Zdravo :) Kupio sam eksterni hard disk, da li on mora da bude stalno na punjacu dok se koristi? Ovo mi je prvi put da koristim eksterni HDD, pa bi mi savjeti dobro dosli. :)
Pomoc oko eksternog diska
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.376
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
noviji diskovi imaju samo jedan kabl i to je usb kabl putem kojeg se spajaju na pc. taj kabl im daje struju ali i prenosi podatke, pa ako ga ne koristiš ne mora biti uključen.
diskovi nemaju baterije i slično koje se moraju puniti, čim ga uključiš u pc on je spreman za rad ;)
Ovaj ima, i USB i punjac. Ja sam ga prikljucio na lap, ukljucio, ali ne reaguje. Sad cu probati da ga stavim na punjac i onda ga prikljucim na lap. :)
možda bit da ima napajanje ako je neki stariji veći disk. ako ne reagira uključen u striuju i pc onda je u kvaru
Jednostavno,vecina eksternih koriste dva kabela jedan za napajanje drugi za podatke jedno bez drugog nece radit
Sad radi. Glupo je sto mora biti na punjacu... :)
Zato si trebao uzet 2.5 inc eksterni on ne trazi dodatni adapter jer se napaja putem usb porta pa je pogodniji za laptope jer je puno laksi i manji
To jes, ali 2,5" HDD do 1 TB je 90e, a ova je 100e 2 TB. :)
Eh ali zato moras vuc i adapter sa sobom,sve ima svoje prednosti i nedostatke :D
Raja molim vas treba mi pomoc imam externi disk apacer 500gb koristim ga vec duzi period na laptopu i kompjiteru sve je bilo dobro i funkcionisalo i kupim nedavno android tv i koristim taj disk par dana na njemu i gledam film i zurim napolje neugasim tv samo iscupam upaljen externi i krenem vani kasnje pokusam externi na laptopu i na kompjuteru neradi mislim on blinka al ga neprikazuje ? Al na tv androidu radi znal neko ovo molim vas hvala