Kamera za snimanje filmića sa ekipom

poruka: 18
|
čitano: 5.723
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozzdrav svima...

znači trea nam kamera od 3500 do max 5000 kn (više od 5k mislim da nećemo skupit tak da bi ja tu pukel granicu)

Koristili bi je dosta često tokom godine , najviše tokom ljeta.

Snimali bi smiješne filmiće i parodije na neke filmove i stvari

Rezolucija nam nije toliko bitna jer bi se više manje stvari stavljale na youtub i slično... tako da more biti od recimo 1Mpix na više

Dosta je bitan fokus i min. osvijetljenje da moremo neke scene napravit kako želimo a da ne moramo dodatno reflektore stavljat.

Htjeli bi da ima mic input tako da mikrofon moremo posebno spojit na nju.

Kamera ne mora bit neka ultra mala... čak bi i bolje bilo da je neki stariji model poluprofi kamere sa mini DV-om..

Za sad iamo neku uber staru mini DV kameru od sony-a kojoj se slika neda na komp prebacit nego preko usb-a ... a užasna je kvaliteta...

evo primjer za šta bi poslužila kamera

Poskok12 (parodija na cobra 11: ofkors)

Hvala na savjetima :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hehe...koja parodija poskok 12......za 5k se moze naci dobra camera....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kamera za snimanje filmića sa ekipom
wasted01 kaže...

Pozzdrav svima...

znači trea nam kamera od 3500 do max 5000 kn (više od 5k mislim da nećemo skupit tak da bi ja tu pukel granicu)

Koristili bi je dosta često tokom godine , najviše tokom ljeta.

Snimali bi smiješne filmiće i parodije na neke filmove i stvari

Rezolucija nam nije toliko bitna jer bi se više manje stvari stavljale na youtub i slično... tako da more biti od recimo 1Mpix na više

Dosta je bitan fokus i min. osvijetljenje da moremo neke scene napravit kako želimo a da ne moramo dodatno reflektore stavljat.

Htjeli bi da ima mic input tako da mikrofon moremo posebno spojit na nju.

Kamera ne mora bit neka ultra mala... čak bi i bolje bilo da je neki stariji model poluprofi kamere sa mini DV-om..

Za sad iamo neku uber staru mini DV kameru od sony-a kojoj se slika neda na komp prebacit nego preko usb-a ... a užasna je kvaliteta...

evo primjer za šta bi poslužila kamera

Poskok12 (parodija na cobra 11: ofkors)

Hvala na savjetima :D

odlicna parodija:D  a za kameru neznam
AMD Phenom X3 2.1GHz | 2gb ram | HD4650 1024MB|ASUS M2N Motherboard
16 godina
neaktivan

mozda ovako nesto

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

mozda ovako nesto

mislim da nije loša ova panasonic .. ima 4Mpix što je za naše potrebe i malo puno.. al slični se model more utepit za dosta manje novce a ima i 3.1Mpix kaj nije ni toliko puno manje
17 godina
neaktivan

He he fora filmić!!!!! Nego ako nekoga zanima evo kako to rade "američki studenti":

I, cry, when angels deserve to die.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wasted01 kaže...
ivan_1995 kaže...

mozda ovako nesto

mislim da nije loša ova panasonic .. ima 4Mpix što je za naše potrebe i malo puno.. al slični se model more utepit za dosta manje novce a ima i 3.1Mpix kaj nije ni toliko puno manje
 cek ja ne kuzim kamere od tolko puno para imaju 3,4 megapiksela a mobitel od 1500 kn ima 5 megapiksela eventualno mob od 2000 i nes kuna ima 8 mp OMG moze mi netko objasnit
AMD Phenom X3 2.1GHz | 2gb ram | HD4650 1024MB|ASUS M2N Motherboard
17 godina

Megapikseli se odnose na fotografije koje ova kamera slika, ne na rezoluciju videa. Zato ne znam zašto gledaš na megapiksele a hoćete snimati filmove.

Najvažnije je da gledate da ima 3 CCD čipa, i što više manualnih kontrola.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 13:49 (CikaSpaso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Megapikseli su za slikanje,a ne snimanje

Razlikuju se: SD  0.x Mpx

720p  1.0Mpx

FullHD  2.07Mpx

Dakle važno je imati 3CCD čipa - uzmi si neku sony Full HD kameru - nećeš požaliti.I velik Optički zum je bitan

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E hvala, ovo mi bitna info... nisam znao da se ova rezolucija odnosi samo na slike ... slike mi nisu bitne.

Za optical zoom znam da je bitan , a za CCD čipove, razumio sam samo da imaju veze sa osvijetljenjem, al točno šta to mi nije jasno.

Dosta vas ima koji hvalite jednu marku , posebice Sony ili Cannon. Mislim da se na to i ne mogu osloniti, jer koju god kameru pokupili, bit će svakako bolja od ove koju sad iamo.

Sony sam malo gledal ,al nisam našal kod njih da imaju neke extra opcije .. npr sony baš i nema mic. input i dosta naplaćuje svoje Carl Zeiss leće.

Ak ovaj panasonic snima na miniDV... kolika je to onda reza, kakva je to kvaliteta?

EDIT: 720 x 480 resolution preko firewire , duplo manje za USB

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 15:41 (wasted01).

0 0 hvala 0
17 godina
wasted01 kaže...

EDIT: 720 x 480 resolution preko firewire , duplo manje za USB

Ne znam na šta ovdje misliš. SD kamere snimaju 720 x 576, i nema veze preko čega snimak prebaciš na komp, rezolucija uvijek mora biti ista. Video se može prebaciti samo preko firewire, a USB je samo za fotografije.

BTW, Poskok vam dobro izgleda.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 15:52 (CikaSpaso).
17 godina
neaktivan

pa ... baš to kaj sam reko ....

Iamo tu staru prastaru sony koja prebacuje preko USB-a duplo manju rezu ili duplo nekvalitetniju sliku

Ima firewire port ali ne radi (fali nam neki softwer ili firmware koji se da se pokolješ , nemreš nabavit).

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 15:50 (wasted01).
17 godina
neaktivan

ev naša sam u protisu HDC-SD9EP-S model od panasonic ... za koju mi se nekako naj bolje čini uloženo/dobiveno

dali ima tko kakva loša iskustva sa panasonic kamkorderima ili još bolje ako netko ima neku bolju ponudu za ne neku puno veću cifru?

(ev link na neke specifikacije)

16 godina
neaktivan

....panasonicove mi se cine najbolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sorry ljudi ali valjate gluposti kao "Opticki zoom je bitan" jeste vi normalni ?
Molim vas za sta ce covjeku opticni zoom ?

Snimat ce skene izbliza,vaznije mu je senzor,objektiv,rezolucija...

I ti vasi "full hd" pojmovi to vi vjerovatno mislite na rezoluciju ali za full hd je sve vise manje vaznije od rezolucije

prati sebi senzor,objektiv,opcije i meni osobno vazno na sta snima

Ja bi ti preporucio Canon HG20,snima na 60GB HDD,ima "full HD" rezoluciju,footage je dobar za obradu u AEE-u i slicnom (a ako hoces radit stvari kao ovo Poskon,Dobra vila i slicno moras imat makar osnovno znanje After Effectsa i Premiera jer ovo sigurno neces pravit u movie makeru)

I molim vas ljudi,molim vas nemojte cijeli zivot valjat gluposti,ako nemas pojma nije sramota,covjeka samo zbunjujete

EDIT:

ivan_1995 ovo se odnosi posebno na tebe,ako nemozes konstruktivno odgovorit nemoj tako napucavat postove,jer od toga nista nemas,nece nitko reci
"Jao jest on opasan,ima 1000000000000000 postova" kad ti je svaki post vise manje spam (to se odnosi na ovu temu)

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 18:52 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sorry , nisam bio već duže vrijeme na ovom forumu, pa i nisam pratio , i sad sam opet pogledao i vidim da se nešto priča o tome kako bi mi napravili nešto tipa poskok 12.

NE!!!

To smo mi radili  , rađeno je u aftereffects i kompozicija u premiere pro.

i ev još jedan novi filmić, parodija na ultimate survival i bear gryllsa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 12:30 (wasted01).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wasted01 kaže...

hmmm, koja je to sony kamera? zar nema firewire? inace, ako ima, a prebacujes preko usb-a normalno da je kvaliteta nikakva...

17 godina
neaktivan

Kao sto sam rekao "Za sad iamo neku uber staru mini DV kameru od sony-a kojoj se slika neda na komp prebacit nego preko usb-a ... a užasna je kvaliteta...evo primjer za šta bi poslužila kamera". Firewire nam ne radi na toj kameri i zato je kvaliteta ko da je sa mobitelom snimano. Evo nesto novo od nas kad sam vec tu hehe, rambo parodija CROMBO! 

Ovdje se bas vidi ne kvaliteta kamere i preseravanje sa efektima lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 12:13 (wasted01).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice