Tema za odabir tvrdih diskova
- poruka: 1.848
- |
- čitano: 627.666
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda sam te krivo shvatio, ali i seagate ima 36mj garanciju ja sam uzeo maxtora eksternog 1tb sa 36mj garom
lp
Sistemski od wd black 320 GB....i nakon 11 godina radi kao novi....wd green 1.5TB,8 godina i dalje vrti.... Samsung eksterni 3.5 od 2TB...7 godina i dalje kotrlja....transcend storejet 2TB sad u studenom 2 godine:)....i sad ovaj za par dana od transcend storejet 4TB...skidam...nešto pogledam...ne brišem.... čekam kupnju novog Tv.a....da to sve pogledam....nebi još ovaj kupio...ali ostalo mi samo 1GB praznog prostora:)...a već imam nove stvari za skinuti.....a tek sad kad skinem štogod u 4K rezoluciji...za novi Tv kada kupim....bude li neka posebna akcija na ovaj novi mi HDD...možda kupim još jedan,ali samo ako bude na nekoj ludoj akciji....sad sam platio 1070kn....recimo kad bi za Black Friday cijena otišla 20% u minus
Meni bi trebala preporuka za disk 2Tb, za igre i filmove, novci nisu problem
Izvoli, trenutno je čak na akciji
Da li neki od ova tri diska NEMA ono agresivno parkiranje glava svakih osam sekundi ili su svi ovi jeftinjaci takvi?
Western Digital Blue 2TB
Toshiba P300 2TB
Seagate Barracuda ST2000DM006 2TB
Treba mi izbor novog diska za filmove i igre i svakake gluposti koje pozelim skinuti..izdvojija sam ova tri:
Toshiba P300 2TB 3.5"
HDD 2TB WD Blue, 3.5", 5400RPM
HDD 2TB Seagate BarraCuda, 3.5", 7200RPM
ili da uzmen ovaj od 3tb koji me jako privlaci jer mu cijena nije puno veca
Tvrdi Disk Toshiba P300 3TB 3.5"
KOJI je po vama brzinom i pouzdanoscu najbolji izbor.
Stvarno mi treba pomoć el se iskreno u diskove sto se tice brzine i kvarova slabo razumin.
Da li neki od ova tri diska NEMA ono agresivno parkiranje glava svakih osam sekundi ili su svi ovi jeftinjaci takvi?
Western Digital Blue 2TB
Toshiba P300 2TB
Seagate Barracuda ST2000DM006 2TB
Pod "igre" misliš da ćeš većinom igrati igre instalirane na tom disku (performanse) ili gomilati instalacije igara i filmova (kapacitet)?
AKo ideš na igranje igara, uzmi disk na 7200 rpma, ne npr. ovaj Blue na 5400 (brža vrtnja diska = veće performanse)
Koja je razlika izmedju ova dva diska? Oba su WD Blue 2 TB, 3.5 inca, zasto je jedan skuplji?
https://www.mediamarkt.de/de/product/_wd-64mb-6gb-s-emea-blue%E2%84%A2-1715227.html
https://www.saturn.de/de/product/_wd-blue%E2%84%A2-bulk-2150453.html
Prvo, ne možeš usporedit cijenu istog proizvoda u različitoj trgovini.
Koliko kužim njemački, jedan disk dolazi samu foliji a drugi u skupljem, pravom pakiranju.
U Saturnu postoje oba diska s razlicitom cijenon, ali iz nekog razloga ne mogu sad naci jedan od njih na netu. Ali sam bio u ducanu i pokazao tipu oba diska i rekao je da nisu isti i da su cijene razlicite
Sori na upadu, ali nisam to skuzio iz tvoje poruke.
Gle, uvik mogu imati razlicitu reviziju diska pod istim imenom. Mogu imati kompletno različit stari i novi model takodjer.
Nista ne mozemo znati dok nemamo proizvodjacev kodni naziv.
Nekada prodavač ne zna da imaju isti disk, ali od različitog dobavljača, jer je pod različitom cijenom.
Iako kod Hard diska nema velikih promjena u seriji, zna se i dogodit nesto bitno, kao promjena rpm, broj ploca...itd.

Već 15 dana uspješno koristim naručeni transcend store jet od 4TB...:)........tako da moja topla preporuka
Pozdrav lege,
trenutno imam nekakav malo jači krš od kompa, uglavnom vidite pod "Moj PC". Primjetio sam da je HDD, koji je inače WD N/A model(jedino šta znam je da ima 16MB keša i mislim da čak nije ni 7200rpm već 5400), dosta spor(star je sedam godina). Recimo kad ugasim Fortnite treba mu oko pola minute do minutu da bude ponovno upotrebljiv(znači tolko je spor). Pa sad me zanima dali bi nekakav upgrade na jači HDD(nema se za SSD) bila dobra opcija? Mislim da je matična SATA-II. Konfa je dosta stara no drži se(PC mi je za programiranje, igranje, YT i tak..).
Trenutno samo gledam Links(zbog nabave) pa sam u njihovom web shopu napravio filter. Dali mi možete preporučiti neki dobar(da opet izgura 5+ godina) HDD a da je bolji od ovog.
Nije bitno jel 1TB ili 500GB. Naravno da je što jeftiniji(da imam keša uzeo bi SSD odma, pa zapravo cijeli komp )
@Treutni HDD je WDC WD5000AAKS-00UU3A0
Zahvaljujem
Pozdrav lege,
trenutno imam nekakav malo jači krš od kompa, uglavnom vidite pod "Moj PC". Primjetio sam da je HDD, koji je inače WD N/A model(jedino šta znam je da ima 16MB keša i mislim da čak nije ni 7200rpm već 5400), dosta spor(star je sedam godina). Recimo kad ugasim Fortnite treba mu oko pola minute do minutu da bude ponovno upotrebljiv(znači tolko je spor). Pa sad me zanima dali bi nekakav upgrade na jači HDD(nema se za SSD) bila dobra opcija? Mislim da je matična SATA-II. Konfa je dosta stara no drži se(PC mi je za programiranje, igranje, YT i tak..).
Trenutno samo gledam Links(zbog nabave) pa sam u njihovom web shopu napravio filter. Dali mi možete preporučiti neki dobar(da opet izgura 5+ godina) HDD a da je bolji od ovog.
Nije bitno jel 1TB ili 500GB. Naravno da je što jeftiniji(da imam keša uzeo bi SSD odma, pa zapravo cijeli komp )
Zahvaljujem
Od navedenih uzmi Blue, al za te pare (300injak kn) možeš nabavit i SSD od 250gb
Pozdrav lege,
Zahvaljujem
Od navedenih uzmi Blue, al za te pare (300injak kn) možeš nabavit i SSD od 250gb
Koji to SSD? Da nije neka žnj marka. Gledao sam 850 EVO 250GB(za sistem samo) no on je preko šesto kuna(bar je bio kad sam gledao).
Na taj HDD planiram stavit sistem i igre.
Imas ovaj BX500 https://www.nabava.net/search.php?q=bx500+240
Ili nesto jeftiniji kingston a400 ali taj je spor u sustained writeu i ima 2D NAND
Pozdrav, prijatelju se pokvario HDD na laptopu hp pavilion g series , zanima me koji hdd moze unutra koja velicina isto tako da li bilo koji SSD ide unutra fizicki?
Samo da je 2.5"
Znaci mogao bi ici
Da
pozz svima
ovako tražim hdd od 6tb za backup
kojeg mi vi preporučate,gledao sam ove wd-ove al ima masu serija,neka red,gold,purple,blue,black sad koju mi vi preporučate
Brzina mi nije bitna,garancija čim više to bolje i to je uglavnom to šta tražim
Red najbolji za backup ili blue, black ide na performanse, ostale ignoriraj
Ekipa treba mi neki eksterni disk koji bi bio spojen isključivo na telku za snimanje. Dal uzet prijenosni 2,5 ili bolje 3,5 sa napajanjem pošto će imat puno ciklusa paljenja gašenja a možda mora bit i cijelo vrijeme u pogonu.
Sad su akcije u tijeku pa da ulovim nekaj pametno

Obrati pažnu na maksimalnu struju koju može dati USB port na tvom tv-u, meni na mom ne radi nijedan 2,5 disk, dok USB stickovi rade. Nisam pokušavao s Y kabelom ili ladicom s napajanjem jer mi to i nije previše bitno. Doduše, moj je tv već stariji, moguće da na novijim ne moraš brinuti o tome.
Molim preporuku diska za OS kapaciteta 300-500gb
Molim preporuku diska za OS kapaciteta 300-500gb
Za OS je najbolje SSD, ako ti je ovo previše, imaš po 250gb za 300njak kn
Pozdrav,
može preporuka za vanjski hard disk do nekih 600kn. Fotografiram i snimam u 4k tako da mi je potreban dobar HDD sa većim kapacitetom gdje bi držao arhivu.
Naletio sam na nekakvu akciju u Fenixu:
https://fenix.hr/tvrdi-disk-3-5-1tb-western-digital-caviar-black-7200-64mb-sata-6
Po meni isplativo, ja imam WD Black 620 GB, radi već valjda 6 godina, tako da s moje strane preporuka.
Pozdrav, da li je sa linka to pravi Wd Caviar Black? Sumnjiva mi je malo cijena pa zato pitam