Hard disk jedva radi nakon hibernacije

poruka: 7
|
čitano: 856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ostavio sam komp upaljen preko noci i ujutro se komp nije htio bootat, počne učitavanje  i hard disk učitava windowse jedno 2 sata, stavio sam hard disk u drugo računalo i isto jedva učitava, probao sam sa hdtune i učitava ali užasno sporo, samo da testiram hard na quick bi trebalo 10 sati, ima netko kakvu ideju sta da radim ili je hard otišao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokreni Hard Disk Sentiel pa javi što kaže. Možeš nam i screenshot poslati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 15:31 (Marko :D).

0 0 hvala 0
12 godina

Sad i ovaj drugi hard u drugom kompu isto crko.. ista stvar.. dakle ovaj hard sta je bio spor sam spojio u drugi komp kao dodatni hard da ga testiram, radio je sat vremena, izvadim hard disk i sad i ovaj drugi ne radi..kako je to moguce i kakve ima veze sad ako je jedan crko da je to prenio na drugi.. sad ne mogu nikakav test napravit ..:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hard disk jedva radi nakon hibernacije
Test možeš i dalje napraviti korištenjem Hiren's Boot CD-a. Napraviš bootabilni CD, bootaš s istog te odeš Dos programs - Hard Disk Tools - Hard Disk Sentiel.

Program će ti izbaciti valjanost diska u postotku.
12 godina

U sentinelu cim uđem piše ovo i pise da je health na 85%

There are 25 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To ti govori da je HDD još ok i da radi. Jesi probao zamijeniti SATA kabel?

0 0 hvala 0
12 godina

disk ne radi dobro, jer recimo hdtune ga jedva ucitava, windows ga jedna ucitava, a na ovom programu kad odvrtim test kaze read error,uopce ne moze odvrtit test do kraja, sata kabel sam provjerio i ispravan je .Probao sam i stavit nove windowse na disk i sve stane.. cim se disk spoji na računalo sve se uspori i prije nego se uopce bios ucita pojavi se veliki ekran na kojem pise resume hibernation.Ne znam sta se desava,nisam to nikad vidio prije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 18:28 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice