Ugasio parkiranje glava na wd greenu, problemi...

poruka: 12
|
čitano: 1.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znaći imam 2 wd greena 2TB diska , jedan ima 4 ploće i vrti se u pc-u 24/7 poprilićno zaposlen a drugi u externom kucistu drzi backup. S obzirom da dosta rade ugasio sam im parkiranje glava koristeći WDIDLE3 program preko DOS-a. Gašenje je uzrokovalo probleme, glave su stalno radile klik-klik, parkirale i vraćale se, u par minuta su napravila 200 parkova i to sam vidio preko smart-a. Onda sam vidio na netu da gašenje zna uzrokovat probleme ali da je zato sve u redu ako se timer za parkiranje digne na 300 sekundi. Pa sam ga podigao na 300 sekundi i problem je izgleda nestao. Diskovi već 2 dana nisu napravili ni jedan head-park. Međutim slušam ovoga greena koji mi je u pc-u i ćak ako mu apsolutno ništa ne pristupa ćujem jednolike klikove jako jako tihe, dale u istom ritmu pomiće glavu otrpilike 1 put po sekundi. Ali to je jako jako tiho, ne moze se primjetit s zatvorenim kucistem. Problem je u tome što sam ja vrlo vjerojatno malo paranoićan pa umišljam gluposti jer je to normalna stvar, gledam smart i sve je u redu, load/unload se ne povećava. Zato sam tia pitat da li je to normalno, o cemu se radi. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Re: Ugasio parkiranje glava na wd greenu, problemi
Don Kihoty kaže...

.

It"s about preventing it from getting broke.

17 godina
neaktivan

Koliko ti imaju L/U cycleova?

Evo moj sa 8000 radnih sati ima 28000 cycleova, šteta šta nisan odma u početku ugasia parkiranje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Penryn kaže...

Koliko ti imaju L/U cycleova?

Evo moj sa 8000 radnih sati ima 28000 cycleova, šteta šta nisan odma u početku ugasia parkiranje.

Jedan ima na 5500 sati 12000 a drugi je nov, 110 sati 267 load/unload i ugasio sam parkiranje tako da se ne podiže više. Šta se tiće samog problema sa greenom izgleda da je nestao sam od sebe. Disk je valjda radio nešto ovih dana, sad je miran ko bubica.

15 godina
protjeran

Moj nakon 300 dana rada -> 110.000 load/unload ciklusa, i sve radi OK.

Start/stop count -> 495

Max Temp ever -> 43°C

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Start/stop count -> 495

Max Temp ever -> 43°C

Ne gasiš komp nikako?

Baš se po start/stop countu vidi da ga malo pališ gasiš, a ovih 110.000 ciklusa je brutalno puno. Stavi u power postavkama windowsa da ne gasi diskove nikad, to ti možda uspori rast load/unload.. 

15 godina
protjeran

Mene to ne smeta. Neka on parkira glavu i manje grije samu glavu te ju čuva.

PC gasim eventualnom jednom tjedno. Nekad i jednom mjesečno.

Zadnjih par dana sam uglavnom pred TV-om i mob-om pa mi je PC bio začudo ugašen (sve što trebam imam na dva eksterna diska).

15 godina
Penryn kaže...
Don Kihoty kaže...

Start/stop count -> 495

Max Temp ever -> 43°C

Ne gasiš komp nikako?

Baš se po start/stop countu vidi da ga malo pališ gasiš, a ovih 110.000 ciklusa je brutalno puno. Stavi u power postavkama windowsa da ne gasi diskove nikad, to ti možda uspori rast load/unload.. 

Ne gasim ni ja,shutdown dobije samo kad čistim prašinu, 110k je ogroman broj, ako se green-a koristi kao disk koji dosta radi parkiranje glave stvarno nema smisla. Iako WD tvrdi da novi modeli mogu apravit 600k load unloada

15 godina
protjeran

U 10 dana moji diskovi "nabiju" od 1000 do 2000 ciklusa, ali svejedno rade savršeno.

13 godina
odjavljen

2860 L/U ciklusa u 7265 radnih sati tijekom 2 godine. Pobogu-što vi radite sa tim diskovima?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tvoj nema parkiranje glave u idleu, zato ti je tako malo load/unload ciklusa. Meni samsung F3 sa 10,000 radnih sati ima samo 1200 L/U ciklusa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.9.2012 23:29 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice