Problem sa povezivanjem LED i pc nema slike

poruka: 10
|
čitano: 5.456
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa povezivanjem LED i pc nema slike

Spojio sam LED tv samsungov sa pcom.Koristio sam DVI->HDMI i kad na tvu prebacim na HDMI2 pise da nema signala.

Kad štikliram ovo extend i idem apply onda se ponovo samo odštiklira

1-http://image.prntscr.com/image/06088c8c34a64776becf7f2f959f9458.png

2-http://image.prntscr.com/image/ef6f7ebc46fc43ad90cb44f082aede29.png

TV je samsung ue32j4100,grafička je ati radeon 9550

Nikad ne razmisljam o budućnosti,uvijek sama dođe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa povezivanjem LED i pc nema slike

Jesi siguran da ta grafička podržava istovremeni output na dva monitora? Koliko vidim na internetima, trebala bi, ali ovo što opisuješ mi zvuči isto kao kad sam ja htio spojiti monitor i TV na onboard grafu koja ne podržava dual-monitor setup.

Jesi probao kroz drivere, tj. Catalyst?

12 godina
neaktivan
Sta ja znam podrzava li valjda podrzava ima vga i dvi izlaz,probao s am preko catalyst i detektuje tv i idem extend onto tv al nista,isto je i sa clone.Ne znam iznerviran sam strasno ovo se samo meni moze desiti,kabal od 2m dvi-hdmi je kostao 5 eura,sad ga bacit samo..
15 godina
neaktivan

A otkud da ja znam ako ti ne znaš koji je imaš na stolu? :D

Kažem ti, isto tako se ponaša onboard grafa na mom kompu. Ima DVI, VGA i HDMI, ali ne mogu istovremeno raditi dva izlaza. Bar DVI i HDMI ne mogu, VGA nisam isprobavao. Tako da nije nemoguće, ali koliko vidim po netu, na 9550 bi trebalo raditi.

Jesi probao samo TV spojiti? Radi li tako?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 19:19 (Mirko935).
12 godina
neaktivan

Probao vec i ništa,kolika je mogucnost da kablo nije uredu.danas ga kupio?

15 godina
neaktivan

Probao si spojiti samo TV i tako upaliti kompjuter i neće? Svašta... Ne vjerujem da je kabel. Da nije do rezolucije? Vidim gore da ti piše 1152x864. Probaj staviti za TV 1920x1080, ali da je to, vjerojatno se ne bi ti samo isključivalo ovo Extend, ali nemam pametnije ideje.

Imaš možda drugi neki kompjuter na kojem bi mogao probati kabel i TV? Pa da onda znamo da nije u tome problem.

12 godina
neaktivan

Imam neku matičnu staru sa integriranom grafom,idem sakupiti sve dijelove pa pokušati upaliti.Javim ako šta bude

EDIT:NEMA DVI IZLAZ 

PS: slika iz ATi catalyst - SLIKA

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 14:31 (Nobe).
15 godina
neaktivan
Nobe kaže...

Imam neku matičnu staru sa integriranom grafom,idem sakupiti sve dijelove pa pokušati upaliti.Javim ako šta bude

EDIT:NEMA DVI IZLAZ 

PS: slika iz ATi catalyst - SLIKA

Jesi baksuz...

Tako u Catalystu je meni bilo ovo "Disabled" kad sam spojio na ovu integriranu koja ne podržava istovremeno dva monitora, ali ne razumijem zašto je tebi tako kad bi trebalo podržavati. Glupo pitanje, ali ima li negdje da staviš "Enable"? Ili disable monitor, a ovaj tv enable, nešto tako?

A pokazuje li išta TV ako spojiš samo njega? Bilo dok se pali bilo u Windowsima? Tako nema zašto ne raditi, majku mu njegovu.

Također, ako ti grafička ima TV-out, onaj u sredini, mislim da na njega možeš okačit' komponentni, S-Video ili kompozitni video. S komponentnim bi mogao dobiti 720p sliku, pa možeš to možda probati ako imaš originalni adapter koji se treba uključiti u taj TV-out port i ako imaš koji RCA (cinch) kabel viška. Moguće da ne mogu raditi zajedno VGA i ti analogni TV-out portovi pa nemoj ništa kupovati da se ne zajebeš bezveze. Volim kako uspiju zakomplicirati nešto što bi moglo biti tako jednostavno...

12 godina
neaktivan

Hvala na trudu al problem je riješen,moš vjerovati bilo je i do kabla i do grafičke,koi sam ja baksuz čovječe.Posudio sam neku graficku staru Geforce mx440 koja ima samo 1 izlaz i to DVI što je problem da ne mogu koristiti i monitor i tv u istvo vrijeme već samo tv al otom po tom uzeće se već neka grafička.Spojio sam i sve uredno radi al sad nema zvuka-moram li govorit da sam baksuz ?.Povezo sam sa onim 3.5mm audio na 3x rca al nema zvuka hmm.Uglavnom kratka su mi oba kabla i za zvuk i za sliku,tako da ću opet morati uzimati i kabla i grafičku al to možda nekad.Hvala još jednom što si pokušao pomoći 

P.S: Ova stara graficka,nakon što sam probao sa novim kablom-radeon 9550 kad spojim i tv i monitor samo monitor radi a na tvu piše nema signala,vjerovatno je do grafičke da ne podržava dual output il što već.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 16:53 (Nobe).
15 godina
neaktivan

To da nema zvuka je normalno... DVI prema standardu ne uključuje zvuk, iako su počeli stavljati da može raditi tako preko adaptera prije nego su počeli stavljati baš HDMI konektore na kartice, ali mislim da tek u par godinama novijim karticama od tih koje ti imaš.

Trebao bi imati opciju na TV-u da slika ide na HDMI, a da dovedeš zvuk s 3.5 mm na RCA i uključiš negdje u opcijama da si tako spojio baš za taj slučaj kad imaš obični DVI na HDMI. Pazi da ne uključuješ na YCbCr (komponentni video, crveni, plavi i zeleni RCA), znači, za zvuk su ti crveni i bijeli RCA.

A kako nisi uzeo metar u ruke prije nego si kupovao kabel?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice