SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 761.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
12 godina
neaktivan
Re: SSD-škola
Hvala
www.g2a.com/r/max3530
15 godina
neaktivan
SSD-škola

Intel priprema novu seriju SSD-a za 2016 godinu, vijest sama po sebi i ne bi bila iznenađujuća i zanimljiva da se ne radi o novoj vrsti memeorije koju će istoimeni SSD implementirati.

Naime radi se o novoj 3D XPoint technologiji koji omogućuje daleko veće brzine i izdržljivost, više u izvoru vijesti i videu.

Izvor vijesti:

Intel Optane

Video:

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 20:13 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
max3530 kaže...
Hvala

Netko je nekad u ovoj temi ili u drugoj koja je sadržajno poprilično ista rekao da je bolje stavit ssd na mjesto hdd-a, a hdd u ladicu jer je najvjerojatnije ladica povezana preko sata2. E sad, probaj to provjeriti za svoj uređaj pa odluči što ti je bolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 22:53 (denix).
12 godina
max3530 kaže...

Bok ljudi!

Imam jedno pitanje.

Kada stavljam ssd u lap preko ladice u przilicu, da li je bolje staviti ssd u sam socket od laptopa ili u ladicu (icy box 2.5 ) ili je skroz svejedno?

Prvobitna ideja mi i je bila na mjesto obicnog hdd-a staviti ssd pa onda hdd u ladicu umjesto przilice, ali kako je rijec o jednom modelu asusa moram ga cijelog rasturiti da bih to zamjenio...

pa eto, ako netko moze odgovoriti da li ima kakve razlike u brzini ili sl.

Hvala

vjerojatno ni nemas sata 3 port na mjestu hdd-a ako je ovo tvoj laptop, tako da neces moci iskoristiti full potencijal brzine

11 godina
neaktivan
SSD-škola

Zdravo može savjet dali je ovo uredu za Samsung 850 evo 250gb-sata 3-clean instal-star 3 sata

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Hrvoje.RH kaže...

Zdravo može savjet dali je ovo uredu za Samsung 850 evo 250gb-sata 3-clean instal-star 3 sata

Evo, 850, 250GB:

I jednu generaciju stari Intel:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 17:32 (CyberDemonVZ).
16 godina
SSD-škola

Pozdrav,

Planiram uzeti Kingston HyperX Fury 120gb pa me zanima par stvari.

SSD bi mi služio za OS i antivirus i pokoji program, stoga bi formatirao svoj trenutni HDD i on bi mi služio samo za pohranu.

Ako sam dobro shvatio, najbolje je isključiti HDD prilikom dizanja OS-a na SSD-u i u BIOS-u uključivanje AHCI i da bude primarni disk, odnosno boot, i poslije instalacije Windowsa pogasiti defragmentaciju, itd.

Zanima me onda nakon toga, prilikom spajanja HDD-a, u BIOS-u ne moram ništa namještat za HDD nego samo ga spojiti i to je to, neće biti unallocated space ili nešto? (formatirao bih ga prije dizanja Windowsa na SSD)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Tako sam ja napravio i nikakvih problema nije bilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Trebao bi vašu pomoć.

Uzeo sam novi SSD i želim na njega sad instalirat windowse. Stari HDD će mi služit i dalje. Da li mogu normalno instalirat Windowse na SSD i nakon toga priključit HDD i kopirat fileove s tog HDD iako je na tom HDD Windows vec instaliran?

0 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

tacno tako :)) samo kad zavrsis kopiranje dokumenta il sta vec formatiraj taj drugi disk i spoji particije ako ih imas vise

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 20:28 (geek_boy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Trebao bi vašu pomoć.

Uzeo sam novi SSD i želim na njega sad instalirat windowse. Stari HDD će mi služit i dalje. Da li mogu normalno instalirat Windowse na SSD i nakon toga priključit HDD i kopirat fileove s tog HDD iako je na tom HDD Windows vec instaliran?

da,imat ces dual boot brijem

battlelog:kickass_HR myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp
14 godina
neaktivan
kurt kaže...
iAvenger kaže...

Trebao bi vašu pomoć.

da,imat ces dual boot brijem

Ma želim se riješit muke kopiranja sve sa tog HDD na USB stick pa sa tog sticka sve na drugi komp, pa onda koristit USB stick za instalaciju windowsa na SSD, onda natrag sa drugog kompa kopirat na stick i nazad na novi SSD na mom kompu.

14 godina
iAvenger kaže...

Trebao bi vašu pomoć.

Isto tako kupujem SSD i na Hard disku imam dosta multimedije,dali ču naknadno moći pristupiti tim podacima i ako da dali mogu u windowsima napraviti d participaciju i spojiti HDD i formatirati cijelog iako su windowsi na njemu?

14 godina
neaktivan
SSD-škola

Novi Kingston HyperX Fury 120GB

Da li je ovo ok rezultat?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 13:46 (iAvenger).

0 0 hvala 0
17 godina
iAvenger kaže...

Isti taj disk kupljen prije deset dana...

16 godina
SSD-škola

Digao sam w10 na HyperX Fury i imam jedan problem.

Prije dizanja windowsa prebacio sam u biosu na AHCI, digao windowse, provjerio trim, itd. Sve radi zadovoljavajuće osim što prilikom bootanja izbaci ''this version supports only hard disk and cdrom drives'' i očita sve što je priključeno na sata i to potraje nekih 5-10 sek.

HyperX Fury na SATA2 HyperX Fury na SATA2
još izlista toga (nisam stigao uslikati) još izlista toga (nisam stigao uslikati)
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2015 21:31 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
iAvenger kaže...

Da li je ovo ok rezultat?

doktor1 kaže...
iAvenger kaže...

Isti taj disk kupljen prije deset dana...

Mozete napraviti taj test ponovo samo u postavkama stavite 0Fill (slika 1) i namjestite kao sto je na slici 2:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
SSD-škola

Uzeo sam hyperX 120gb danas,evo rezultata

Zbog cega je write tolko slab?Deklarirano je r/w oboje 500 i read je dobar ali write samo 120ak mb/s?

battlelog:kickass_HR myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 7:30 (kurt).

0 0 hvala 0
15 godina

To je svima tako s tim ssdom. Jača strana mu je read, write ne baš. Kompromisi. Link

17 godina
djigibao kaže...

Mozete napraviti taj test ponovo samo u postavkama stavite 0Fill (slika 1) i namjestite kao sto je na slici 2:

Evo ga...

13 godina
protjeran
kurt kaže...

Zbog cega je write tolko slab?Deklarirano je r/w oboje 500 i read je dobar ali write samo 120ak mb/s?

Inace je write kod Kingstona losija strana, ali napravi test kao sto je kolega Doktor ispod tebe napravio i kao sto je kolega Djigibao iznad tebe napisao pa ces vidjet onda rezultate...

Ovo je moj test u As Ssd-u benchu prije 3 mjeseca kada sam na svoj Kingston stavio novi win i od tad se ne koristi...

Inace je starosti vise od 2 godine a preko njega je do sada prepisano oko 5 tb podataka...

EDIT: Odradite testove u As Ssd-u kao ja pa da vidimo sto dobivate...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 15:07 (Tomo53nja).
16 godina
s0me0ne kaže...

Digao sam w10 na HyperX Fury i imam jedan problem.

Prije dizanja windowsa prebacio sam u biosu na AHCI, digao windowse, provjerio trim, itd. Sve radi zadovoljavajuće osim što prilikom bootanja izbaci ''this version supports only hard disk and cdrom drives'' i očita sve što je priključeno na sata i to potraje nekih 5-10 sek.

Postoji li kakvo rješenje za to?

14 godina

Pređi na novu platformu

16 godina
Tomo53nja kaže...
kurt kaže...

Inace je write kod Kingstona losija strana, ali napravi test kao sto je kolega Doktor ispod tebe napravio i kao sto je kolega Djigibao iznad tebe napisao pa ces vidjet onda rezultate...

Ovo je moj test u As Ssd-u benchu prije 3 mjeseca kada sam na svoj Kingston stavio novi win i od tad se ne koristi...

Inace je starosti vise od 2 godine a preko njega je do sada prepisano oko 5 tb podataka...

EDIT: Odradite testove u As Ssd-u kao ja pa da vidimo sto dobivate...

Ako te zanima,ssd star  skoro 1 god 4 tb pisano po njemu radi 24 h dnevno,moze i bolje al tak je sad.....pozz

13 godina
protjeran
mariocroatia78 kaže...

Ako te zanima,ssd star  skoro 1 god 4 tb pisano po njemu radi 24 h dnevno,moze i bolje al tak je sad.....pozz

Uvijek moze bolje...

To je ipak Evo koji je bolji disk od Kingstona Hypera i 3k i Fury-a, tako i treba biti...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 0:10 (Tomo53nja).
16 godina
neaktivan
SSD-škola

na koji nacin formatirate hdd? Savjetuje se vadenje hdda prilikom instalacije OSa na SSD pa ga ne mogu formatirat kroz instalaciju. Da li se moze to obaviti u windowsima bez opasnosti da ce se moguci virusi i ostale "necistoce" prosiriti i na frisko instaliran OS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da bi ti najbolje bilo preko neke live distre linuxa formatirat hdd.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
SSD-škola

A može li na ovaj način: da instaliram prvo OS na SSD (isključen HDD), pa uključim HDD i opet bootam Windowse za instalaciju i onda izbrišem particiju starog OS-a i isključim instalaciju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

Dali se u radu osjeti razlika između sata2 i sata3? Znam da je u benchmarkima bolji rezultat sa sata3, ali dali korisnik u radu to zapravo i primjeti?

Naime mjenjao bih ploču, a koliko sam gledao uglavnom su sa sata2, pa me zanima ako uzmem sata3 ssd dali će se osjetit kakva razlika u odnosu na sat3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Dali se u radu osjeti razlika između sata2 i sata3? Znam da je u benchmarkima bolji rezultat sa sata3, ali dali korisnik u radu to zapravo i primjeti?

Naime mjenjao bih ploču, a koliko sam gledao uglavnom su sa sata2, pa me zanima ako uzmem sata3 ssd dali će se osjetit kakva razlika u odnosu na sat3?

Uglavnom sa sata2? Mislim da krivo gledaš, pa sve ploče danas imaju sata3 (dobro vjerojatno većina, ako ne sve).

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice