Seagate Bracuda 7200.11 32mb - UPOZORENJE

poruka: 100
|
čitano: 16.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Seagate Bracuda 7200.11 32mb - UPOZORENJE
ReiKo kaže...

Ja imam ovaj model  http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080090

Zasad nikakvih problema.

Ne želim te uplašit ali taj je mom bratu CRKO za 3mj.
17 godina
neaktivan

Kako točno "crko"? Nije se htio više bootat OS ili?

17 godina

mozda im je ispala kutija s diskovima u ducanu hehe :)

16 godina
neaktivan
Dermentor kaže...

Heh ja mjesec dana imam 1.5 Tb Seagate i jos radi Neodlučan. Kakve greske? Dajte link sa clancima...Iznenađen

http://forums.seagate.com/stx/board/message?message.uid=15251
17 godina

Disk Seagate ST3500320AS 500Gb 32MB 7200.11

kupljen prije tjedan dana, zasad radi vrhunski. Imam i starijeg Seagatea od 250gb i WD 400gb, dosad nikakvih problema.

Također i WD 80 GB externi, star 5 godina, padao, radio po 3-4 dana bez prestanka, proslo preko njega more podataka-radi ko zmaj!

Jedino sto mogu rec je da nikad ne radim defragmentiranje i ne lupam šakom po stolu kad me igrica iznervira, imam prenaponsku zaštitu i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=5133&view=by_date_ascending&page=7

Firmware update im ne rade dobro, izgleda najvise sa intelovim chipsetima, još se ne javljaju na službene forume, imam novi 7200.11 500GB i sad sam ga isključio dok se cijela zavrzlama ne riješi jer imam firmware koji je na popisu loših. Za sada nemaju mogučnost popravka, Iako disk za sada radi ne želim riskirati i imati ga uključenog, mislim da bi seagetu trebala jedna dobra reklama za ovo u medijima da im više ne padne na pamet ovakva greška. Poslao i na bug online ovaj link sa seagetovoga foruma gdje ih mole da se jave i tona poruka da im firmware update ne radi.. odnosno da ne prepoznaje diskove ili ih u potpunosti uništi. Samo se možeš smijat..

0 0 hvala 0
17 godina

Pa čuj... meni baš i nije smiješno.

Dva diska od 500GB iz RAID0 polja, nakon FW update-a više ne daju znakove života. Prije update-a su radili sasvim normalno.

http://forums.seagate.com/stx/board/message?board.id=ata_drives&thread.id=5625&view=by_date_ascending

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 1:45 (zstef).
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

Jedino sto mogu rec je da nikad ne radim defragmentiranje i ne lupam šakom po stolu kad me igrica iznervira...

Da, to je stvarno bilo krucijalno za opstanak tvog diska :D
Nemoj ga slučajno ni formatirat, jer već i ptice na grani znaju da formatiranje i defragmentacija uništavaju diskove :D  lol

Evo, toliko od Seagate-a. Njihove diskove sam prestao kupovat tamo od serije .9  jedina prednost koju su imaju je bila 5-godišnja garancija, a sad više ni toga nema.

Ne shvaćam čemu ste svi išli flashat diskove?  Kad izađe neki SP za operativni sustav pričekate koji tjedan / mjesec da se vidi da ne radi probleme ljudima, a mogli ste pričekat koji tjedan i sa ovim.  To sam barem ja rekao prijatelju koji ih ima jedno 5 komada... i sad se smijemo onima koji su odmah to išli radit. (znam - nije smiješno :D )

17 godina
Lightning kaže...
Adoon kaže...

Jedino sto mogu rec je da nikad ne radim defragmentiranje i ne lupam šakom po stolu kad me igrica iznervira...

Da, to je stvarno bilo krucijalno za opstanak tvog diska :D
Nemoj ga slučajno ni formatirat, jer već i ptice na grani znaju da formatiranje i defragmentacija uništavaju diskove :D  lol

Evo, toliko od Seagate-a. Njihove diskove sam prestao kupovat tamo od serije .9  jedina prednost koju su imaju je bila 5-godišnja garancija, a sad više ni toga nema.

Ne shvaćam čemu ste svi išli flashat diskove?  Kad izađe neki SP za operativni sustav pričekate koji tjedan / mjesec da se vidi da ne radi probleme ljudima, a mogli ste pričekat koji tjedan i sa ovim.  To sam barem ja rekao prijatelju koji ih ima jedno 5 komada... i sad se smijemo onima koji su odmah to išli radit. (znam - nije smiješno :D )

Formatiranje i defragmentacija su 2 potpuno različite stvari koje ti očito ne razlikuješ. Ja formatiram disk sakih 3-6 mj bez obzira rade li windowsi kako treba ili ne. Defragmentacija je potpuno beskorisna osim ako uživaš slušat kao disk radi trrrrrr,trrrrrrrr,trtrtrtr  jedno sat-dva. Osim toga ne vidim razloga da sudjeluješ u ovoj temi osim ako imaš neizdrživu želju podijelit sa nama svoje mišljenje kako si ti pametan a svi ostali glupi.
17 godina
neaktivan

Adoon otkad je to defragmentacija nepotrebna??

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 17:34 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
17 godina

Otkad je izmišljena. A zbog čega je, po tebi, potrebna?

17 godina
neaktivan

Eto ti jedan primjer.Frendu je komp bio totalno usporen (sporo bootanje i otvaranje programa).Nakon defragmentacije (koju on nije nikad napravio otkad ima komp cca.2 god) Perfect diskom promjena je bila i vise nego ocita.Bootanje se ubrzalo za dobrih 50% i i pokretanje programa nije bilo mukotrpno nego kad kliknes na ikonu treba manje od 3 sec da se pokrene.Prije je znalo i po minutu pa ti vidi zasto je defragmentacija itekako potrebna.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja iman isti seagate bacuda od 500gb 7200..32....i neman nikakvih problema sa njim...jedino sto je malo bucan pri radu nista drugo...a braticu mi je riknija isto ovaj kojeg ja iman od 500 nema ni misec dana da ga je uzeja..ja mislim da je to sve kako potrefis...jbg......

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
17 godina

2 god???pa da obrise prasinu iz kucista radilo bi mu brze.Glavni nedostatak defragmentiranja, po meni, jest sto se radi samo o preslagivanju postojecih fileova. Ako ti se neki file osteti ili izbrise, iz bilo kojeg razloga, mozes defragmentirat svakih 5 minuta al problem neces rijesit. Uzmes 2 particije ili jos bolje 2 diska i na jednom imas windowse a na drugom podatke. Kad se komp uspori ili windowsi pocmu zezat, format C:, reinstaliras windowse i programe i radi ko novi.

17 godina
moderator
Adoon kaže...

2 god???pa da obrise prasinu iz kucista radilo bi mu brze.Glavni nedostatak defragmentiranja, po meni, jest sto se radi samo o preslagivanju postojecih fileova. Ako ti se neki file osteti ili izbrise, iz bilo kojeg razloga, mozes defragmentirat svakih 5 minuta al problem neces rijesit.

Tu nitko nije ni govorio o rjesavanju problema. Govoris o necem sasvim drugom. Osim toga, da nam se da ponovno instalirati sve te silne programe ne bi koristili defragmentaciju.
17 godina
neaktivan

Cudno je da prasine unutra i nije bilo previseBelji se.Cuj kad ti Perfect disk preslozi sve po svom vjeruj mi osjeti se razlika.Npr.boot sektor ti preseli na pocetak diska te samim time skracuje vrijeme bootanja i trazenja boot datoteka po disku.On nije kao neki od nas koji redovito reinstaliraju os pa mu je PD od velike pomoci.

0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...
Tu nitko nije ni govorio o rjesavanju problema. Govoris o necem sasvim drugom. Osim toga, da nam se da ponovno instalirati sve te silne programe ne bi koristili defragmentaciju.
 Meni je usporavanje kompa problem,a to sto se nekome nesto da ili ne da, to je druga prica.

Ali ajmo se mi vratit na Seagate. Ako neko ima neku novu informaciju neka napise.
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...
Formatiranje i defragmentacija su 2 potpuno različite stvari koje ti očito ne razlikuješ. Ja formatiram disk sakih 3-6 mj bez obzira rade li windowsi kako treba ili ne. Defragmentacija je potpuno beskorisna osim ako uživaš slušat kao disk radi trrrrrr,trrrrrrrr,trtrtrtr  jedno sat-dva. Osim toga ne vidim razloga da sudjeluješ u ovoj temi osim ako imaš neizdrživu želju podijelit sa nama svoje mišljenje kako si ti pametan a svi ostali glupi.
Hahaha, da totalno je beskorisna, zato i postoji.  Uz dosta skupe programe koji se time bave, a naravno nitko ih nikada ne kupuje čak ni one extra skupe korporativne verzije. je tako?

Samo zato jer ti to ne koristiš ne znači da je beskorisno. U biti ne vidim razloga da i ti sudjeluješ u ovoj temi, naravno osim ako imaš neizdrživu želju podjelit sa nama svoje mišljenje kako je defragmentacija beskorisna, jer eto ti tako kažeš.

Evo ti jedno objašnjenje sa "Hard Disk Myths":

Defragmenting the hard drive will stress the needle (head actuator).

This myth has some truth in it, albeit misplaced. Defragmenting the hard drive may involve a lot of seeking as the hard drive rearranges its data in a contiguous fashion. This allows the read/write heads to read large amounts of data without seeking all over the platters.

However, after defragmentation, the hard drive no longer needs to seek all over the platters for your data. This reduces the amount of head actuator movements as well as greatly increase the hard drive's performance.

Therefore, while it may be technically correct to say that defragmenting your hard drive will stress the head actuators, the truth is defragmenting your hard drive will reduce the amount of seeking from then on and thus reduce the head actuators' workload.

Inače šta se samin firmware-a tiče, izgleda da ovi iz Seagate-a ne odgovaraju nikome na mailove... barem ne ovima koji su si diskove unislili.

17 godina

Ako nekome crkne disk neka napise model, kapacitet i verziju firmwarea. Isto tako i iskustva sa reklamacijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas meni jedna crče. No more big fish, swimming in big doe's!!!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
17 godina

Prije koliko si je kupio?

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odradila je svoje. 2 godine.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me... I'm floatin free on the highway, formulatin plans...

0 0 hvala 0
17 godina
Lightning kaže...

Nikad nisam koristio Seagate, samo što sam pred nekih mjesec dana gledao za uzet dosta onih njihovih 1.5TB, ali na sreću sam prije saznao da su "defektni", pa nisam u njih investirao...

Kod Seagate-a najbolje je što imaju 5 godina garancije, ali sa gledišta brzine, tišine i potrošnje ima puno boljih diskova na tržištu...  dok je pouzdanost diska opet jaaako subjektivna (osim kod npr. IBM DeathStart serije :D )

E ovo sa DeathStar serijom je interesantno. Nekako u isto vrijeme smo i ja i par moji frendova bili kupovali kompove i svi uzeli iste diskove. Njihovi pocrkavali u roku par tjedana do par mjeseci a mene moj sluzio skoro 5 godina bez greske....
Failure is allways an option...
16 godina

ma ja radje nebi riskiro sa Seagetima.. mozda cu potrefit koji ce mi radit 3 godine al...
sta mi vrijedji da mi daju novi kad mi se zbrisu svi podatci (recimo imam slike, igre, glazbu).. Al dosta toga przim al opet drugima je to bikovo gofno

17 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...

ma ja radje nebi riskiro sa Seagetima.. mozda cu potrefit koji ce mi radit 3 godine al...
sta mi vrijedji da mi daju novi kad mi se zbrisu svi podatci (recimo imam slike, igre, glazbu).. Al dosta toga przim al opet drugima je to bikovo gofno

Podaci "odu u vječna lovišta" kod kvara bilo da se radi o WD-u,Samsungu,Hitachiu ili Seagateu. Tako da je svejedno, samo što eto, serija .11 Baraccuda je notorna po svojim mušicama.
17 godina
neaktivan
trenutno imam 2 seagate-a 7200.11, a vec sam dva prodao, svi su radili/rade bez greske, tiho, hladno, brzo...
× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina
neaktivan

Evo kratko pitanje :

Upravo sam dobio reklamaciju mojeg Seagate Barracuda ST3320613AS 320gb .11 serija. Piše na poleđini da mu je firmware : CC2F i da je proizveden u Tajlandu.

Zanima me jeli ovo najnovija revizija firmware-a i jesam li barem dobio onu "ispravnu" seriju pošto mi je prvi ovakav disk ( no bio je ja mislim SD firmware na njemu) crknuo?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 12:13 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jučer mi je Barracuda ''nestala'' iz windows explorera, nakon restarta sve je bilo OK. Čini mi se da mi želi nešto reć...

...

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

eto meni baš taj HDD radi bezprijekorno već 15 jeseciBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: