u petak sam kupio lenovo laptop i na njega stavio wind 7 64bit ultimate i radio je super da bi se od ponedjeljka skoro svaki dan laptop sam od sebe ugasio i izbacio screen za boot u kojem ne vidim hdd, nakon restarta opet isto cak ga ni u biosu ne pokazuje i ugasim laptop na tipku i upalim ga i normalno radi , dali je tu kvar do harddiska, ili mozda jer nisam prebacio sata mode koji je tvornicki na AHCI-ju na compatibility mode ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ga BIOS ne vidi, onda je do diska ili kontrolera. AHCI u ovom slučaju nema veze.
meni se to isto desilo nedavno na svom lenovo thinkpad t530 izbacilo mi je gresku media test failure check cable i nije mi pripozna u ovom slucaju ssd.....cita sam dosta na netu i istalira sam nove win 8.1 i od tada nema greske.....primjetio sma da mi se to pocelo desavati nakon jednog windows updat...neznam dali je do updata ili nije ali reinstall win mi je pomoglo
Na šta će instalirati windowse ako BIOS ne vidi disk?
I kakve mrtve veze imaju driveri sa BIOSom?
Na šta će instalirati windowse ako BIOS ne vidi disk?
I kakve mrtve veze imaju driveri sa BIOSom?
ZABORAVIO NAPOMENUTI da prije nego sam istalira nove win sam izvadio i ponovo vrati ssd i odma mi je bios prepozna ssd....
u petak sam kupio lenovo laptop i na njega stavio wind 7 64bit ultimate i radio je super da bi se od ponedjeljka skoro svaki dan laptop sam od sebe ugasio i izbacio screen za boot u kojem ne vidim hdd, nakon restarta opet isto cak ga ni u biosu ne pokazuje i ugasim laptop na tipku i upalim ga i normalno radi ... ?
u kojim situacijama se sam od sebe ugasi: Kad miruje ili dok nešto radiš na njemu ?
Ako je ovo prvo, probaj kad sljedeći put uđeš u windowse ugasiti hibernaciju.
(već sam ja iskljućio hibernaciju.....) dva puta mi se desilo kada je samo ostao ukljucen , a jednom kada je skidao sa origina igru ....
jeli ti javlja gresku "media test failure check cable" ako je kao sta reka prodaj izvaditi hdd pa ponovo vratiti i nanovo instaliraj win....to je rijeilo moj problem
-da, ako je problem kontakt.. ako nije, reklamirati kvar-HDD (možda kontroler itd. ali to oni nek otkrivaju). Nema veze s OS/driverima, tj može biti ako se npr pregrije, a to može biti povezano s driverom koji možda ne postoji za win7/BIOS itd. Ako za konkretan uređaj postoji samo win8 support, tad prije reklamacije treba i taj dio provjeriti (jer formalno garantiraju samo supportani OS, slično kao OC).
ne javlja mi tu grešku
laptop je bio free dos , a s njim sam dobio cd sa driverima za win 8.1 , a ove za 7icu 64bitnu sam skinuo sa njihove stranice
laptop je bio free dos , a s njim sam dobio cd sa driverima za win 8.1 , a ove za 7icu 64bitnu sam skinuo sa njihove stranice
- tad (uz nategnutu predpostavku da nije driver/update..) vjerojatni kvar diska. Bilo bi ljepše da stvarno crkne (dokazati kvar, ne povremeno..). Zavrti neki diag-util (ovisno o modelu imaš origigi soft (prihvaća se error code u servisu), hirens i sl može i neki windoze sa smart statusom bar da vidiš taj info. Ako potvrdiš HDD, tad iskopiraj i nekako mu 'pomogni' da crkne konkretnije. Prije tog koraka provjeri koji je ovlašteni servis, da nije neki koji izbjegava popravke-zamjene.
- tad (uz nategnutu predpostavku da nije driver/update..) vjerojatni kvar diska. Bilo bi ljepše da stvarno crkne (dokazati kvar, ne povremeno..). Zavrti neki diag-util (ovisno o modelu imaš origigi soft (prihvaća se error code u servisu), hirens i sl može i neki windoze sa smart statusom bar da vidiš taj info. Ako potvrdiš HDD, tad iskopiraj i nekako mu 'pomogni' da crkne konkretnije. Prije tog koraka provjeri koji je ovlašteni servis, da nije neki koji izbjegava popravke-zamjene.
hard disk je seaget-ov , i testirao sam ga sa seatools-om .... i prošao je sve testove nijedan nije failao ... a servis je Zel-cos d.o.o.
.. i sad. ništa. Ako nije disk, bilo što s MBO/kontroler.. ili soft a to je win, driver itd.
može biti i win-aktivacija, može biti nešto sa strujom.. dalje moraš eliminiacijom.
zelcos kao i sve kod nas polako (ali sigurno) propada, za sad vjerojanto korektni-ok. Da je neka sumnja na disk vjerojanto bi to rješili.
Pokušaj ih telefonom pitati, možda znaju nešto što bi moglo biti specifično za model.. npr flash biosa kao rješenje.
.. i sad. ništa. Ako nije disk, bilo što s MBO/kontroler.. ili soft a to je win, driver itd.
može biti i win-aktivacija, može biti nešto sa strujom.. dalje moraš eliminiacijom.
zelcos kao i sve kod nas polako (ali sigurno) propada, za sad vjerojanto korektni-ok. Da je neka sumnja na disk vjerojanto bi to rješili.
Pokušaj ih telefonom pitati, možda znaju nešto što bi moglo biti specifično za model.. npr flash biosa kao rješenje.
zvao sam ih jučer ujutro i objasnio sam im cijeli problem , i rekli su da će oni doć po njega i testirati ga