Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.199
|
čitano: 3.297.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
intel 750 NVMe

Stigao i kod nas ultra brzi intel 750 PCI-e nvme po paprenoj cijeni a što drugo kad živimo u lopovluku od zemlje, vani dost jeftinije. 

Zanima me kada ce stići samsung SM951 m2 nvme koji je vec sada brži a sigurno ce biti i jeftiniji u manjem 256GB kapacitetu, AHCI model je u UK 208eura sto je super cijena s obzirom kakva je to zvijer. 

Koga zanima više o tome klik

1 0 hvala 2
17 godina
protjeran
Koji SSD?

Imam priliku nabavit Samsung 850 Evo - 250 GB, zanima me dali Samsung ima internacionalnu garanciju i koliko se cesto kvare SSD-ovi jer ga necu kupit u Hrvatskoj ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

SSHD od Seagatea mi je poceo krepavat u ps4 izgleda pa razmisljam da uzmem ssd od 512GB,koji bi bio bestbuy?Ima li uopce smisla stavljat ssd u plejku,mislim puno je to para a nisam ziher da se to isplati?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
djigibao kaže...
djorg kaže...

Poz, trebam ssd za boot windowsa i mozda koji program, do nekih 500-600kn! 

Hvala unaprijed 

Napisano je par postova prije, dosta dobra kupnja (OCZ ARC 100) KLIK

Ili ako želiš dodatno uštediti možeš Transcend SSD370 za 449 kn KLIK

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
14 godina
neaktivan
ZokyCRO kaže...

SSHD od Seagatea mi je poceo krepavat u ps4 izgleda pa razmisljam da uzmem ssd od 512GB,koji bi bio bestbuy?Ima li uopce smisla stavljat ssd u plejku,mislim puno je to para a nisam ziher da se to isplati?

Sasvim sigurno se ne isplati. Dobit ćeš nekoliko sekundi brži boot i učitavanje levela u igrama, a najjeftiniji SSD je preko 1000kn skuplji od najjeftinijeg SSHD-a. Šteta tako tratiti SSD.

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Slazem se definitivno, idem narucit nekih sshd od kingston-a i gotovo, valjda necu imat s kingstone-om takvih problema kao sa seagate-om nakon samo godinu dana....

Edit: Gledam na nabava.net i kod nas vidimo samo sshd od seagate i toshiba.....kaj kingston nema sshd uopce?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 20:35 (ZokyCRO).

0 0 hvala 0
12 godina

ako ti je riknuo sshd nakon godinu dana pa valjda imas garanciju? 

12 godina
neaktivan

Proslo je godinu i pol a anracun je s amazona, budem provjerio ali sumnjam da daju vise od godinu dana garancije?

12 godina

kod nas je 3 godine na sshd seagate

14 godina
neaktivan
ZokyCRO kaže...

Slazem se definitivno, idem narucit nekih sshd od kingston-a i gotovo, valjda necu imat s kingstone-om takvih problema kao sa seagate-om nakon samo godinu dana....

Edit: Gledam na nabava.net i kod nas vidimo samo sshd od seagate i toshiba.....kaj kingston nema sshd uopce?

Prilično sam siguran da Kingston niti ne proizvodi SSHD. To što ti je krepao jedan primjerak Seagatea te ne treba odvratiti od ponovne kupnje, a uostalom imaš i Toshibu u ponudi. Čak je i 1TB vrlo jeftin (650kn).

12 godina

toshiba je za laptope, bolji je seagate. 

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ovo su rezultati mog SSD-a.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Koji SSD?

Isplati li se uzeti ovaj ssd(polovan) ?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Za koliko para?

mojpismonosa
16 godina
Chico12 kaže...

Hmm velik promet podataka (7k GB)...ili ja to krivo ocitavam?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
Koji SSD?

7TB za 11 i pol mjeseci po meni nije puno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

350

Hejjjjj
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Taj polovni SSD od 90GB ne vrijedi više od 200 kn.

Za malo više od 400 kn imaš nove SSD-ove od 120GB s punim jamstvom.

0 0 hvala 1
16 godina
Val kaže...

7TB za 11 i pol mjeseci po meni nije puno :)

Govorim o kolicini podataka....7TB je puno za 90GB SSD u tom razdoblju...racunaj da je 80 puta bio praznjen i punjen...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 20:47 (Mitch).
11 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Po meni nijedan polovni SSD se ne isplati, osim ako nema garanciju.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
16 godina
Slazem se...ja na to gledam kao na polovne USB-ove :D
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!

Trebao bih 120GB SSD za laptop.

Riječ je o Inspironu N5010 sa i5 450M procesorom, 4GB memorije i pločom sa SATA 3GB/s sučeljem.

Dakle, ne mora imati visoke performanse kad neće doći do izražaja.

Nemam neki cjenovni rang; best-buy 120GB disk :)

Bitnija je garancija od performansi.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Sviđa mi se što je jeftin 

A i dovoljno je jeftin da uzmem 240GB jer je cijene 120GB modela koje sam gledao.

Premišljam se između 120 i 240 GB. U laptopu će biti samo taj, ali i sada je zauzeto samo 80 GB, a kad bih maknuo filmove i slike bilo bi dosta više mjesta.

Znači taj Kingston je preporuka?
Kad se smislim oko veličine, odlučit ću koji ću uzeti :)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Od manjih je taj HyperX Fury best buy jer je jeftiniji o konkurencije, od većih bih razmislio o OCZu ARC 100 ili SanDisku X110 koji koštaju podjednako kao i Kingston te veličine, pri čemu je SanDisk i malo veći te ima dulje jamstvo (5g. vs. 3g. kod OCZa i Kingstona).

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Budem sačekao da vidim šta kažete.

Vjerujem vama jer se ne razumijem kad treba kupiti best buy, znam razlikovati samo vrh i dno ponude 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može preporuka za ssd 30gb-60gb koji bih stavio u netbook acer d270... Netreba biti ništa spektakularno, važno mi je da je čim povoljnije a da nešto ipak valja... 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!

Trebao bih 120GB SSD za laptop.

Riječ je o Inspironu N5010 sa i5 450M procesorom, 4GB memorije i pločom sa SATA 3GB/s sučeljem.

Dakle, ne mora imati visoke performanse kad neće doći do izražaja.

Nemam neki cjenovni rang; best-buy 120GB disk :)

Bitnija je garancija od performansi.

Kako misliš da neće doći do izražaja? Baš će se kod takve konfiguracije dosta primjetiti.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Zbog SATA2 sučelja. Svejedno jel brzina 300MB/s ili 500MB/s jer će ona vidljiva i iskoristiva biti 300MB/s.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Zbog SATA2 sučelja. Svejedno jel brzina 300MB/s ili 500MB/s jer će ona vidljiva i iskoristiva biti 300MB/s.

Joj krivo sam pročitao, mislio sam da je SATA 3.. Onda da.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice