HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 120.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Pa WTF?

Ovo je strasno,najvaznije da sam se ja opremio prije neg se ovo dogodilo!{#}

Ja svog WD BLACK-a platio 650kn a sada 1100kn.{#}

ivek

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja sam informaciju o poskupljenju rama dobio prije poplava, neznam za druge forumase.

A da nitko normalan nece kupovat hdd cisto sumnjam, jer nemozes sastavit komp bez hdd-a (eventualno mozes bez przilice, bez kucista, bez disketne graficke ako imas integrirku)

TD za glupost

0 0 hvala 0
13 godina
HDD poskupljenje

Sta da sad radim moze pomoc? Znaci posto uzimam novi komp za Bozic, 1. mjesec ne zelim uzimat hard za 1000+kn, zato me zanima je li bolje sada uzeti neki polovni ili ako naletim negdje za 500-600kn ili se krpati sa starim hardom dok se cijene ne unormalne, i kada bi ono otprilike trebalo doci u normalu procitao sam negdje al nemogu nac....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: HDD poskupljenje
sLim95 kaže...

Sta da sad radim moze pomoc? Znaci posto uzimam novi komp za Bozic, 1. mjesec ne zelim uzimat hard za 1000+kn, zato me zanima je li bolje sada uzeti neki polovni ili ako naletim negdje za 500-600kn ili se krpati sa starim hardom dok se cijene ne unormalne, i kada bi ono otprilike trebalo doci u normalu procitao sam negdje al nemogu nac....

Kupi SSD.

SK crew
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ovo je baš krasno, prije par dana sam okvirno složio konfu frendu, jer je kupuje za kojih tjedan dana, i cifra je bila 3000kn vrh svih vrhova, sad vidim da su diskovi otišli u nebesa, kad sam mu javio mrak mu pao na oči.

Maknuli smo hd6850 i stavili hd6770 da bi uzeli hebeni disk od 500gb koji košta 700 hebenih kuna!! Još sad ak ram skoči gore kak neki pišu onda bude jadan pao na hd5670. Eh što mi je sad krivo kaj nisam uzeo još jedan disk dok su bili jeftini.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
sLim95 kaže...

Kupi SSD.

Nije to losa ideja, ali imati samo SSD od nekih 80gb je muka..

TD za glupost
13 godina
odjavljen
Laxarus kaže...

Nije to losa ideja, ali imati samo SSD od nekih 80gb je muka..

Jbg, dok cijene ne padnu, moći će izdržati.

SK crew
15 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Ja sam informaciju o poskupljenju rama dobio prije poplava, neznam za druge forumase.

Ma no, neovisno o poplavama. Samo kazem da ne vidim nikakav opravdani razlog za takvo ekstremno podizanje cijene. Nigdje nikakvih vijesti o nekim problemima, i onda odjednom ovo kao grom iz vedra neba... :S

Nisu tu bas cista posla.

Laxarus kaže...

A da nitko normalan nece kupovat hdd cisto sumnjam, jer nemozes sastavit komp bez hdd-a (eventualno mozes bez przilice, bez kucista, bez disketne graficke ako imas integrirku)

Ali mozes iskoristiti stare diskove (ako bas nemas para), ili jednostavno kupiti manje i cijenom pristupacnije diskove. Mislim da ce se ovo prodavacima obiti o glavu, jer ce vecina jednostavno poceti kupovati manje diskove koji ce cijenom odgovarati svoti koju su bili spremni potrositi na diskove prije ovog cirkusa. Tko ce drugi (osim onih koji to moraju imati pod svakucijenu) pljunuti 2k kunica za 2TB disk?

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 0:26 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Laxarus kaže...

Ma no, neovisno o poplavama. Samo kazem da ne vidim nikakav opravdani razlog za takvo ekstremno podizanje cijene. Nigdje nikakvih vijesti o nekim problemima, i onda odjednom ovo kao grom iz vedra neba... :S

Nisu tu bas cista posla.

Cekaj, jos nije doslo do tog poskupljenja rama, ali svakako vjerujem da ce smislit nesto kad dode vrijeme.

Ali da nisu cista posla, slazem se.

I ako mi vise izgleda kao da im je ovo sa HDD doslo kao bozicni poklon, as you really cant fake a tsunami.

TD za glupost
15 godina
veki22 kaže...

Ovo je baš krasno, prije par dana sam okvirno složio konfu frendu, jer je kupuje za kojih tjedan dana, i cifra je bila 3000kn vrh svih vrhova, sad vidim da su diskovi otišli u nebesa, kad sam mu javio mrak mu pao na oči.

Maknuli smo hd6850 i stavili hd6770 da bi uzeli hebeni disk od 500gb koji košta 700 hebenih kuna!! Još sad ak ram skoči gore kak neki pišu onda bude jadan pao na hd5670. Eh što mi je sad krivo kaj nisam uzeo još jedan disk dok su bili jeftini.. 

Polovni HDD?Ili ga uzet u Sloveniji?

This post is signed by Ivanoile
13 godina
Koliko bi te izaslo u Sloveniji?
16 godina
HDD poskupljenje

28.10 dobio ponudu u Linksu za externi HDD WD 1 TB od 729 kn, platio jučer (u debilnom Linksu ponude vrijede 1 dan), nakon uplate zovem da pokupim disk kažu, da su se cijene "korigirale" dobijem drugu ponudu od 1329 kn $$$!!!?? Brutalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDD poskupljenje

Zna li netko nekakav strani web shop koji dostavlja u RH? Treba mi 2.5'' disk, vani su cijene koliko toliko normalne.

Informaticki casopis Bug se na web stranicama sve manje bavi informatikom, a sve vise gadgetima i televizijom. Uzas.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Update #2: 1999kn !

Znači disk koji je do prije par dana koštao 500 kn, sada kšta 2000kn...

Koje droge ovi lokalni distributeri jedu?

Vani su cijene skočile kojih 40% maksimalno, jedino kod nas to nekako magično naraste na 400%

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Zna li netko nekakav strani web shop koji dostavlja u RH? Treba mi 2.5'' disk, vani su cijene koliko toliko normalne.

http://www.ebay.com/itm/Hitachi-2-5-320GB-5400rpm-8M-SATA-HDD-Hard-Disk-Driver-/170654445653?pt=AU_Components&hash=item27bbcc3055

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431

A ja ga 1.10. platio 430 kuna.

Koja pljačka.Di je sad tu ona udruga za zaštitu potrošača da kazne takve trgovce?

Nemože neki artikl koji je nabavljen po staroj (realnoj) cijeni od dobavljača porasti za nas krajnje korisnike za 100,200,300 ili čak 400%.Di je tome kraj da nas tako neko može prcat u zdrav mozak.

A ako poskupe i RAM-i , a naravno i sve druge komponente poslije toga jer to će napravit lančanu reakciju,sigurno,jebo mi pas mater ako nebudem otišao u sve te dućane i jednog po jednog ih zapalio. Pa nek si onda toliko dižu cijene.

1 0 hvala 0
14 godina

Kakav cirkus, onaj tko sada mora uzet komp će se propucat kad vidi koliko koštaju !! Pa oni sad neće prodat ništ od diskova osim onih kupaca koji baš moraju kupit komp sada.

15 godina
HDD poskupljenje

računala - bogatima. {#}

ne smiju svi imati tako lako dostupna računala. niti pristup internetu.

slijedeći su na redu mobilni uređaji, koji će imati obavezu lociranja korisnika 24/7 a pristup internetu dobit će se samo uz liječnički pregled, kao dozvola za vožnju automobila...{#}

p.s. nije paranoja ako primjećuješ da te vlastita sjena prati.{#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
HDD poskupljenje

Odista su racunala vec dugo vremena pre jeftina i krajnje je vrijeme da se tome stane na kraj!

\o/

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Bobo1911 kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431

A ja ga 1.10. platio 430 kuna.

Koja pljačka.Di je sad tu ona udruga za zaštitu potrošača da kazne takve trgovce?

Nemože neki artikl koji je nabavljen po staroj (realnoj) cijeni od dobavljača porasti za nas krajnje korisnike za 100,200,300 ili čak 400%.Di je tome kraj da nas tako neko može prcat u zdrav mozak.

A ako poskupe i RAM-i , a naravno i sve druge komponente poslije toga jer to će napravit lančanu reakciju,sigurno,jebo mi pas mater ako nebudem otišao u sve te dućane i jednog po jednog ih zapalio. Pa nek si onda toliko dižu cijene.

Tek si 2 mjeseca tu i već radiš gluposti i pišeš pi*darije? Čemu tolika navala bijesa na trgovce?

Imaju pravo dignuti cijenu i držati cijenu koliko god oni žele, a ti ako ti ne paše uvijek možeš

otići tamo gdje ti je povoljnije, brže, bolje.

Nema potrebe nikog zapaliti, dovoljno je imati 2 čiste u glavi i ne pisati gluposti po forumu

Ugodan dan.

14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Samo da napisem nesto,

da skupi su diskovi ko sam vrag ali ako bi se dalje prodavali po starim cijenama

planuli bi za cas a trgovci poslije ne bi mogli dobavit nove,

odnosno ne bi imali s cime

sta vi mislite da smo mi neko trziste tu pa je njima bitno

isporucit, evo sad gledam cijene vani su isto skocile

u americi je jednako poskupljenje od oko 200%

i jeb ga nisu trgovci krivi za to,

sigurno da i oni zele nesto zaradit ali i najeftiniji ducani

u Hrvatskoj su poskupili jer su morali.

Da su cijene po starom lijepo bi police ostale prazne za par dana

i ne bi se vise moglo nis kupit.

Predvidanje je da ce se do 3. mjesec sve vratit u normalu

a do tad se treba malo strpit, 6 mjeseci nije neko dugo razdoblje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 14:51 (forthdancer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Na tajlandu se proizvodi 90% elektromotora za hard disk, dok se oko 25 posto samih hard diskova proizvodi na tajlandu, jbg prica se da ce u 3 mjesecu sve doci u normalu presmijesno je ovo 600kn caviar black prije 3 tjedna a sada 1200 kn hahahah, ja sam ga uzeo u zadnjem valu ja mislim

0 0 hvala 0
13 godina
lostro33 kaže...

Na tajlandu se proizvodi 90% elektromotora za hard disk, dok se oko 25 posto samih hard diskova proizvodi na tajlandu, jbg prica se da ce u 3 mjesecu sve doci u normalu presmijesno je ovo 600kn caviar black prije 3 tjedna a sada 1200 kn hahahah, ja sam ga uzeo u zadnjem valu ja mislim

Pff ja sam se zeznula generalno.

Prošli mj. kupila grafu, napajanje, proc i matičnu, i još si razmišljam da li da uzmem CV hdd il da čekam slijedeću plaću pa kupim još sa svim ostalim.

Suđeno mi je da bankrotiram {#}

16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja ovo ne kužim...  {#}

Samsung Spinpoint F3 1TB

ADM 820,00 vs 1.429,00 Links

Western Digital Caviar Green 2TB

ADM 979,99 vs 1.999,00 Links

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 15:14 (The Man).
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Links svaki dan povećava cijene, a protis i adm dobavljaju od linksa koliko znam. Pošto adm ipak više proizvoda drži kod sebe u dućanu, pretpostavljam da još nisu prodali stare artikle pa samim tim i digli cijenu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ja ovo ne kužim... {#}

Samsung Spinpoint F3 1TB

Nista novo za Links, sve je skuplje kod njih (bilo procesori, grafe, maticne i sl.).

RIP Marco Simoncelli //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
17 godina
The Man kaže...

Ja ovo ne kužim... {#}

Samsung Spinpoint F3 1TB

Pa Links je oduvijek najskuplji, meni to uopće nije čudno

Btw, koliko sad vrijedi moj NAS server sa 4 diska od 2TB? {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ja ovo ne kužim... {#}

Samsung Spinpoint F3 1TB

Je smijesno je,

ali adm ima u ponudi sve skupa desetak diskova dok u linksu ima 30 i nes sitno,

osnosno links ima vecu nabavu nego adm,

ali vidi cijene kroz tjedan dva pa nece bit neke razlike jer adm

nabavlja robu preko linksa.

16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Niste me skužili. Htio sam ukazati na to da me čudi kako je uopće moguće da Links već nije pokupovao sve te jeftine diskove iz ADM-a, pošto su oni tamo skoro duplo jeftiniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice