Ugradnja novog diska

poruka: 7
|
čitano: 4.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ugradnja novog diska i prebacivanje vindovsa

Situacija je sljedeca: imam u racunalu wd-ov hard od 250 gb kupljen prije kojih godinu dana, podijeljen na tri particije (prva od kojih je c: - na njoj su windowsi) i koji je lagano postao premalen za moje potrebe. Nedavno sam nabavio drugi hdd, hitachijev deskstar od 500 gb (nisam ga birao, dobio sam ga, tako da me molim vas postedite kritika na izbor istog) i ugradio sam ga u racunalo. Posto se wd neprirodno zagrijava (temperatura mu je dok ovo pisem 54°C, u usporedbi s deskstarom koji je na 31°C), te se, nakon benchmarka pokazao dosta sporijim, mislio sam prebacit windowse, odnosno bootabilnu particiju na deskstar.

E sad me zanima koji je najjednostavniji i najbezbolniji nacin za uciniti to. Pretpostavljam da bih trebao nabaviti nortonov ghost ili nesto takvo, ali stvarno nisam upoznat s tim programom pa bih stvarno zamolio nekoga da mi da nekakav tutorial, korak-po-korak kako to uciniti.

Puno hvala unaprijed, pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ugradnja novog diska i prebacivanje vindovsa

Ma ne trebas za to nikakav tutorial, Norton Ghost je skroz jednostavan program. Skini si s neta Hiren's Boot CD, odlican cd s hrpom programa i naravno Ghost-om. Kad bootas s cd-a u prvom izborniku odaberes "Disk Clone Tools.." i među njima ti je Norton Ghost. Poslije te pita jel hoces da ti loada drivere za usb ili slicna cuda, ti samo stavis na "Normal". Kad ti se pokrene Ghost odaberes "Local->Partition->To Partition" i to je to, sad si samo jos odaberes hard i particiju s kojeg hoces preselit podatke i to je to.

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan
Ugradnja novog diska

...da ne otvaram novu temu,

jel taj norton ghost može i windowse i sve instalirane programe prebacit na novi disk?

Nisam to nikad radio pa zato pitam.

Hvala unaprijed na odgovoru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ugradnja novog diska
čova kaže...

jel taj norton ghost može i windowse i sve instalirane programe prebacit na novi disk?

Upravo to i radi, napravi ti backup cijele particije/hard diska, zajedno sa windowsima, programima, ustvari sve kaj imas na toj particiji. Instaliras si windowse, drivere, sve programe koje trebas i onda napravis image sa Ghostom, i ako ti se slucajno sje** windowsi, crkne hard disk jednostavno vratis image na novi hard disk ili drugu particiju i sve radi normalno. Imas u njemu cak i opciju za kopiranje direktno sa harda na hard (to vjerojatno tebi treba?). Ukratko, jedan od najkorisnijih programa koji postoje :)
Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan
ch33ta kaže...
čova kaže...

Upravo to i radi, napravi ti backup cijele particije/hard diska, zajedno sa windowsima, programima, ustvari sve kaj imas na toj particiji. Instaliras si windowse, drivere, sve programe koje trebas i onda napravis image sa Ghostom, i ako ti se slucajno sje** windowsi, crkne hard disk jednostavno vratis image na novi hard disk ili drugu particiju i sve radi normalno. Imas u njemu cak i opciju za kopiranje direktno sa harda na hard (to vjerojatno tebi treba?). Ukratko, jedan od najkorisnijih programa koji postoje :)
 E to mi treba s harda na drugi (veći hard), super :) Jel trebam na nešto posebno pripaziti i da li trebam cijeli CD skinuti sa gore navedenog posta ili samo taj program ghost?
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 9:37 (čova).
17 godina
neaktivan

Najbolje bi bilo da skines cijeli CD jer ima sve moguce drivere vec na sebi, ukljucujuci i podrsku za USB, SCSI i slicno. 100MB nije puno, a isplati se skinut jer ima stvarno korisnih programa. A kaj se tice prebacivanja podataka to je tak jednostavno da ne moze bit jednostavnije. Ak nekaj nebu jasno pitaj..

17 godina
neaktivan
Ugradnja novog diska

...ovako.

Kod ghost programa pod advanced options nudi mi i slijedeće opcije

- check source for file sistem errors

- check destination for file sistem errors

- set drive active (for booting OS) ova me stavka najviše interesira

- disable smartSector copying

- ignore bad sectors during copy

- copy MBR

sad da li trebam šta od ovih označiti?

Napominjem da taj disk na kojeg budem kopirao podatke, budem koristio umjesto sadašnjeg c

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice