-ima (polu)logičnog objašnjenja.
Recimo da je povećanje transfera cca 90%, to je OK, ono što kažem pod 'nerealno' mislim na stvarni transfer, onaj koji korinik stvarno može dobiti, ovo što radi ovaj test je interni transfer kontrolera..
Ako čitaš rezultate, vidi acc.time identično je za single ili raid (već sam to sponemuo) za razliku od transfera. Takav test je samo relativan, tj ako istim testom uspoređuješ razne diskove ili sisteme, kao rezultat brže-sporije, ali ne kao apsolutnu vrijednost.
Čitaj grafikon, i min vrijednost za RAID je jednaka kao Max za single. To je velika razlika, ali samo svećim fileovima.
Win7 postavlja recovery part 100MB, samo za potrebne fileove (cca 20MB je potrebno). On ne računa na ostale fileove koje normalno stavlja na svoju particiju. Zato je 4-8 GB malo, jer npr 20GB na tim veličinama (ja) uopće ne primjećujem kao nedostatak... zanemarivo ako nećeš u neko skorije vrijeme povećavati količinu RAMa.
Za WD, možda treba napraviti align, ili je stvarno to 'problematočna' serija, ipak prije bi okrivio kontroler.
Nema nikakvog objašnjanja za takvo ponašanje kod boota. Ako je disk i kontroler ispravan mora raditi.
Nema nikakve razlike što se tiče OSa. U ovom mi je sumnjiv MSI ili spomenut problem sa sektorima (WD-align). I provjeri dali su isti modeli diskova (2 ili 3 ploče).
-Ili način kreiranja polja i particije, ako si je kreirao za vrijeme instalacije, ja se držim starih alata, drivera itd.
Kreiranje dvaju polja diskova, neki kontroleri podržavaju. To je možda dobro za stip size... ali nema konkretnog 'ispravnog' određivanja npr 64 i 128KB.
Ali ako se to radi, manji strip size bi išao za sys disk.