Seagate Baracuda160 GB problem

poruka: 10
|
čitano: 2.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam problem s navedenim hardom...

Malo jeglasniji, probao sam ga izvadit iz kucista al se opet cuje. Usporava rad kompijutora i sto mi nikako nije jasno  kad pogledam na my computer-u pise da je zauzeto 80 gb a kad uđem unutar hard diska i sve datoteke zaokruzim pokazuje da imaju 60 gb..

E sad najvaznije, hard ima jos 2 godine garancije pa me zanima po vasim iskustvima dal bi to uvazili na servisu....unaprjed hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Seagate Baracuda160 GB problem
marko111 kaže...

Malo jeglasniji, probao sam ga izvadit iz kucista al se opet cuje. Usporava rad kompijutora i sto mi nikako nije jasno  kad pogledam na my computer-u pise da je zauzeto 80 gb a kad uđem unutar hard diska i sve datoteke zaokruzim pokazuje da imaju 60 gb..

E sad najvaznije, hard ima jos 2 godine garancije pa me zanima po vasim iskustvima dal bi to uvazili na servisu....unaprjed hvala.

skeniraj sa HD tune na slow i vidi da li ima bad sectora. Ako ima odnesi na servis i dobiješ novi. Vrlo lako!

the quieter you become the more you are able to hear
13 godina
neaktivan

A to me malo muci, bas nisam neki strucnjak za kompijutere...imao sam hd tune i istekla licenca..uinstalirao sam ga pa ponovo instalirao ali opet trazi da kupim licencu..

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ma imaš i u osnovnoj verziji mislim opciju. ima na netu besplatnih alata ko u priči. Googlaj malo!

13 godina
neaktivan

bas cu pogledat, ako sam dobro skuzio ako nema bad sectora nista od garancije i novog harda?

0 0 hvala 0
16 godina
marko111 kaže...

- razlika je u skrivenim fileovima. (skriveni su s nekim razlogom, pagefile, hibernate, itd.)

- zapravo ti neznaš što ti usporava rad, može biti neispravan HDD ali bi tad problemi bili konkretniji. Dok se ne desi kvar, nemaš što reklamirati.

- počisti smeće, pogasi procese koji nepotrebno nešto rade (npr malware ) ... ili upali 'Turbo Button' (stari PC-AT-286...).

- ispravnost diska se testira njegovim (skini s www-proizvođača) utilsom (diagnostikom) ili vidi SMART starus. Može npr Sentinel ako baš voliš klikati i instalirati software ali je takav soft nepotrebno držati na računalu, praktičnije-korisnije je npr Hirens-CD na kojem se vjerojatno nalazi sve što ti može zatrebati (kad dođe do problema) i eliminiraš nepotrebno instalaciju-crack-smeće na računalu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

ako je stvarno tako bučan ja bih svejedno probao odnijeti ga. Zmuljaj im da ti zamrzne sustav svako malo i da škljoca i sl. Moraju ga uzet.....

13 godina
protjeran

ali svejedno prije toga bih ja probao s kompletnim formatiranjem..... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a nemam pojma, dal bi mogli staviti link od nekog programa za skeniranje harda...skinuo sam od proizvođača harda al ga nemogu instalirati jer nesto zeza...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I da sta je to  malware i 'Turbo Button' i kako se to koristi?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice