Novi HDD čudno radi

poruka: 3
|
čitano: 1.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Novi HDD čudno radi

Pozdrav,

lega je kupio komp i stavio sam mu nove windowse i hard disk proizvodi čudne zvukove, kao da škljoca, onako poput kazaljki od sata, tik tak, ponekad je to jednom u 10 minuta a nekad svakih 10 sekundi, čudno, isto tako komp radi neko vrijeme sasvim normalno a nekad se sustav zamrzne na kratko, vjerovatno povezano sa onim škljocanjem.

Što raditi, nisam nikakve softwareske dijagnoze radio, možete li mi preporučiti neki program sa kojim da ih obavim, i što ako pokaže program da je sve u redu?!?!

Komp je kupljen u admu, izabrao djelove, naručio rekao da sklope komp, pa možda da ja probam sutra izvadit i ponovno spojit hard, garancija vjerujem da vrijedi iako su mi onu naljepnicu na kučište zaljepili o garanciji, neznam zašto, nevažno vjerujem jer imam baš posebno i za hard garanciju.

Inače radi se o ovom hard disku http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=13398 , pa vas eto molim za vaše mišljenje, hvala!

ostatk konfe ako šta znači je: FX 6300, radeon r9 260, 4gb ddr3, zalman zm600lx 600w napajanje i matična 970a-ds3p

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 22:12 (heisenberg031).

0 0 hvala 0
15 godina
Novi HDD čudno radi

ili hdd gubi kontakt tj. kablovi ne hvataju dobro pa bi ih morao ponovo ištekat i uštekat,ili je po default-u pokvaren pa ga treba reklamirat.

Probaj sa hdd sentinelom viditi da li je sve u redu,ako je, onda samo preštekaj ponovo njegove kablove.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Novi HDD čudno radi

hvala na odgovoru, provjerio u sentinelu, ipak bad sectori, poslao nazad na reklamaciju, bemti sreću 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice