Pomoc oko eksternog diska

poruka: 10
|
čitano: 2.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Zdravo :) Kupio sam eksterni hard disk, da li on mora da bude stalno na punjacu dok se koristi? Ovo mi je prvi put da koristim eksterni HDD, pa bi mi savjeti dobro dosli. :)

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko eksternog diska

noviji diskovi imaju samo jedan kabl i to je usb kabl putem kojeg se spajaju na pc. taj kabl im daje struju ali i prenosi podatke, pa ako ga ne koristiš ne mora biti uključen. 

diskovi nemaju baterije i slično koje se moraju puniti, čim ga uključiš u pc on je spreman za rad ;)

Tempus fugit
14 godina
neaktivan

Ovaj ima, i USB i punjac. Ja sam ga prikljucio na lap, ukljucio, ali ne reaguje. Sad cu probati da ga stavim na punjac i onda ga prikljucim na lap. :)

DeSeRt_EaGlE
16 godina
neaktivan

možda bit da ima napajanje ako je neki stariji veći disk. ako ne reagira uključen u striuju i pc onda je u kvaru 

Tempus fugit
13 godina
neaktivan

Jednostavno,vecina eksternih koriste dva kabela jedan za napajanje drugi za podatke jedno bez drugog nece radit

The Joke's on you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad radi. Glupo je sto mora biti na punjacu... :)

DeSeRt_EaGlE
13 godina
neaktivan

Zato si trebao uzet 2.5 inc eksterni on ne trazi dodatni adapter jer se napaja putem usb porta pa je pogodniji za laptope jer je puno laksi i manji

The Joke's on you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To jes, ali 2,5" HDD do 1 TB je 90e, a ova je 100e 2 TB. :)

DeSeRt_EaGlE
13 godina
neaktivan

Eh ali zato moras vuc i adapter sa sobom,sve ima svoje prednosti i nedostatke :D

The Joke's on you!
10 godina
neaktivan

Raja molim vas treba mi pomoc imam externi disk apacer 500gb koristim ga vec duzi period na laptopu i kompjiteru  sve je bilo dobro i funkcionisalo  i kupim nedavno android tv i koristim taj disk par dana na njemu i gledam film i zurim napolje neugasim tv samo iscupam upaljen externi i krenem vani kasnje pokusam externi na laptopu i na kompjuteru neradi mislim on blinka al ga neprikazuje ?  Al na tv androidu radi znal neko ovo molim vas hvala 

adnank
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice