Koji email client, i zašto?Preporuke,iskustva...

poruka: 11
|
čitano: 11.787
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
email client

Zanima me za slanje, primanje i ostale operacije... emaila čime se služite?

Prilikom konfiguriranja  računa Gmail, u Microsoft Outlook, dobio sam ovo upozorenje:

https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=hr

te morao "odobriti pristup manje sigurnim aplikacijama"...

Koje su prednosti, a koje mane:

Gmaila

Microsoft Outlooka
Outlook.com 

uređaj pošta u sustavu Windows

Windows live mail
Mozilla Thunderbird...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 14:39 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Na gmailu skoro svaki dan dobijem kojekakvi spam i ponude koječega, i manje više je to politika googlea jer oni tako zarađuju od oglasa i ciljanog marketinga...

Posjetim određene stranice i evo odmah kojekakvih ponuda na gmail....

Na outloku nemam spama , godinama nisam nikaj dobil a da bi bilo u vidu reklamiranja ili ponuda.....   Al nekoristim bing kao tražilicu,

pa možda bi i tu počel spam kad bih koristio njihovu tražilicu....

0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve preko outlooka 2013 (poslovni exchange tj. Office365, gmail i outlook.com). Genijalan client.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Znači bolji je MS Outlook od ovih ostalih?

Ali prije je imao opciju za staviti password na pst file, kao zaštitu ako više osoba koristi isti PC, a sad kreira ost file i nema opcije za password protect.

Dakle jedino rješenje je da svaki korisnik ima svoj Windows ID, ako ne želite da vam drugi čitaju mailove ?

Na ovim ostalima samo klikneš log out i gotovo.

Također je problem u slučaju da izgubiš ili ti ukradu npr. laptop a na njemu sva važna korespondencija.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Koji email client, i zašto?Preporuke,iskustva.

Pa ako je riječ o poslovnom mailu, obično je sve u domeni i svaki user ima svoj acc inače je sve to skupa pomalo neozbiljno (ne baš poslovno).

Što se tiče krađe, Enterprise i Pro verzije imaju BitLocker....

My name is Legion... For we are many!
15 godina
odjavljen

MS Outlook ima puno više mogućnosti od ovih drugih email opcija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 19:25 (osvit).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Sve preko outlooka 2013 (poslovni exchange tj. Office365, gmail i outlook.com). Genijalan client.

Možeš li objasnit razliku između exchange i IMAP-a u praksi? Googlao sam na netu neke tekstove o tome,ali ne znam koliko je to bitno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 18:46 (osvit).
15 godina
odjavljen

Ako više osoba koristi isto računalo, može li se koristiti Microsoft Outlook, a da jedni drugome ne mogu čitat mailove, da se zaštite? Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MS Outlook i više e-mail računa
osvit kaže...

Ako više osoba koristi isto računalo, može li se koristiti Microsoft Outlook, a da jedni drugome ne mogu čitat mailove, da se zaštite? Hvala.

Pogledaj tutorijale ako ti mogu pomoći: 

- Kreiranje novog e-mail računa u MS Outlooku

- Kako MS Outlook mogu koristiti više osoba sa svojim e-mail računima

U Outlook Expressu su se koristili "Identity". U npr. Windows7/MS OUtlook 2007 i noviji nema toga već sve ide preko Control panela i Mail ikone. Pogledaj ovdje.

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
17 godina
neaktivan

Pregledao sam vaše poruke i hvala vam. No, da ne otvaram novu temu, nadovezao bih se sa svojom potrebom i pitanjem vama za savjet. 

Dakle, dugo nisam (jako dugo) koristio app za offline pregledavanje emailova naknadno, niti za pohranjvanje na PC. Sada trebam za par jednostavnih radnji. 1) da app dohvati naslove (ili Subject) na Gmail i Live accountima, te pošiljatelja, veličinu, možda čak i mali preview poruke, ne znam, NE da sinkronizira sve sadržaje svih poruka, a kamoli privitke, 2) potom da selektivno mogu skinuti na PC poruku po želji, 3) obrisati ostale Subjecte a da se ne brišu na serveru (accountu). Threaded view. Sve ostale stvari - labele, tagovi, folderi, kalendar, schedule, sve je to OK, ali prvenstveno bih imao app za ove funkcionalnosti koje sam prvo naveo.

Ako nisam prezahtjevan, vjerujem da imate prijedloge. Thunderbird nam je free, to je OK, imam legalni Office 2013 s Outlookom 2013, i to je OK. Pa vas molim prijedlog email klijenta i pokoji savjet kako podesiti za ovo što trebam. Hvala

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 14:33 (Zeljko B).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Na gmailu skoro svaki dan dobijem kojekakvi spam i ponude koječega, i manje više je to politika googlea jer oni tako zarađuju od oglasa i ciljanog marketinga...

Posjetim određene stranice i evo odmah kojekakvih ponuda na gmail....

Na outloku nemam spama , godinama nisam nikaj dobil a da bi bilo u vidu reklamiranja ili ponuda.....   Al nekoristim bing kao tražilicu,

pa možda bi i tu počel spam kad bih koristio njihovu tražilicu....

Zanimljivo, mi dobivamo redovito spam na Outlook, na javnu adresu koja je na webu, ali i na naše.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice