HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 119.367
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Imas izvrnutu psihologiju. Kupio si za onoliko novca koliko je u tom trenutku kostalo i to je kraj price (jedino ako si od ovih naivaca koji se po oglasniku nadaju obogatiti prodajom svog polovnog hardwarea. kupio si pod pretpostavkom da ti treba, znaci treba ti i danas). Kakvu korist imas od toga sto ce neko danas proci skuplje? Meni je svako pojeftinjenje drago jer to znaci da mogu jeftinije proci slijedeci put kad budem kupovao.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ma te cijene su prenapuhane samo kod nas baš dans gledam nešto naručiti  iz austrije kad ono diskovi WDCG 1TB 80€ Sata 2 

Također WDCG samo do 2.5TB 160€

Evo i Samsung EcoGreen F4 2TB 140€

Vidim da su cijene povišene ali ovo kod nas je čisto čekanje prilike da se digne laka lova.

Prodajem djelove marki: Evga, AsusROG, Mushkin, te djelove za vodeno hlađenje sa stranice Aquatuning.de i Geizhals.at
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HDD poskupljenje
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ljudi nemojte nasjedati na necije komentare, ili nekakve glupe novinarske i slicne clanke. Kakav kraj 2012, pa prodaja u tom sektoru je vec poprilicno vremena na klimavim nogama, jedino sto ih je, i to malo, odrzalo jest upravo cinjenica da su komponente poprilicno dostupnije sa cijenama nego sto je to bilo prije par godina. Prema tome cijene ce itekako ici dolje, ovo je zapravo bio nekakav svojevrsni test, ali bojim se da nije prosao jer puno je  firmi koje su do prije nekog vremena kupovali hardver i kompove ko sijeno a danas bogami bas i ne.  Ne treba kupovati sada nista a pogotovo ne iz straha da nece cijeen jos rasti i sl. Onda im upravo dajemo feedback da ce se prodavati i po tim cijenama...Sto slijedi iza toga pa nove vece cijene., Ionako imaju radnu snagu za dzabe a zaradu astronomsku, cim je malo manje od astronomske odmah se razbahate.

Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
HDD poskupljenje

ajmo strpite se jos malo, cijene bi mogle u normalu  http://www.bug.hr/vijesti/nidec-pokrece-proizvodnju/112602.aspx

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HDD poskupljenje

ja se nisam mogel strpiti i kupil sam hard od 2 tb za 1200 kn. nije ni tak baš velika cijena, al mi stvarno bilo potrebno i još je samo taj jedan bil u dučanu i uzel sam ga :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Malo offtopic...

Ljudi su govorili da će poskupiti RAM..

A vidim ovome koji sam ja kupio prije mjesec dana pala cijena za 20 kn.. {#}

??

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 14:02 (Hrvojeee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDD poskupljenje

To su namjerno govorili da ce poskupit jer su znali da ce cijene past, pa da se pozurimo sa kupnjom sad {#}

15 godina
HDD poskupljenje

Planirao sam kupiti SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb ali sad je cijena 900 kn a prije je bila nekih 450, zanima me kad se očekuje pad cijena na normalu. Jel oće negdje oko 1 mj. 2012?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

nece

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skipe1994 kaže...

Planirao sam kupiti SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb ali sad je cijena 900 kn a prije je bila nekih 450, zanima me kad se očekuje pad cijena na normalu. Jel oće negdje oko 1 mj. 2012?

Vjerojatno krajem 2012.g. {#}

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Relativno dobra ponuda po staroj cijeni, kao da su s Marsa pali

http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-7F635CAD-5F7303D1/lidl_hr/hs.xsl/index_23554.htm

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
HDD poskupljenje

Meni frend iz USA nosi toshibu 500GB = 500 kn...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Infor macija iz prve ruke doduše tribalo bi to još provjeriti ali ovo stvaljam sam da se prestanete nadati nečemu što je nemoguće......

Prije par postova sam vidio jedan gdje član govori kako vjeruje da cijene diskova nikad više neće doći na onu cijenu e pa ja se malo raspitivao i mogu vam samo reći da to ide ovako:

Nakon stabilizacije proizvodnje i povečanja distributori tj prodavatelji če imati veće količine na raspolaganju,no situacija je malo drigačija,cijene če pasti maksimalno 20-30 % jer u kapitalističkom svijetu najbogatiji se uvijek snađu :).

Laički nema šanse da diskovi ponovo budu ispod 500 kuna nemojte se nadati čudu...............tako je bilo i sa memorijom i sa gorivom.Kao što je taj član naveo kad je barel skočio preko 100 dolara cijena goriva je skočila za 100% kad je cijena goriva pala na 50$ po barelu cijan varira za nekih 20 lipa ali nije se vratila na 6 kuna,tako je bilo i sa memorijom tako če biti i sa diskovima(izvor je povjeriljv).

Znam da mi većina neviruje ali sjetite se ovog posta nakon godinu dana kad diskovi budu držali istu cijenu ( ili pali 10%) jer stabilizacija proizvodnje se očekuje krajem prvog kvartala iduće godine

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
skyreeper kaže...
 skočio preko 100 dolara cijena goriva je skočila za 100% kad je cijena goriva pala na 50$ po barelu cijan varira za nekih 20 lipa ali nije se vratila na 6 kuna,tako je bilo i sa memorijom tako če biti i sa diskovima(izvor je povjeriljv).

Znam da mi većina neviruje ali sjetite se ovog posta nakon godinu dana kad diskovi budu držali istu cijenu ( ili pali 10%) jer stabilizacija proizvodnje se očekuje krajem prvog kvartala iduće godine

Šta je to bilo sa memorijom? Zar je nekada bila jeftinija? I nemožeš uspoređivati gorivo sa hardovima

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
16 godina
Diablo86 kaže...

Šta je to bilo sa memorijom? Zar je nekada bila jeftinija? I nemožeš uspoređivati gorivo sa hardovima

tako je jer potreba za gorivom sve veča i sve manje ga ima,a hdd će cijena past ako se nastavi niska potražnja zbog astronomskih cijena

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Infor macija iz prve ruke doduše tribalo bi to još provjeriti ali ovo stvaljam sam da se prestanete nadati nečemu što je nemoguće......

Prije par postova sam vidio jedan gdje član govori kako vjeruje da cijene diskova nikad više neće doći na onu cijenu e pa ja se malo raspitivao i mogu vam samo reći da to ide ovako:

Nakon stabilizacije proizvodnje i povečanja distributori tj prodavatelji če imati veće količine na raspolaganju,no situacija je malo drigačija,cijene če pasti maksimalno 20-30 % jer u kapitalističkom svijetu najbogatiji se uvijek snađu :).

Laički nema šanse da diskovi ponovo budu ispod 500 kuna nemojte se nadati čudu...............tako je bilo i sa memorijom i sa gorivom.Kao što je taj član naveo kad je barel skočio preko 100 dolara cijena goriva je skočila za 100% kad je cijena goriva pala na 50$ po barelu cijan varira za nekih 20 lipa ali nije se vratila na 6 kuna,tako je bilo i sa memorijom tako če biti i sa diskovima(izvor je povjeriljv).

Sve ovo stoji. Do negdje 1. srpnja 2013. a onda će naši trgovci dobiti takvu šamarčinu da će bit prisiljeni promijenit puno toga, počevši od cijena.

16 godina
HDD poskupljenje

Pale su cijene!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

malo. ovako je slicno bilo i sa RAM-om. valjda se u trzisnom natjecanju proizvodjaci spuste ispod granice isplativosti pa samo cekaju prvi razlog da dogovorno dignu cijene u nebesa. neki proizvodjaci (hitachi) nisu bili pogodjeni ovom poplavom pa su im svejedno cijene otisle istodobno gore. smrdi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Pale su cijene!

nedovoljno da bi bilo primjetno... kad se vrati 1TB na 400kn onda mozemo govorit o tome da su pale cijene...

15 godina

Stvar je u tome sta su se cijene u par dana podigle i preko 100% a sad ce i kad se stanje malo smiri padat kunu po kunu na mjesec

17 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

neka samo padaju, bit će lijepo ak budu pristojne cijene oko božića :D

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja ih imam u dućanu još 3 kom. po 595kn. Verbatim 2,5'' store'n'go. 500gb.

Plavi, rozi i crveni sa dvije bijele crte (GT).

Ako je netko zainteresiran mogu poslat poštom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nevjerovatno mi je da je Samsung F3 Spinpoint jeftiniji u Linksa nego u ADM-a, a cijena u Portia je za ove prilike nevjerovatno niska, navali narode !!!

I see offline people !
17 godina
neaktivan
Groza kaže...

Nevjerovatno mi je da je Samsung F3 Spinpoint jeftiniji u Linksa nego u ADM-a, a cijena u Portia je za ove prilike nevjerovatno niska, navali narode !!!

u portiju je fina cijena, al može to još niže.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Groza kaže...

ne navaljuj narode jer će opet opalit cijene u nebo,nego čekaj 

16 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...
skyreeper kaže...
 skočio preko 100 dolara cijena goriva je skočila za 100% kad je cijena goriva pala na 50$ po barelu cijan varira za nekih 20 lipa ali nije se vratila na 6 kuna,tako je bilo i sa memorijom tako če biti i sa diskovima(izvor je povjeriljv).

Usporedba je bilo čisto da se vidi kako kod nas tržište funkcionira.....................po sve dobavljači nisu smijeli dignuti cijene u nebo....jer sad imaju marže kao šaneri robe kupe za 10 dolara a prodaju po 150 dolara,pošto radim sa informatikom jako dugo a što ja mislim dosta ljudi nezna je to da su dobavljači digli cijene ddr2 memorije za nekih 30 kuna,i da sad će svi skočiti na ovo u smislu koga briga ddr2 je stari svi su na ddr3 što nije istina još uvijek u hrvata sigorno ima više od 60% korisnika sa ddr2 memorijom,kad je 2006.godine memorija naglo skočila za osjetnu cifru tribalo je otprilike 3 godine da ona dođe na istu cijenu kao i prije tog poskupljenja,ali nitko ne računa da je već tada jako pala kupovna moć građana,to isto se događa sa IT sada i jednostavno se sa tim moramo pomiriti,nema korisiti da diskovi budu 500 kuna kad to je plaća 1900 kuna što ne?

So say We All
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ti mislis da bi trgovci zbog niskog standarda hrvatskih gradjana trebali prodavati robu ispod nabavne cijene?

Cesto su nasi trgovci krivi za sve i svasta, ali ovaj put nisu i ovo povecanje cijena najgore pada upravo njima. Zbog ogromnog porasta cijena HDD-a pala je (prepolovila) se potraznja za svim komponentama a prvenstveno za slozenim konfiguracijama koje su njihov najvazniji izvor novca.  Dapace, zbog naseg standarda, prisiljeni su prodavati diskove bez ikakve marze. Evo ti primjer:

Bilo je spomena o 1TB Samsung F3. Kod nas je taj HDD u Linksa 829kn, u Portia je 663kn, dok je isti takav kod jednog od jeftinijih trgovaca u Njemackoj 118€ (873kn). (Njemacki trgovac ima puno manja davanja drzavi od naseg a i u startu mu je nabavna cijena dosta niza. Ako usporedite cijene drugih komponenti u tom ducanu i nekom nasem shvatit cete da su kod nas cijene HDD-a najnize moguce.

Nemojte uvijek biti kontra nasih dicnih trgovaca.

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Nemojte uvijek biti kontra nasih dicnih trgovaca.

nasmija si me,ne budi naivan

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 20:21 (dery).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice