Gledam ovaj SSD pa mi nekako dođe kao cijena koja bi se u neku ruku dala otrpiti + dovoljan kapacitet - ima ko iskustva s istim diskom??
(Gledao sam manje diskove al mi u principu instalacije potrebnih programa dođu uvijek do nekih cca 100 GB tako da neznam koliko to ima smisla)
Jel tko ima pak iskustva s manjim SSDom koji bi se koristio ala RAMDisk i jel to moguće?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel tko ima pak iskustva s manjim SSDom koji bi se koristio ala RAMDisk i jel to moguće?
Ovo nema smisla.
Poanta RAMDiska je da guraš sve i svašta na RAM (hijerarhijski višu memoriju), i da uopće anuliraš sekundarnu memoriju (SSD & HDD).
Ako slažeš RAMDisk, kupi RAM kekse (već sam viđao po sasvim pristojnim cijenama kekse od 4GB). S SSDom ćeš dobiti popriličan boost preformansi, pogotovo ako na njega staviš sistemsku i programe koji konstantno koristiš. Međutim dizati "RAM" na njemu napraviti će degradaciju preformansi. Zapravo, ako se ne varam, nemoguće je staviti RAMDisk na sekundarnu jer će se podaci ionako morati prebacivati u RAM prije nego krenu dalje prema registrima procesora.
Stvar je u tome da koristim dosta developerskih alata pa me zanimaju iskustva oko ubrzavanja procesa posebno kada se radi build projekta i testiranja
a) s ram diskom (koliko ste uspjeli i na što uštekati RAM.a i pod kojim OSom)
b) SSD disk - dal ste se osjećali bolje (neprevareno) kada ste ga uštekali u komp.
Da znam da instalaciju sistema i alata moram držati na ssdu da bi imalo smisla pa zato i pitam.
b) SSD disk - dal ste se osjećali bolje (neprevareno) kada ste ga uštekali u komp.
Osjećao sam se kao da sam otkrio warp pogon...
Definitivno jedna od boljih investicija u komp u zadnjih XY godina. Trenutno imam dual-boot, Winse i Linux. Winsi su na Intelovom SSDu. Do te mjere je SSD kvalitetnije rješenje da ozbiljno razmišljam da kupim još jedan i migriram linux sa Samsung F1 na neki SF SSD.
Jesi li dobio s njim adapter za 3.5˝ utor ?