Sony KDL-52V5610 informacije

poruka: 4
|
čitano: 1.254
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sony KDL-52V5610 informacije

Pozdrav svima. Imam ovaj televizor: Sony KDL-52V5610 52" :) Televizor je kupljen prije par godina i ja stvarno znam jako malo o njemu. Kupljen je bez nekog pretjeranog razmišljanja. Ono što znam da spada u Bravia liniju i da je relativno dosta novca koštao. Provjerio sam dosta stranica, čak su mi i neki korisnici sa bug-a isto rekli da televizor 100% podržava FULL HD. Međutim, kada god upalim TV u gornjem lijevom uglu mi stoji 720p ili kada igram Wii(mislim da mi se isto dešavalo kada sam koristio PS3 - nisam mnogo obraćao pažnju) stoji mi 590p. Kako da prebacim TV na 1080p ? Zanima me također kakav je ovaj TV po kvaliteti slike, po tim nekim karakteristikama ? Ovaj mjesec uzimam PS4, pa me zato zanima to oko FULL HD. Nadam se da će mi neko pomoći oko ovoga. Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sony KDL-52V5610 informacije

Da, po specifikacijama (korisnički priručnik) TV podržava 1080p rezoluciju i preko HDMI kabela bi spojeni uređaji (npr. PS3, PS4,...) morali moći prikazivati sadržaj u toj rezoluciji; treba samo provjeriti postavke u meniju same konzole (PS3/PS4). Wii ima rezoluciju 576p.

Što se gledanja TV-a tiče, standardna rezolucija TV programa je 576i, a TV vjerojatno radi upsampling na 720p (ako tako prikazuje); pogledaj detaljnije u uputama ili menijima TV-a može li se to promijeniti.

Također, na internetu sam našao da za ovaj TV ima update izdan prošle godine (link), možda rješava neke od tih nedoumica (ako to već nisi nadograđivao)...

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 21:25 (KaeR).
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Da, po specifikacijama (korisnički priručnik) TV podržava 1080p rezoluciju i preko HDMI kabela bi spojeni uređaji (npr. PS3, PS4,...) morali moći prikazivati sadržaj u toj rezoluciji; treba samo provjeriti postavke u meniju same konzole (PS3/PS4). Wii ima rezoluciju 576p.

Što se gledanja TV-a tiče, standardna rezolucija TV programa je 576i, a TV vjerojatno radi upsampling na 720p (ako tako prikazuje); pogledaj detaljnije u uputama ili menijima TV-a može li se to promijeniti.

Također, na internetu sam našao da za ovaj TV ima update izdan prošle godine (link), možda rješava neke od tih nedoumica (ako to već nisi nadograđivao)...

To mi je trebalo. Hvala ti mnogo :) Skinuo sam posljednji update prije par mjeseci. Sad kad stigne PS4 ću provjeriti to za rezoluciju, a za Wii sam i mislio da je to zbog konzole.

Šta ti misliš koji je max. upsampling za ovaj TV ? Nisam ja mnogo opterećen sa tim pogotovo što znam da kanali u BiH nisu još ni u HD, a kamoli FHD :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 21:35 (amsi).
17 godina

Maksimalni upsampling ovisi o samom TV-u, tj. o njegovom procesoru slike, a ionako je učinak upitan - neki uređaji bolje obrađuju sliku, neki lošije; ionako neki upsampling (neovisno o postavkama) TV sam mora raditi jer mora razvući 720*576 sliku na 1920*1080 piksela. Koliko to dobro uspijeva, samo pogledom u sliku možeš procijeniti :)

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice