corsair ssd od 120gb, narucujem i ja
i ja sam taman
corsair ssd od 120gb, narucujem i ja
i ja sam taman
evo jedno pitanje na brzinu:
dali se SSD-u smanjuju performanse/brzina akose podjeli na 2 particije zanči na prvoj win7 a druga za 2 igre i pokoji film??
i dali su ovo ok brzine mog ssd-a na konfi pod moj pc?
NE i DA
ok fala lipo
Sad gledam za frenda ssd, a ono u Linksu preskupo. Intel 330 120gb bio 899,00 kn prije mjesec tjedna, a sad 999,00. Pa kaj si oni briju. Pa nije opet poplava bila
Sad gledam za frenda ssd, a ono u Linksu preskupo. Intel 330 120gb bio 899,00 kn prije mjesec tjedna, a sad 999,00. Pa kaj si oni briju. Pa nije opet poplava bila
SSD-ovi su globalno poskupili. Model za kojeg sam prije 2 mjeseca u Njemackoj platio 82€ sad kosta 105€.
SSD-ovi su globalno poskupili. Model za kojeg sam prije 2 mjeseca u Njemackoj platio 82€ sad kosta 105€.
Pa dobro ok. Ali opet to su stare zalihe u pitanju nabavljene po staroj cijeni.
kakvo je stanje s cijenama, treba mi nesto do 800 kn? ce dolazit sta novo pa su cijene skocile ili?
Može mi netko reči dali ovo vrijedi za cijenu od 87 eura + free shipping
i koliko je pouzdano kupovati ssd preko ebay-a?
Hvala
Može mi netko reči dali ovo vrijedi za cijenu od 87 eura + free shipping
http://www.ebay.com/itm/Kingston-120GB-120G-SSD-SATA3-SATA-SH103S3-120G-HyperX-3K-3000-Solid-State-DRIVE-/140905562612?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item20cea041f4 ?
i koliko je pouzdano kupovati ssd preko ebay-a?
Hvala
Kad aplatiš carinu (PDV i ostalo) izađe te više nego što taj SSD košta kod nas, a nemaš jamstvo. Po mom mišljenju to nije dobro.
Onda ću ipak uzeti neki od 120 gb u Hrvatskoj... neke preporuke 600-800 kn?
Za tu cijenu od 120GB sam Kingston SSD V300 120GB
ako ima ko iskustva s kingston ssd v300, kakvo je vaše mišljenje?
Vertex 4. malo skuplji...
Vertex 4. malo skuplji...
malo mi je taj skup, zanima me valja li ovaj kingston?
Ovo mi je zanimljivo... što je predhodilo tomu?
Također me zanima predviđanje kretanja cijena SSD-a tokom prve polovice ove godine, što mislite; hoće li stagnirat ili će slijedit nekakav (logičan) pad cijena uz povećanje kapaciteta?
Ovo mi je zanimljivo... što je predhodilo tomu?
Također me zanima predviđanje kretanja cijena SSD-a tokom prve polovice ove godine, što mislite; hoće li stagnirat ili će slijedit nekakav (logičan) pad cijena uz povećanje kapaciteta?
Ono sto ti sa sigurnoscu mogu reci je definitivno pad cijena. Povecanje cijene je neopravdano, i smanjit ce se potraznja, a posto ssd spada u vrlo promjenjive proizvode (jako se brzo mijenjaju tijekom kratkog vremena), zele li prodati modele morati ce smanjiti cijenu. Dobar ssd od 120 ili 180gb kosta od 1000kn pa cak do 1500kn. Ja imam Intel 330 od 120gb i prezadovoljan(za 820kn ), ali ono sada je 1gb za 8,30 kn. A dok sam ja uzimo bilo je 1gb - 6,8 kn. Pa ne znam bas koliko je to dugorocno odrzivo. Ako mislis uzimati ssd sad ga definitivno nemoj uzimati. Ali ne razumijem zasto su poskupljeli bas sad. Proslo je bozicno doba, svi se istrosili, i svim firmama u Hrvatskoj promet je katastrofalan u 1 i 2. mjesecu(tradicionalno), a oni dignu cijene.
Po čemu znate koji je sinkroni, a koji asinkroni i u čemu je razlika između njih ?
Evo, znam da je dosta toga napisano o tome, ali još zadnja provjera..
Je li ovo najbolji disk u tom rangu cijena ?
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-128-gb-ocz-vertex-4-25-vtx425sat3128g/56497
Hvala lijepa
Evo, znam da je dosta toga napisano o tome, ali još zadnja provjera..
Je li ovo najbolji disk u tom rangu cijena ?
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-128-gb-ocz-vertex-4-25-vtx425sat3128g/56497
Hvala lijepa
Najbolji svakako, uzimaj, nećeš požaliti.
SSD 128.0 GB MACH XTREME TECHNOLOGY MX-MYLES
ili
KINGSTON SSD V300 120GB V300
cijena je prakticki jednaka, koji je bolji po vasem misljenju?
SSD 128.0 GB MACH XTREME TECHNOLOGY MX-MYLES
ili
KINGSTON SSD V300 120GB V300
cijena je prakticki jednaka, koji je bolji po vasem misljenju?
Vertex 4 128GB
Kingstone je puno bolji, mach xtreme ima write od samo 110mb/s.
Ne lupaj gluposti, uzimaj vertex 4 svakako, nećeš požaliti vjeruj mi, koristim jednoga od 64GB i jednoga od 512GB, oba rade ko grom, nikakvih gubitaka performansi, kako prvog dana tako i danas.
Ne lupaj gluposti, uzimaj vertex 4 svakako, nećeš požaliti vjeruj mi, koristim jednoga od 64GB i jednoga od 512GB, oba rade ko from, nikakvih gubitaka performansi, kako prvog dana tako i danas.
Pojasni mi ovo boldano?!
Čovjek je pitao koji je bolji od dva navedena, mislim da ti lupaš gluposti ili si čorav a u pouzdanost Ocz-a necu ulazit niti što tebe dobro služi bas ikog briga meni kingstone radi odlično ako te zanima.
Evo review navedenog koga zanima;
Ne lupaj gluposti, uzimaj vertex 4 svakako, nećeš požaliti vjeruj mi, koristim jednoga od 64GB i jednoga od 512GB, oba rade ko from, nikakvih gubitaka performansi, kako prvog dana tako i danas.
Pojasni mi ovo boldano?!
Čovjek je pitao koji je bolji od dva navedena, mislim da ti lupaš gluposti ili si čorav a u pouzdanost Ocz-a necu ulazit niti što tebe dobro služi bas ikog briga meni kingstone radi odlično ako te zanima.
Evo review navedenog koga zanima;
Daj molim te. AS SSD Score kingstona u testu 551, vertexa 4 je inače oko nešto više od 1000. Što se tiče pouzdanosti Vertexi 4 se ne kvare. Problem je bio s Vertexima 3 jedno vrijeme. A i garancija je 5 godina. Misliš da bi dali toliko da ne znaju da su pouzdani???