Eksterni disk

poruka: 57
|
čitano: 14.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Eksterni disk

I ja sam sa sela i to nije bila uvreda nego fraza. Ako ne znas sta znaci ja ti necu objasnjavati. 

:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...

I ja sam sa sela i to nije bila uvreda nego fraza. Ako ne znas sta znaci ja ti necu objasnjavati. 

Nema problema, možda nisi mislio ništa loše al ja sam to shvatio ko da se sprdaš. Ja znam da je možda glupo moje pitanje, al ja sam bezbroj puta na glupa pitanja odgovorio najnormalnije. Nije mi jasno zašto određen broj ljudi da ne kažem većina, ima potrebu od drugog napravit budalu. To me zasmetalo, ako sam nešto pitao pitao sam s razlogom. Znam da ima wikipedia, i to sam već odavno pogledo samo ja ništa ne kužim to što oni pričaju zato sam pito ovdje nekog tko je u toku i tko koristi to čudo da mi pojasni njegovu funkciju. Sad mi je jasno da je ograničen s brojem gigabajta, i sigurno otpada iz konkurencije za moj komp. Eto, a eksterni je isto što ovaj stari u kompu samo što je malo napredniji i malo skuplji. Ja ipak mislim, da je za sve najbolje da kupuju onaj obični stari jer još nisu proizveli ništa puno bolje koliko vidim. A da ne govorim da ovo što je mrvicu bolje, je dosta skuplje tako da bolje se strpit dok ne proizvedu nešto povoljnije i kvalitetnije. Živio

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
neaktivan

Nisi nista skuzio ocigledno. Evo ja cu ti prosto seljacki objasniti. Externi disk se razlikuje od internog (oba su obicna i nema neobicnog diska) jedino u tome st se ne ugradjuje u kuciste nego se kaci izvana radi lakseg prenosenja sa kompa na komp. Inace rijec je o identicnim diskovima koji se ugradjuju u kucista.

SSD je disk koji nema mehaniku tj. podatke cuva na memorijskim chipovima. Laicki receno ogroman stick koji se kaci na mjesto klasicnog hard diska sto znaci da je sata disk. Namjena je ista, nacin upotrebe isti a nije ograicen kapacitetom nego cijenom. Preskup je da se pravi u velikim kapacitetima. Koristi se najcesce kao sistemski disk radi brzeg ucitavanja i rada OS-a. Sad jasnije?

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Nisi nista skuzio ocigledno. Evo ja cu ti prosto seljacki objasniti. Externi disk se razlikuje od internog (oba su obicna i nema neobicnog diska) jedino u tome st se ne ugradjuje u kuciste nego se kaci izvana radi lakseg prenosenja sa kompa na komp. Inace rijec je o identicnim diskovima koji se ugradjuju u kucista.

SSD je disk koji nema mehaniku tj. podatke cuva na memorijskim chipovima. Laicki receno ogroman stick koji se kaci na mjesto klasicnog hard diska sto znaci da je sata disk. Namjena je ista, nacin upotrebe isti a nije ograicen kapacitetom nego cijenom. Preskup je da se pravi u velikim kapacitetima. Koristi se najcesce kao sistemski disk radi brzeg ucitavanja i rada OS-a. Sad jasnije?

Je, to si mi mogo odmah odgovorit. Za eksterni sam skužio da je riječ o vanjskom, al ssd nisam dobro skužio. Znači njega mogu ugradit, da bi mi brže radio windows 7 ili? Ako sam dobro shvatio, njega treba stavit u kućište i on pomaže da se brže učitavaju programi itd. Jel dobro kopčam, ili sam opet fulo?

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
neaktivan

da

15 godina
neaktivan
logic kaže...

da

Znači ne bi bilo loše kupit njega, uz ovaj obični hard disk koji imam. I kako se njega točno koristi, isto ko i ovaj obični ili je malo kompliciranije s njim. Znam da puno pitam, al bolje pitat nego poslije lupat se po glavi kad ga kupim.

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 11:32 (Ruža).
15 godina

ako imaš para kupi ssd,ako ne zadovolji se običnim hdd-om kao i mi obični smrtnici

17 godina
Ruža kaže...

Evo samo još jedno pitanje, zašto oni imaju samo 64GB?

Jel moguće pržit igrice na njih, samo po ovome na njega stanu tri četri veće igrice. Zato me to čudi, da rade u tako malim dimenzijama. Jer da ima 640 GB, to bi mi još se i isplatilo dat 1000 kn. A ne daš 1000 kn, za tako malo prostora. Ili je caka, u nečem drugom može li mi neki korisnik ssd-a reć jel prži on igrice i koliko mu igrica stane na taj ssd? Evo to mene zanima, jer kad vidim da je 64 gb u igri koliko god brži bio ne djeluje mi ozbiljno. Brzinu bi trebala pratit, i prostranost, znači da se na njega može stavit puno više podataka nego sad. Ako griješim, neka me netko ispravi.

SSD uređaji primarno služe kao sistemski diskovi, znači instaliranje OS-a i programa, a ne kao diskovi za skladištenje velike količine podataka - za to imaš obične diskove

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 11:38 (igy).
17 godina
neaktivan
@ruza
Ako imas viska para kupi. Kad ga ugradis vise nema razlike izmedju obicnog i ssd diska ali jos uvijek je to skup sport.
15 godina
neaktivan
igy kaže...
Ruža kaže...

Evo samo još jedno pitanje, zašto oni imaju samo 64GB?

Jel moguće pržit igrice na njih, samo po ovome na njega stanu tri četri veće igrice. Zato me to čudi, da rade u tako malim dimenzijama. Jer da ima 640 GB, to bi mi još se i isplatilo dat 1000 kn. A ne daš 1000 kn, za tako malo prostora. Ili je caka, u nečem drugom može li mi neki korisnik ssd-a reć jel prži on igrice i koliko mu igrica stane na taj ssd? Evo to mene zanima, jer kad vidim da je 64 gb u igri koliko god brži bio ne djeluje mi ozbiljno. Brzinu bi trebala pratit, i prostranost, znači da se na njega može stavit puno više podataka nego sad. Ako griješim, neka me netko ispravi.

SSD uređaji primarno služe kao sistemski diskovi, znači instaliranje OS-a i programa, a ne kao diskovi za skladištenje velike količine podataka - za to imaš obične diskove

Znači ako sam dobro shvatio, njima nije ni potrebno puno GBajta. Jer oni u biti služe, za ubrzanu pohranu podataka prilikom rada kompjutera. Odnosno pomažu nam, da što brže i efikasnije pohranimo više podataka. To je znači njihova glavna funkcija, pa onda ne bi bilo loše kupit jedan taj da mi ubrza instaliranje igrica i rad OS odnosno windows 7ice. Pa imam nešto para sa strane, i razmišljam početkom iduće godine zamjenit dosta stvari na kompjuteru odnosno modernizirat se pa zato se raspitujem oko ovakvih stvari. Ono zanima me što bih još mogo ugradit, a da mi pomogne pri korištenju računala. U svakom slučaju, hvala vam na pomoći sad ću vjerojatno kupit dogodine taj ssd pa da i to probam. Jer ja sam mislio da je njegova funkcija pohrana podataka, ko i kod običnog hard diska. Al vi kažete, da on služi prvenstveno za sistemski rad, moram priznat da me to zaintrigirala i morat ću kupit jedan pa šta bilo da bilo. Neću propast za 1000 kn, a opet pretpostavljam da bi mi to moglo bit od pomoći. Hvala još jednom, baš ste dobri dečki. Smijeh

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
Ruža kaže...

Znači ako sam dobro shvatio, njima nije ni potrebno puno GBajta. Jer oni u biti služe, za ubrzanu pohranu podataka prilikom rada kompjutera. Odnosno pomažu nam, da što brže i efikasnije pohranimo više podataka. To je znači njihova glavna funkcija, pa onda ne bi bilo loše kupit jedan taj da mi ubrza instaliranje igrica i rad OS odnosno windows 7ice. Pa imam nešto para sa strane, i razmišljam početkom iduće godine zamjenit dosta stvari na kompjuteru odnosno modernizirat se pa zato se raspitujem oko ovakvih stvari. Ono zanima me što bih još mogo ugradit, a da mi pomogne pri korištenju računala. U svakom slučaju, hvala vam na pomoći sad ću vjerojatno kupit dogodine taj ssd pa da i to probam. Jer ja sam mislio da je njegova funkcija pohrana podataka, ko i kod običnog hard diska. Al vi kažete, da on služi prvenstveno za sistemski rad, moram priznat da me to zaintrigirala i morat ću kupit jedan pa šta bilo da bilo. Neću propast za 1000 kn, a opet pretpostavljam da bi mi to moglo bit od pomoći. Hvala još jednom, baš ste dobri dečki. Smijeh

pa da, SSD bi ti donio brži load windowsa, programa, igara (premda i obični diskovi to ne rade loše)

za filmove, glazbu i dr. sadržaj je dovoljno uzeti klasični disk

+ SSD-a je brzina, nema mehaničkih dijelova pa ne proizvodi ni zvuk, a trebao bi biti i trajniji

-  SSD-a je kapacitet i cijena

s vremenom će i njihova cijena biti pristupačna, a biti će i veći kapaciteti tako da će potpuno zamijeniti tvrde diskove

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 13:06 (igy).
15 godina
neaktivan
igy kaže...

pa da, SSD bi ti donio brži load windowsa, programa, igara (premda i obični diskovi to ne rade loše)

za filmove, glazbu i dr. sadržaj je dovoljno uzeti klasični disk

+ SSD-a je brzina, nema mehaničkih dijelova pa ne proizvodi ni zvuk, a trebao bi biti i trajniji

-  SSD-a je kapacitet i cijena

s vremenom će i njihova cijena biti pristupačna, a biti će i veći kapaciteti tako da će potpuno zamijeniti tvrde diskove

Samo mi još jedna stvar nije jasna kod tog ssd-a, npr ja bi kupio ovaj od 64 GBajta. I sad mene zanima, pošto bi ja igrice i ostale programe pržio na obični hard disk. Dal on pošto su mi podaci na običnom, može ubrzavat rad tih programa ili moram na njega spržit te programe koje želim da brže rade? Znači buni me, dal on može ove podatke s običnog hard diska ubrzavat ko da su na njemu kad je uključen na kompjuter ili kako? Hvala

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
Ruža kaže...

Samo mi još jedna stvar nije jasna kod tog ssd-a, npr ja bi kupio ovaj od 64 GBajta. I sad mene zanima, pošto bi ja igrice i ostale programe pržio na obični hard disk. Dal on pošto su mi podaci na običnom, može ubrzavat rad tih programa ili moram na njega spržit te programe koje želim da brže rade? Znači buni me, dal on može ove podatke s običnog hard diska ubrzavat ko da su na njemu kad je uključen na kompjuter ili kako? Hvala

prvo moramo razgraničiti "pokretanje" od "ubrzavanja rada"

SSD će ti omogučiti brzo pokretanje programa, a sam rad određene aplikacije/igre ovisan je o drugim komponentama poput procesora, ram-a ili grafičke kartice (i diska ako se njezin rad sastoji u interakciji s diskom)

SSD će ti donijeti bolje pokretanje samo onih aplikacija koji su na njemu, a pokretanje ostalih ovisno o mediju na kojemu se nalaze

najbolja brzina (opet mislim na interakciju programa s diskom, a ne sam rad) koja bi se mogla postići je da dva SSD-a rade u RAID 0 modu, no to je preskup sport za mali kapacitet

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:26 (igy).
15 godina
neaktivan
igy kaže...
Ruža kaže...

prvo moramo razgraničiti "pokretanje" od "ubrzavanja rada"

SSD će ti omogučiti brzo pokretanje programa, a sam rad određene aplikacije/igre ovisan je o drugim komponentama poput procesora, ram-a ili grafičke kartice (i diska ako se njezin rad sastoji u interakciji s diskom)

SSD će ti donijeti bolje pokretanje samo onih aplikacija koji su na njemu, a pokretanje ostalih ovisno o mediju na kojemu se nalaze

najbolja brzina (opet mislim na interakciju programa s diskom, a ne sam rad) koja bi se mogla postići je da dva SSD-a rade u RAID 0 modu, no to je preskup sport za mali kapacitet

A gle što sam ja zamislio, npr spržim Windows 7icu na ssd a igre i ostalo na obični HDD. Dal bi u tom slučaju bilo moguće, pošto mi je OS na ssd-u da i igre i sve ostalo radi brže(odnosno da se pokreću brže) zbog operativnog sustava koji je na njemu(ssd-u). Ako ne, onda baš i nije isplativo. Što si ti reko, možda bi bilo bolje sačekat neka povoljnija vremena ssd-a s puno većim kapacitetima i povoljnijim cijenama. Jer za 64 GB, dat 1300 kn i nije baš neka vrhunska isplativost a opet do sad s niti jednim HDD nisam imo problema. Čak mi nisu bili ni nešto naročito bučni, što se non stop neki žale kao manu običnog HDD. A i iskreno govoreći, brzina 7200/o u minuti i nije tako loša a opet cijena je prihvatljiva. Jer npr za svega 800 kn, da se kupit odličan HDD. Al da ne idemo previše off, još mi samo odgovori na početak mog posta i to bi bilo to. Al vidim da si već odgovorio, ako se ne varam u ovom boldanom djelu. Da ne davim dalje, ipak je riječ o eksternim diskovima. Živio

PS-znao sam ovo da je za što bolji rad igrice potreban jak procesor, te dobra memorija i kvalitetna grafička. Kako stvari stoje, dogodine ću sve troje zamjenit, i grafičku i memoriju i procesor, a i matičnu vrlo vjerojatno. Pozdrav Namigiva

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:58 (Ruža).
17 godina
Ruža kaže...

Dal bi u tom slučaju bilo moguće, pošto mi je OS na ssd-u da i igre i sve ostalo radi brže(odnosno da se pokreću brže) zbog operativnog sustava koji je na njemu(ssd-u).

ne bi bio ništa bitno brži load - to je vezano samo za ono što je na SSD

15 godina
neaktivan
igy kaže...
Ruža kaže...

Dal bi u tom slučaju bilo moguće, pošto mi je OS na ssd-u da i igre i sve ostalo radi brže(odnosno da se pokreću brže) zbog operativnog sustava koji je na njemu(ssd-u).

ne bi bio ništa bitno brži load - to je vezano samo za ono što je na SSD

Evo još samo ovo, i gotov sam. haha Znam da sam dosadan al jebiga, interesira me. Evo šta ti misliš da kupim ovaj, i onda na njega spržim samo OSustav a na HDD ostale stvari.Šta misliš, dal bi mi se po tebi to isplatilo? Ili bolje da čekam, neka "bolja vremena". Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 16:00 (Ruža).
17 godina
neaktivan

Previse puta pitas istu stvar a i stalno koristis rijec przis na hdd. Ajd malo prolunjaj po netu pa nauci osnovne pojmove.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Previse puta pitas istu stvar a i stalno koristis rijec przis na hdd. Ajd malo prolunjaj po netu pa nauci osnovne pojmove.

Ja da znam osnovne pojmove, ne bih bio ovdje registriran. Namigiva Ja imam kompjuter, znam snimat igrice znam ga dosta dobro koristit znam većinu njegovih značajki po imenu al ne znam čemu točno sve služe. Pogotovo ove novijeg datuma, kao ovaj ssd i eksterni HDD. Al kao što sam već reko, najvažnije sam reko neka mi samo još iggy kaže kad bude u mogućnosti dal bi mi se to isplatilo napravit i to je to. Gotov ja sa pitanjima, barem na ovoj temi. Nevinašce

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
neaktivan

Znas snimiti igirce i znas da dosta dobro koristiti?????????

Hahahahhahahhaha

Ajd klinac idi se igraj ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Hahahahhahahhaha

Ja znam da to tebi glupo zvuči, al nisam imo prilike bolje upoznat komjuterske značajke kad mi je ovo prvi ozbiljniji komp kojeg imam i 5 750 nakon 10 godina stare krntije koja nije mogla ništa napravit prešo sam na mrcinu i normalno da mi nisu sve na broju. Zato se ovdje informiram, da što bolje znam iskoristit komp. značajke. Klinac ima 23 godine, a i ti si deda nekad igrao priznaj. Belji se

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
Ruža kaže...

Evo još samo ovo, i gotov sam. haha Znam da sam dosadan al jebiga, interesira me. Evo šta ti misliš da kupim ovaj, i onda na njega spržim samo OSustav a na HDD ostale stvari.Šta misliš, dal bi mi se po tebi to isplatilo? Ili bolje da čekam, neka "bolja vremena". Belji se

iskreno, ne znam, nemam iskustva... trebao bi pogledati recenzije na internetu onih modela koji te zanimaju. ono što znam jest da su performanse ovih jeftinijih modela često mnogo lošije od skupljih SSD-ova. Isto znam da bi ja prilikom kupnje pogledao najprije Intelove modele.

isplativo? moje mišljenje je ne!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 17:22 (igy).
17 godina
neaktivan
Ruža kaže...
logic kaže...

Hahahahhahahhaha

Ja znam da to tebi glupo zvuči, al nisam imo prilike bolje upoznat komjuterske značajke kad mi je ovo prvi ozbiljniji komp kojeg imam i 5 750 nakon 10 godina stare krntije koja nije mogla ništa napravit prešo sam na mrcinu i normalno da mi nisu sve na broju. Zato se ovdje informiram, da što bolje znam iskoristit komp. značajke. Klinac ima 23 godine, a i ti si deda nekad igrao priznaj. Belji se

Ponasas  se kao klinac. Nema to veze sa godinama. I igram jednu gru godisnje sto je pola sata u 15 dana. Mozda.

15 godina
neaktivan
logic kaže...
Ruža kaže...
logic kaže...

Hahahahhahahhaha

Ponasas  se kao klinac. Nema to veze sa godinama. I igram jednu gru godisnje sto je pola sata u 15 dana. Mozda.

Zato si ti tako ozbiljan, pa nam svima razvedriš dan. Igraj i radi šta hoćeš, ja ionako više nemam namjeru pričat s tobom kad si luzer. Pozdrav

Diablo 3, kad ćeš više?
17 godina
neaktivan

Luzer koji ti je lijepo objasnio sve sto pitao. Osim sto se ponasas kao klinac i kucna kultura ti je na tom nivou. 23 godine? jadno.

16 godina
neaktivan
Eksterni disk

Kupujem novi eksterni hard disk pa bi mi dobro došla vaša pomoć i vaše preporuke što uzeti. Koja verzija je bolja sa ili bez dodatnog napajanja i koja je razlika?

Financijske mogućnosti oko 500kn, veličina 250-500GB

Treba mi za pohranu slika, muzike, filmova, raznih instalacijskih programa, dokumenata i sl.

HVALA PUNO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eksterni disk

Imam problema sa mojim NOVIM Vanjskim Tvrdim Diskom...

Westem Digital ...My Book Essential ..1 TB......

Pored ovog koristim i Directory Opus 9..

PROBLEM je sljedeci:

kad otvorim Directory Opus 9 sve sto se nalazi u PC-u i Vanjski Disk se vide !!..ali kad pokusam prenijeti - kopirati  neku datoteku na

Tvrdi Disk javlaja mi se poruka:

An error occurred copying " ime foldera" :

Access is denied. (5)

Sto da radim ????....

cekic nebi zelio upotrebiti za rjesenje problema Belji se !!

POMAZITE !!! Plač ...

UPOMOCCCCCC....Izlanuo se

Unaprijed zahvaljujem na pomoci !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probao kroz win explorer?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka: