Outlook - izvoz kontakata i poruka

poruka: 14
|
čitano: 21.224
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na laptopu koristim Outlook 2003, te sam primoran reinstalirati sistem (formatiranje c: particije i ponovna instalacija svega).

Kako sacuvati "podatke" iz Outlooka, dakle kontakte, grupe, e-mail račune, poruke, ....

Već sam imao posla s tim postupkom i sjećam se da sam se "zeznuo" i izgubio kontakte/poruke.

Jel postoji nacin da se sve postavke i svi podaci spreme kao nekakav "image" koji se kasnije samo prebaci na frisku instalaciju Outlooka.....

BTW jucer sam deinstalirao cijeli Office i ponovno instalirao, a postavke i poruke u Outlooku su mi ostale sacuvane, sto znaci da se ti podaci nalaze izvan Office direktrija...

0 0 hvala 0
17 godina

Primijetio sam da postoji sljedeci direktorij:

C:\Documents and Settings\...moje korisnicko ime...\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

u njemu se nalazi datoteka:

"Outlook.pst"

velicine 327MB.

Sto je sve spremnjeno u toj datoteci i da li ju mogu jednostavno kopirati na frisko instaliran sistem - hoce li to raditi?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Outlook - izvoz kontakata i poruka

lako moguće da je ta datoteka arhiva svega što radiš u Outlook-u... bio sam svojevremeno nešto prčkao po istome, al nisam posve siguran dal je datoteka bila tog naziva, odnosno ekstenzije. vratio sam se OE-u, prilično je jednostavniji. a možeš i proguglat, samo trebaš pazit koje keyword upisuješ prilikom pretrage

17 godina
neaktivan

preporucam program Genie Backup Manager Pro 8.0. s njim je vrlo jednostavno, između ostalog i sacuvati sve podatke i postavke (mail accounts, data files) iz Outlooka. sve se to sprema u jedan komprimirani file, kasnije restore i eto

0 0 hvala 1
17 godina

Imam ga i koristim ga. Ali dosad nikad nisam morao restorat podatke.

Ipak, volio bih "manualno" spremiti podatke i postavke Outlooka, da mi se ne bi dogodilo da mi Genie javi neki random error i da ne mogu vratiti podatke.

Prebaciti cu ovu datoteku na svoj kucni stroj na kojemu ne koristim Outlook, tj. "prazan je" pa cu vidjeti sto ce mi se sve prebaciti od mailova/postavki....

17 godina
neaktivan

Možeš se koristiti Files and Settings Transfer Wizard-om iz Windowsa XP. Trebaš odabrati email postavke i internet postavke. Ja sam tako prebacio emailove i internet postavke sa stolnog računala na laptop. Sve poruke i kontakti su ostali. Inaće koristim Outlook Express.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Imam ga i koristim ga. Ali dosad nikad nisam morao restorat podatke.

Ipak, volio bih "manualno" spremiti podatke i postavke Outlooka, da mi se ne bi dogodilo da mi Genie javi neki random error i da ne mogu vratiti podatke.

Prebaciti cu ovu datoteku na svoj kucni stroj na kojemu ne koristim Outlook, tj. "prazan je" pa cu vidjeti sto ce mi se sve prebaciti od mailova/postavki....

Kopiraj tu outlook.pst datoteku.. kad reinstaliraš PC, instaliraš office, zalijepiš je opet u isti folder.. I to je to..
Kod Outlook expressa je svaka stavka za sebe, inbox.nesto outbox.nesto itd.

Nemaš brige, Outlook sve to sprema u jednu datoteku.

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
SZKlemen kaže...
 Kopiraj tu outlook.pst datoteku.. kad reinstaliraš PC, instaliraš office, zalijepiš je opet u isti folder.. I to je to..
Kod Outlook expressa je svaka stavka za sebe, inbox.nesto outbox.nesto itd.

Nemaš brige, Outlook sve to sprema u jednu datoteku.

To nije dovoljno.... Za potpuni backup poruka, kontakata i e-mail računa treba kopirati i neke registry ključeve.... Koristite gorenavedeni program, ja jesam i radi!
17 godina

Ja koristim Adolix Email Backup! Njime sam izuzetno zadovoljan. Mislim da postoji vetuija i za Outlook Expres, ali to sada nije niti važno. Vrlo je jednostavan, intuitivan i možeš sam odrediti što ćeš i kamo spremiti (postavke računa, poštu, čak i favoritse i Bookmarks-e). Toplo preporučam. Nije besplatan, ali nije niti skup. Naravno da postoje i piratske verzije, ali tko ih želi pronaći znati će gdje to može učiniti.

Pozdrav i sretno s backupom!

MarioK
17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Primijetio sam da postoji sljedeci direktorij:

C:\Documents and Settings\...moje korisnicko ime...\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

u njemu se nalazi datoteka:

"Outlook.pst"

velicine 327MB.

Sto je sve spremnjeno u toj datoteci i da li ju mogu jednostavno kopirati na frisko instaliran sistem - hoce li to raditi?

kopiraj sve datoteke iz tog foldera (ukoliko postoji i arhiva tipa "archive.pst", ukoliko koristis personal adress book imas .pab datoteku etc etc).
jednostavno kopiraj sve.
nakon nove instalacije kreiraj ponovno account-e i pusti da outlook kreira datoteke. onda izadjes iz outlooka preljepis preko novo-kreiranih datoteka one backupirane i voila! to bi trebalo biti to.
ukoliko zelis biti siguran pusti outlook da kreira sve datoteke ponovno, preimenuj svoju staru pst. datoteku i onda ju sa file->open->oulook data file dodas kao dodatni personal folder.
jedino sto ja ponekad znam i kontakte za svaki slucaj posebno kopirati (ne znam.. opsesija time lol). jednostavno u contacts u outlook-u napravis select all i CTRL-C iliti edit -> copy pa ih puknes u neki folder - svaki kontakt jedan file.
malo opsirno i djetinjasto objasnjeno.. no eto. uglavnom to je procedura s kojom nisam imao problema nekoliko stotina puta.
bez ikakvih backup ovo backup ono programa.. nema nikakve potrebe :o
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 9:14 (Littlemanbeingerased).
17 godina

Zaboravio sam napisati na koji program mislim:

http://www.backsettings.com/outlook-backup.html

Malen program, radi tocno ono cemu je namijenjen. Treba ga pokrenuti i izabrati Backup, pritom se u odabrani direktorij kopiraju svi podaci i sve postavke, te se kreira Restore komponenta koja samostalno radi - dakle, nije potrebno ponovno instalirati program na "novom" racunalu.

Zgodno je sto se svi e-mail racuni ponovno uspostave, pa ih nije potrebno ponovno konfigurirati - jedino treba unijeti passworde ponovno, ali to je razumljivo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To nije istina!

Outlook.pst i eventualno Archive.pst čuvaju SVE podatke koji su u Outlook-u!

Nema potrebe za diranjem u registry!

I ne trebju nikakvi dodatni software-i biti instalirani...

Outlook.pst je na lokaciji:

C:\Documents and Settings\%User%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\

Bilo bi zgodno da se ljudi nauče koristiti implementiranim alatima iz OS-a prije nego si zatrpaju računalo gomilom utility-a bez kojih se može živjeti...

Nije čudo da vam onda treba 4GB RAM-a i x jezgri CPU....

15 godina
neaktivan

Posto ima vec o outlook-u tema, necu novu otvarati, pa bi postavio jedno pitanjce.

Jednu sam datoteku spasio pod ekstenzijom *pst, nakon toga formatirao disk, sad me zanima kako vratiti mailove, ako je moguce jer neznam jesam li dobru datoteku spasio, ali ta datoteka je velika svega 256kb?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nlo93 kaže...

Jednu sam datoteku spasio pod ekstenzijom *pst, nakon toga formatirao disk, sad me zanima kako vratiti mailove, ako je moguce

U principu koraci su isti, Export u PST datoteku pa import PST datoteke. Kako si to ti napravio to je pitanje. Pogledaj ovaj tutorijal "Backup e-mail poruka u Outlooku" pa sam odluči jesi li dobro napravio.

Dakle File => Import ...

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice