Problem sa starim JVC televizorom

poruka: 5
|
čitano: 3.872
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovako....imam problem sa TV-om JVC star jedno 7,8 godina model nezz koji je ni nist slicno jer sam pogubio papire i sveo ostalo vezano za njega

problem je u tome sto mi se prije mjesec dana u gornjem desnom kutu pojavila nijansa neke boje nezz ni točno koja je to boja jel žuta,zelena il ljubicasta uglavno ta nijansa se kroz period od mjesec dana raširila po TV-u tak da mi sad vec 1/3 televizor ima tu nijansu probo sam vec sa svim forama od isključivanja uključivanja podešavanja slike,formata i sličnog ugl zakljucio sam da problem nije u prijemniku nego u TV-u pa ako je ko imo kakav sličan problem il zna sta bi to moglo bit ja bi ga molio da mi pomogne nije mi baš do kupovine novog tv-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 13:54 (krky).

0 0 hvala 0
16 godina

Da li ti je neki zvučnik ili neki magnet (neki jaki el. uređaj, kao recimo radio budilica sa satom ili slično,

uglavnom sa transformatorom - izvorom elektromagnetskog polja) u blizini TV-a (osim onog ugrađeno u TV)?

Da li ga fizički gasiš ili na daljinskom na stand-by?

Ako na stand-by, probaj ga fizički izgasiti, odspoji ga od utičnice, pa ga dva tri puta tako upali i izgasi (to ti je kao Degauss na CRT monitoru).

Ostavi ga preko noći totalno izgašenog...

Meni je tako na Sony TV bilo u donjem lijevom kutu i sad mi je slika opet OK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 14:04 (Matozan).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: Problem sa starim JVC televizorom

Provjeri imaš li nekakav izvor magnetskog polja u blizini televizora (zvučnik, transformator,...).

Ako je to slučaj, skloni taj predmet dalje od TV-a,  isključi TV iz struje (prekidač, ne na stand by), pričelaj 15-ak minuta i uključi ponopvno. Automatska demegnetizacija bi trebala odraditi posao...

Ako to ne pomogne, onda je očito došlo do nekog kvara...

EDIT: Možete slobodno brisati ovaj post, pretekli su me... :)

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 14:04 (KaeR).
15 godina
neaktivan

Ako nista ne pomogne od ovoga sto su kolege rekle, onda ti preostaje servis ili novi tv.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

tnx stari zvucnik sam raskopo i stavio ga bio odmah policu inzad tv-a sad sam ga maknuo odandje i nema problema puno hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice