe).
Jer nema toliko komunjara u cijeloj koaliciji koliko ih ima na novogodišnjem domijenku Općinskog odbora HDZ-a Donji Šoškočevci :)
Po tebi je dakle i zakon kojim se kazneno procesuiraju teške prometne nesreće isto smeće? Ja mislim da nije.
Također nije smeće ni zakon kojim se u domenu prekršaja stavlja posjedovanje male količine lakih droga za osobnu upotrebu, jer su benificije tog novog zakona višestruke - rasterećenje sudova, ne postoji kaznena evidencija za to itd..
Isto tako nije smeće ni zakon u kojem se teže sankcioniraju počinitelji najtežih kaznenih djela (sa 40 na 50 godina zatvora).
Želim reći - ne generaliziraj, pogotovo ako nisi upućen u temu.
ja sam mislio na ove popularne zakone koje znam da postoje mislim mediji uopće ne pišu o dobrim zakonima pa ih ljudi nemogu znati da oni postoje
mislim da te ne mogu kaznit zbog npr. mišljenja pa onda formuliraš uvredu ovako: "ja mislim da si ti seronja!"
mislim da te ne mogu kaznit zbog npr. mišljenja pa onda formuliraš uvredu ovako: "ja mislim da si ti seronja!"
Mogu te..Mogu te kazniti zbog bilo cega... Ak oces brzi dokaz, odi na neki javni radio/tv i reci da mislis da nije bilo npr holokausta, past ce ti optuzba za sirenje mrznje itd...
Sloboda mišljenja postoji samo na papiru, i zato postoje ovakvi zakoni kako bi te imali za što optužiti...
Mogu te..Mogu te kazniti zbog bilo cega... Ak oces brzi dokaz, odi na neki javni radio/tv i reci da mislis da nije bilo npr holokausta, past ce ti optuzba za sirenje mrznje itd...
Sloboda mišljenja postoji samo na papiru, i zato postoje ovakvi zakoni kako bi te imali za što optužiti...
Ne baš zbog bilo čega: konkretno ,za negiranje holokausta dobit ćeš kaznu bilo gdje u svijetu osim u Iranu i Gazi.
Nijedno od tih mjesta se baš ne može podičiti nekom demokracijom.
Svrha ovog zakona nije kažnjavanje jadnih forumaša ,koji i dalje nekažnjeno lupaju po svojoj volji ,nego odgovornije novinarstvo i ''novinari'' tipa Domagoja Margetića.
Ne baš zbog bilo čega: konkretno ,za negiranje holokausta dobit ćeš kaznu bilo gdje u svijetu osim u Iranu i Gazi.
Nijedno od tih mjesta se baš ne može podičiti nekom demokracijom.
Svrha ovog zakona nije kažnjavanje jadnih forumaša ,koji i dalje nekažnjeno lupaju po svojoj volji ,nego odgovornije novinarstvo i ''novinari'' tipa Domagoja Margetića.
Jadni forumaš prestaje biti jadni forumaš kada počne iznosit činjenice koje se ne sviđaju trenutno aktualnom režimu.
Već godinama gledam kako se licemjerno preko medija propagira "sloboda govora" dok u isto vrijeme oni koji imaju različita mišljenja i to iskazuju u tim medijima jednostavno nahebu, kao npr. ona voditeljica/urednica koja je rekla sada nešt protiv onog nekog sada aktualnog s*anja....
Čisti fašizam...
Možda ti to ne vidiš, ali znam recimo za slučaj jednog policajca koji je izrekao svoje mišljenje o gay paradi negdje preko fejzbuka, dobio je suspenziju, iako komentar nije bio nikako sočan - ustvari ni baš uvredljiv :S..
Hahah, meni je ovo presmiješno.
Ovo je i razlog zašto je mene teško naći na hrvatskim sajtovima, bas zbog ovakvih kretenskih zakona. Mislim dobro, cyber-bullying nije smiješan - ali svo to izvlačenje para iz ljudi nije normalno.
jel netko već kažnjen kao primjer drugima?
Zar nije dovoljno da mu odvale ban?
rade na gašenju slobode govora eto kako se to meni čini
Slična tema i na druim mestima. Jedan pravni tim je uradio analizu u Britaniji i dao sledeću paradoksalnu pouku: ako želite nekome reći nešto ružno, nemojte to uraditi preko Interneta, nepreijatnosti u virtuelnom svetu su kažnjive; umesto toga, uzmite megafon, stanite mu ispred kuće i recite to, tako da mu čuju cela porodica, sve komšije iz stvarnog sveta i slučajni prolaznici - tu ste zaštićeni.