Rješenja za popravak izgrebanih optičkih medija

poruka: 22
|
čitano: 22.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Je li netko uspio u pokušaju popravka izgrebanog CD-a ili DVD-a. Probao sam onu metodu sa zubnom pastom,ali nije uspjelo,možda zato što mi je ostala samo ona u gelu,a ne obična bijela.

Ako netko zna neke prokušane metode,ili da odem po bijelu pastu?

Hvala.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Rješenja za popravak izgrebanih optičkih medij

pa imas program za izvlacenje neostecenih datoteka u nekom broju baga ali neznam kom

life is short
16 godina

Problem je što je to DVD Video kojeg trebam izripat,a sa njega ne mogu na taj način dobit VOB-ove van. DVD je originalan i ima,naravno,Macromedia copy protection.

Tako da ga moram izripat sa RipIt4Me programom.

0 0 hvala 0
16 godina

probaj sa likvijem

ili ako imas nesta u gelu a da je dosta gusto

ja  sam jedan cd uspio ocitati kad sam ga premazao sa likvijem,nisam puno cd-a tako spasavao

probaj nista te ne kosta,samo namazi jako tanki film,da ti ne bude po cijelom dvd-romu likvija kad zavrti dvd

naravno cd-e je lakse tako spasiti nego dvd zbog gustoce zapisa

tako da nemam pojma koliko ce ti to pomoci

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj trik sa bananom

imas na youtubeu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

Je li netko uspio u pokušaju popravka izgrebanog CD-a ili DVD-a. Probao sam onu metodu sa zubnom pastom,ali nije uspjelo,možda zato što mi je ostala samo ona u gelu,a ne obična bijela.

Ako netko zna neke prokušane metode,ili da odem po bijelu pastu?

Hvala.

Program koji vraća podatke sa CD-a ili DVD-a se zove IsoBuster. Mene je spasio, ne jedanput. Mislim da taj program ne uzima u obzir nikakve zaštite, jednostavno, nije ga briga.
16 godina

Ako je CD ili DVD jako izgreban, nema mu spasa. Ja sam svoj DVD pokušao sa raznim programima povratit, ali jednostavno nije išlo. Cak sam probao i one gluposti sa kaladontom al nije pomoglo, a ovo sa bananom, kakva je to "perverzija" Smijeh

1 0 hvala 0
16 godina

Meni nije pomogao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

postoji neka spika s pastom za zube koja se treba utrljati suprotno od vrtenja dvd-a ili cd-a

to sam procitao u nekom casopisu

ali nisan nikad poskusao

0 0 hvala 0
16 godina
Ivan M. kaže...

Ako je CD ili DVD jako izgreban, nema mu spasa. Ja sam svoj DVD pokušao sa raznim programima povratit, ali jednostavno nije išlo. Cak sam probao i one gluposti sa kaladontom al nije pomoglo, a ovo sa bananom, kakva je to "perverzija" Smijeh

Ma nije tako strašno,ali ogrebotine su taman dovoljne da ne mogu iskopirat DVD. Probao bih s pastom,ali nemam više obične bijele.
16 godina
neaktivan

Zadnja ti je nada sa pastom to napravit.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skywalker kaže...
Ivan M. kaže...

Ma nije tako strašno,ali ogrebotine su taman dovoljne da ne mogu iskopirat DVD. Probao bih s pastom,ali nemam više obične bijele.
 Koliko je meni poznato, zapis medija se odvija na gornjoj strani, ne na donjoj. Da su ogrebotine u pitanju, onda videoteke ne bi radile. Pogledajte starije DVD-e. Još uvijek se vrte, išli su godinama iz ruke u ruku i rade. Pogledaj da ti nije gornji dio ogreban, jer ako je ni Zirodent ti neće pomoći, još ako si lijepio kakvu naljepnicu.... lol..
16 godina
neaktivan

Ja sam uspio vratiti film sa original DVD-a sa Dvd fab decrypterom. Dvd je izgledao kao da je prošao holokaust.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

1 0 hvala 0
16 godina

Baš ću to probat ujutro. Nadam se da će uspjet,hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 0:27 (Skywalker).

0 0 hvala 0
16 godina
probaj sa sredstvom za poliranje stakla koje koriste optičari kad poliraju naočale
16 godina
neaktivan
moderator

Meni je jednom poslo za rukom da spasem Audio CD.

Za tu namenu sam kupio specijalan kit iz Njemacke za popravak. Ukljucivao je brusne papire (Da!) sa vrlo finom gradacijom i polir paste isto tako sa razlicitim gradacijama.

Nafiniji papir je bio hrapav koliko i papir iz novine :)

CD je bio toliko unisten sto nista na sveti nije moglo da ga procita. Ovo je bilo davno jos od kada su kolale glasine da je CD neunistiv..ali nisu bile glasine da je originalni audio CD strasno skup.I tako posudio ja CD jednom moronu koji je hteo da se uveri u to. Ogrebao ga je o zid da proveri sve to,srecom to je uradio sa donje strane.

Ne preterujem kada kazem da me je taj popravak "kostao" jedno 2-3 dana i tadasnjih 70 DM. Ali sam uspeo. Sada taj CD radi sasvim normalno bez ikakvih cujnih distorzija. Kada se pojavio EAC ispitivao sam koliko ide kvaliteta ripanja i nije bilo greske.

I tako...sada nakon nekoliko godina skinuo sam taj isti album sa torrenta u FLAC-u. :)))   Originalni CD je iz Londona Dire Straits - Brothers in Arms

Poenta mi je ako je ti se popravak isplati onda napred. Ja sam tome pristupio sa entuzijazmom i ozivio sam taj CD.

Moram da napomenem da CD ili DVD moze se popraviti ako je ostecen sa donje strane. Ako je sa gornje strane nista ga ne moze povratiti

Jedino sto mi pada na pamet je da upotrebis kakvu polir pastu sa auto sa grubom gradacijom. Ja na primer za slicne postupke koristio sam polir koji se zove Leskin i cini mi se da je Hrvatske proizvodnje. Ovo nemoj raditi sa vunom ili bilo kakvom tkaninom vec iskljucivo sa medicinskom vatom

4C617A61727573204C6F6E6700

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
moderator
jurluk kaže...
probaj sa sredstvom za poliranje stakla koje koriste optičari kad poliraju naočale
  Uff, ubio sam se od pisanja a nisam video ovaj post. To je to! :) Trazi kod opticra ili ako nades jednu koja je za displaye a zove se Displex 
Hama je proizvodac 
4C617A61727573204C6F6E6700
15 godina
neaktivan
crozoki kaže...

probaj sa likvijem

ili ako imas nesta u gelu a da je dosta gusto

ja  sam jedan cd uspio ocitati kad sam ga premazao sa likvijem,nisam puno cd-a tako spasavao

probaj nista te ne kosta,samo namazi jako tanki film,da ti ne bude po cijelom dvd-romu likvija kad zavrti dvd

naravno cd-e je lakse tako spasiti nego dvd zbog gustoce zapisa

tako da nemam pojma koliko ce ti to pomoci

jel mi može netko objasnit kako dvd spasit uz pomoć likvija? čitao sam temu, ali nisam ouno shvatio...

16 godina

samo namazes cd-dvd sa tankim slojem jako tankim sa nekom krpicom i probaj hoce li ocitati,ako je sad bas jako izgreban onda sumnjam a i teze se spasavaju dvd-ovi od cd-a

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nema šanse da spasim moj Far Cry dvd.... probao sam sve živo ali scandisc i dalje govori da je 0,44 % DVD-a nečitljivo...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Google kaže da su ljudi imali dosta uspjeha sa ovim sredstvom za poliranje:

http://www.reckittprofessional.com/productpro/ProductSearch.do?searchTerm=brasso&searchType=ST

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav.

Dečki zaboravite pastu za zube, bananu i slične gluposti...

Najbolje je polirati CD sa pastom za poliranje plastike kakvu koriste auto-limari.

Za poliranje koristiti vatu na koju se lagano nanese pasta za poliranje.

Pripaziti da se pasta ne razlije po cijelom CDu i ne uništi stranu sa zapisom.

Zato je najbolje staviti CD na neku meku krpu i onda kružnim pokretima polirati...

Ako baš želte profesionalno ispolirati CD ili DVD postoji i mala jefitna mašinica zvana SKIP DOCTOR sa kojom se može dosta fino ispolirati ogrebotine na CD / DVDu.

Nije skupa , dođe oko 30 eura i sa njome dobijete i pastu za poliranje..

Samo sa tom pastom nećete moći ispolirati duboke brazde ako je CD / DVD jako izgreban..

Pasta za poliranje auta je najbolja...

3M i to fine gradacije za poliranje plastike je odlična jer ne nagriza plastiku,....

Čak i ona pasta za poliranje farova koja se može kupiti u Plodinama nije loša ali paziti da se ne nanese na sloj sa zapisom.... 

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice