Problem sa "prženjem" brzinama 2x ili 2.4x

poruka: 5
|
čitano: 2.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa "prženjem" brzinama 2x ili 2.4x

Poštovani....

Moj problem glasi ovako:

Kod izrade svojih "back up" igara za XBOX 360 koristim Imgburn, DVD+R DL (Verbatim ili Traxdata) medije, layer brake 1913760, brzina prženja 2x ili 2,4x...

Znači sve po PS-u...

Ali proces prženja jednostavno se odvija sa 4x...

Više ne znam šta ad radim lud sam od svega toga, pregledao milijune foruma, filimića na YouTubeu, probao milijun drugih programa za prženje (koji samo da kažem nisu ni do koljena Imgburn-u), itd itd...

Pitanje:

Dali je problem softverski (Windows XP, program za prženje ili nešto drugo)?

Dali je problem hardverski (zato se i obraćam vama jer na to sumnjam) - DVD pržilica (OPTIARC DVD RW AD-5200S) ili Firmware...

Stvarno bi bio zahvalan na pomoći...

I molio bi smislene odgovore sa glavom i repom...

Unaprijed Vam svima hvala....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Problem sa "prženjem" brzinama 2x ili 2.4x

To je dual layer, normalno je da prži sa 2.4x odnosno 4x.

Preporuka je pržiti na najmanjoj mogućoj brzini.

Druga stvar, prža je stara, imaš novi FW, ali to joj ne daje worp speed:

http://www.sony-optiarc.eu/supportservice/downloads/archive/downloadsarchive/dvddrivesdesktoppcs/ad5200s.html

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan

RE: To je dual layer, normalno je da prži sa 2.4x odnosno 4x.

Preporuka je pržiti na najmanjoj mogućoj brzini.

Dali bi to značilo da mi DVD pržilica ne može pržiti na 2x ili 2,4x jer ako je tako nije problem kupiti novu koja će to raditi...

Ali samo želim to znati sa 100% sigurnošću...

Što ti misliš...?

17 godina

Radi se o kombinaciji medija i pržilice - naime, neki mediji su deklarirani na minimum 4x u tablicama unutar firmwarea pržilice.

Ako na različitim medijima ne možeš ići ispod 4x, onda je sigurno riječ o pržilici, samo, teško je znati koju kupiti a da pouzdano podržava 2x i 2.4x; nego, imaš li problema s čitlivosti medija snimljenih na 4x? Ako ne, nema potrebe zamarati se time.

KaeR
13 godina
neaktivan

To KaeR

Istina je da je problem može biti i u mediju i pržilici to si svakako dobro rekao zato i jesam toliko se mučio da otkrijem u čem je problem i eto upravo imam uključen OPTI DRIVE CONTROL i gledam malo...

Opet imam oprečni podataka gledaj ovo: (slika u prilogu)

I sad opet ne znam da li brzinu definira medij ili pržilica jer u prijevodu Speed settings for current media znači brzine za trenutni medij... a to se nalazi pod Drive Info izbornikom

Inače medij trenutni u pržilici je TRAXDATA 8,5 GB DVD+R DL za koju također u izborniku Disc Info stoji Write speed 8x, 6x, 4x,

a frend mi bez problema na taj identični medij prži brzinom od 2x ili 2,4x

Trenutno nemam Verbatimove DVDe da viim kaj bi mi kod njih reklo...

I da.... da ti još odgovorim...

Važna mi je brzina jer brzina prženja DVD-a za XBOX 360 je bitna i  ne smije prelaziti iznad 2,4x inače igra ne radi....

Neki vele da prže sa 4x ali to je uglavnom patka uvjerio sam se da ne rade pri brzini od 4x prženja...

Eto sad sam te izgnjavio....

VIDI SLIKU VIDI SLIKU
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice