Spajanje kućnog kina na tv

poruka: 18
|
čitano: 21.058
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Dobar dan..evo ovako kupio sam novi tv- Samsung J5572 sve radi super i jako sam zadovoljan kupovinom ali sam se sjetio da imam jedno staro kućno kino Sony hcd-dz100 koje bi htio spojiti na tv pa preko njega koristiti zvučnike kućnog kina dok gledam tv...probao sam spojiti preko scarta ( dobio sam onaj scart converter koji dijeli scart kabel na 3 ona pina (crveni,bijeli,žuti)) postavio sam na tv postavkama da koristi zvucnike sa audio izlaza ali ništa od toga..pa me zanima od nekog tko ima iskustva dali je uopće moguće da koristim te zvučnike kao primarne na tv-u i imate li ikakve ideje šta da još probam jer stvarno se nerazumijem u te stvari. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Spajanje kućnog kina na tv
danitasticvu kaže...

Dobar dan..evo ovako kupio sam novi tv- Samsung J5572 sve radi super i jako sam zadovoljan kupovinom ali sam se sjetio da imam jedno staro kućno kino Sony hcd-dz100 koje bi htio spojiti na tv pa preko njega koristiti zvučnike kućnog kina dok gledam tv...probao sam spojiti preko scarta ( dobio sam onaj scart converter koji dijeli scart kabel na 3 ona pina (crveni,bijeli,žuti)) postavio sam na tv postavkama da koristi zvucnike sa audio izlaza ali ništa od toga..pa me zanima od nekog tko ima iskustva dali je uopće moguće da koristim te zvučnike kao primarne na tv-u i imate li ikakve ideje šta da još probam jer stvarno se nerazumijem u te stvari. Hvala

Pa može se spojiti ,ne znam šta imaš od izlaza /ulaza na kinu  , Pogledaj , mora biti  " AUX  IN"  otraga i mogao bi ga spojiti sa TV-om na njegov izlaz za slušalice i tako imati zvuk sa TV-a na kinu . Ako nema optike ,a vj nema jer je stariji model , to ti je ja mislim jedino  rješenje .

ovakav kabel trebaš kao na sl.2 ,  zv . naziv je 3.5 mm u RCA audio kabel   ( crveni i bijeli u kk ,a ovaj jack u TV )  i radit će...  Naravno na TV mora bit podešeno da koristi taj izlaz , a na kinu AUX ulaz 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 3:44 (error_666).
16 godina
moderator

Ajde poslikaj sve ulaze/izlaze i na tv-u i na tom kućnom kinu pa ćemo ti reći.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina

Dobro si ti to povezao, samo još na kućnom kinu gumbom FUNCTION postavi na TV. U ovom slučaju imat ćeš zvuk istovremeno na oba uređaja. Ovo je jedini način povezivanja s televizorom, budući da kućno kino nema poseban audio ulaz.

13 godina
Grbi94 kaže...

Dobro si ti to povezao, samo još na kućnom kinu gumbom FUNCTION postavi na TV. U ovom slučaju imat ćeš zvuk istovremeno na oba uređaja. Ovo je jedini način povezivanja s televizorom, budući da kućno kino nema poseban audio ulaz.

Ima audio ulaz ( bar sudeći po manualu za ovaj model kina ). Posto kino nema HDMI ulaz  I optički audio ulaz ,  ima dvije opcije sa čega će poslat signal sa TV-a ,  Headphones out i TV audio out (ako ga ima na TV-u )  .  Samo je razlika u drugom kraju  kabela , za hp out mu treba sa jackom na drugom kraju , kao na slici iz mog prethodnog posta ,  a za TV audio out mu treba sa crvenim i bijelim činčevima na oba kraja .

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 18:39 (error_666).
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, vidim da ste vi već razmotrili situaciju, žao mi je što nisam bio u situaciji da vam prije odgovorim, evo slike od ulaza i kako je za sada spojeno...još jedno pitanje ja sam za sada samo spojio samo woofer sa dvd-om iskreno nije mi se dalo spajati sve ovako sam samo spojio woofer pa da provjerim dali radi...jeli moguće da je i to greška, dali svi zvučnici moraju biti spojeni?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

moj dvd nema te audio ulaze, dok ostali ulazi su na istom mjestu,vjerovatno taj player sa slike je neka novija verzija moga

16 godina

Nema tvoj DVD player audio ulaz, nećeš moći spojiti

10 godina
neaktivan

a pomoću scart-a se nemože?

13 godina
danitasticvu kaže...

Pozdrav ekipa, vidim da ste vi već razmotrili situaciju, žao mi je što nisam bio u situaciji da vam prije odgovorim, evo slike od ulaza i kako je za sada spojeno...još jedno pitanje ja sam za sada samo spojio samo woofer sa dvd-om iskreno nije mi se dalo spajati sve ovako sam samo spojio woofer pa da provjerim dali radi...jeli moguće da je i to greška, dali svi zvučnici moraju biti spojeni?

Svi zvučnici moraju biti spojeni , iz woofera nemaš što čuti osim brundanja . Kažeš nema te audio ulaze  , rekao si da je HCD-DZ100 , a taj model ih ima , jer sam gledao manual za taj model  ???? ajd uslikaj citavu zadnju stranu kina da vidim sta ima od ulaza / izlaza .

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 19:17 (error_666).
15 godina
danitasticvu kaže...

a pomoću scart-a se nemože?

Može. Jesi li probao ovo što sam gore napisao?

16 godina
moderator
danitasticvu kaže...

Imaš li išta na tom dvd playeru osim tog jednog scarta?

To je IZLAZ, ne ulaz signala.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina

Nećeš vjerovati, ali i ulaz je. Kod mene tako radi.

0 0 hvala 0
13 godina

Hm , nisam baš siguran u to . SCART na kinu je izlaz i služi da bi poslao sliku i zvuk sa kina na TV , a kolega želi obrnuto ,   i ne može dvosmjerno . Dalje , gledam sliku , spojio je na ulaze u TV-u ,a da bi poslao zvuk sa TVa treba izlaz , a izlaz je ono sto sam rekao , ovaj pored . Ako nema  na kinu ulaz , ne može spojit .

VIdi njegovu sliku i gdje je spojeno , i vidi ovu ispod gdje je ulaz , a gdje izlaz na tom TV-u  .

EDIT

ako radi kod tebe  , onda ok , ali svejedno ne može tamo gdje je on spojio na TV-u jer su to ulazi  .

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 19:58 (error_666).
15 godina

Evo, snimio sam video kako kod mene radi. Uskoro ću ga postavitihttp://uptobox.com/lewv8z76lwqv

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 21:35 (Grbi94).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
error_666 kaže...

Dalje , gledam sliku , spojio je na ulaze u TV-u ,a da bi poslao zvuk sa TVa treba izlaz

Tako je.

Gledao sam sad ponovo (i detaljnije) upute kućnog kina u prima zvuk preko scarta, tako da ste strane je to ok.

U svakom slučaju, na tv-u je spojeno na ulaz i ništa od toga, treba na audio out.

13 godina
XXX-Man kaže...
error_666 kaže...

Dalje , gledam sliku , spojio je na ulaze u TV-u ,a da bi poslao zvuk sa TVa treba izlaz

Tako je.

Gledao sam sad ponovo (i detaljnije) upute kućnog kina u prima zvuk preko scarta, tako da ste strane je to ok.

U svakom slučaju, na tv-u je spojeno na ulaz i ništa od toga, treba na audio out.

Da , pogrešno spojeno i nema šanse da dobije ono što želi . Najjednostavnije mu je  scart u 3.5 mm kabelom   , i nek ga ubode u " Audio out  "  pored onih gdje je sad spojeno  i radit će stoposto .

@Grbi ,

kolega želi reprodukciju zvuka sa TV programa  na  kinu , a ti si u videu pustio muziku i samo dobio prikaz media playera na TV-u i taj signal na zvučnicima  .

Ako želi dobiti zvuk TV programa na kkino  , ili ovo što sam opisao gore , ili malo kompliciraniji i skuplji način , adapter sa scarta na AV , pa scart povezati sa TV-om  AV u 3.5 mm kabelom . Kino nema optiku i HDMI ARC tako da treće nema ,  i to sve pod uvjetom da je  scart na kinu i  ulaz . Kolega xxx man kaže da jeste , pa nek odabere jednu od ove dvije opcije i dobit će ono što želi   :)

način1+direktno način1+direktno
način+2+ način+2+
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 3:28 (error_666).
15 godina

Pustio sam muziku s DVB-T prijamnika, a TV je dao zvuk putem scarta na kućno kino, što znači da i na TV-u scart utor radi i kao izlaz. Zato sam pretpostavio da i chinchevi mogu raditi u oba smjera. Ako sam u krivu, onda bi tvoje rješenje s prve slike bilo najbolje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice