Neispravan eksterni disk, inicijalizacija diska

poruka: 7
|
čitano: 3.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Neispravan eksterni disk, inicijalizacija diska

Poštovanje,

imam problem s eksternim diskom. Spojim disk na računalo, izbaci mi dolje obavijest da je pravilno instaliran, ali mi ga ne izbacuje da ga mogu otvoriti. Otiđem u Disk Management i piše da je disk nedodijeljen i ima crnu crtu iznad opisa diska. Kliknem desnim klikom na njega i stisnem Inicijalizacija diska jer mi je to jedino ponuđeno i izbaci mi prozor u kojemu piše Neispravna funkcija. Spajao sam ga direktno na matičnu ploču, ali također ništa. Možete li mi pomoći oko ovoga problema i reći kako da popravim jer je nov disk i šteta da propadne. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 21:00 (tomaprimas).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Neispravan eksterni disk, inicijalizacija disk
tomaprimas kaže...

Poštovanje,

imam problem s eksternim diskom. Spojim disk na računalo, izbaci mi dolje obavijest da je pravilno instaliran, ali mi ga ne izbacuje da ga mogu otvoriti. Otiđem u Disk Management i piše da je disk nedodijeljen i ima crnu crtu iznad opisa diska. Kliknem desnim klikom na njega i stisnem Inicijalizacija diska jer mi je to jedino ponuđeno i izbaci mi prozor u kojemu piše Neispravna funkcija. Spajao sam ga direktno na matičnu ploču, ali također ništa. Možete li mi pomoći oko ovoga problema i reći kako da popravim jer je nov disk i šteta da propadne. 

Pa provjeri ga na nekom drugom računalu ili laptopu.

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
17 godina
moderator
tomaprimas kaže...

Spajao sam ga direktno na matičnu ploču, ali također ništa. Možete li mi pomoći oko ovoga problema i reći kako da popravim jer je nov disk i šteta da propadne. 

Prepoznaje ti li ga BIOS ispravno? Što kaže HD Tune? Jesi mu pokušao pristupiti iz neke live distrubicije Linuxa (Mint, Ubuntu)?

11 godina
neaktivan

Probao sam ga naravno i na drugim računalima, svagdje je isto. HD Tune ga uopće ne prepoznaje, tj. prikazuje mi samo HDD od računala, pokušao sam ga i u Ubuntu, prepozna ga, pokusam formatirati, ali ništa. Javlja mi grešku. 

11 godina
neaktivan

Evo prikazao mi je HDD u HD Tune, ali nikakvih promjena. Evo par slika da vidite.

17 godina
moderator
tomaprimas kaže...

Probao sam ga naravno i na drugim računalima, svagdje je isto. HD Tune ga uopće ne prepoznaje, tj. prikazuje mi samo HDD od računala, pokušao sam ga i u Ubuntu, prepozna ga, pokusam formatirati, ali ništa. Javlja mi grešku. 

Ako imaš garanciju, na servis. Ako nemaš, u tehnički otpad s njim. 

tomaprimas kaže...

Evo prikazao mi je HDD u HD Tune, ali nikakvih promjena. Evo par slika da vidite.

Čim ti je naziv diska zbrljan, vjerojatno znači da ima u najmanju ruku oštećen firmware, možda i na fizičkoj razini. Ako si probao drugi SATA kabel, onda znači da nešto nije u redu sa samom elektronikom diska.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 21:15 (mbaksa).
11 godina
neaktivan

Znači može u prirodu? :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice