Sorry ako tema već postoji ali zanima me što je bolje: plazma ili lcd u cijenovnom rasponu do 7500kn. Telka bi koristila kao monitor za komp, za PS3 za gledanje filmova i digitalnog signala, uglavnom za sve. Čitao sam da plazme nisu dobre za pc i konzole zbog burn in efekta, a opet me privlači što bi plazme kao trebale imati bolje boje. Telka obavezno treba biti full HD i veličine 94cm do 106/107cm. Plazma me isto privlači zbog svojih 100Hz dok LCD ima 60Hz top u tom cjenovnom razredu. Sada me zanima vaše mišljenje oko tog vječnog pitanja. Telku bi kupovao sljedećih mjeseci pa se želim informirati u početku da mogu lakše pratiti cijelo tržište.
Plazma ili LCD
- poruka: 49
- |
- čitano: 23.750
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Po meni definitivno LCD, jedino ako želiš plazmu koristiti kao radijator. Jerbo, jako se grije i isijava u sobi do 35 C°. Isto tako vjerujem da nemaš tako veliku sobu da bi plazmu od min 107 cm gledao sa 7 - 8 m daljine. Jer inaće možeš brojiti točkice (pixele) po ekranu. Dakle, LCD Full HD optimalno za doma 37 ˝. (Moje skromno mišljenje)
I mislio sam tako, soba je 5m duga tako da sam i mislio uzeti 37", samo me zanima kakvu telku preporučate, od svega što sam gledao ova mi je nekako najbolje sjela za sad a kasnije će mo vidjeti, kako sam već rekao kupujem za koji mjesec pa samo skupljam informacije.
Skokni na ovu stranicu BUG a: www.bug.hr/digitalije/televizori/lg/37lg600-scarlet/244.aspx, i bit ćeš dovoljno informiran. Ako imaš love... puna šaka brade...
Uzmi 107 cm. Ja sam prošle godine bio u sličnoj dvojbi (udaljenost oko 4 m) i hvala Bogu da sam uzeo 107. Vjeruj mi da se jako brzo navikneš na veličinu.
Nove plazme se ne griju znatno više od LCD-a. Ja imam plazmu i kad kod prijatelja gledam LCD-e uvijek mi se čini da su boje odvratne. Ipak vjerujem da kod novih modela razlike nisu toliko upadljive.
Burn-in je danas više psihološki nego realan problem, ali retencija se još uvijek zna primijetiti ako se baš zagledaš.
Malo off topic, ali bila je u Mercatone-u panasonicova plazma 107 model xxxx8P za 3.5k (inače preko 5k u ostalim dućanima), ne znam da li je još ima, ali ako netko traži odličnu plazmu, preporuka.. jedino, nije full hd..
Ako ti TV treba stvarno za sve ovo sta si napisao onda je za tebe LCD jedini izbor. Mislim da bi pametno bilo uzeti sto noviji model za tu lovu. Vidim Sony je izbacio nove modele jako zanimljivih karakteristika. Meni se recimo svidio KDL37V5500 model http://www.sancta-domenica.hr/detalji_proizvoda.82f861b1af01491c80a5ae2bd1f00656.kdl-37v5500_lcd_tv_bravia_sony.aspx
Ima sve sto mi se cini vaznim za TV a koliko znam jedino Sony ima i DVB-C tuner(kablovska ako ju imas) uz MPEG2,MPEG4 a tu je i PCMCIA utor koji je iskoristiv ako imas kablovsku.
U svakom slucaju, LCD je najbolji izbor, ponajprije zbog vise rezolucije u klasi, ako TV zelis koristiti kao monitor. Takodjer, plazma TV ima ocajan prikaz Win sucelja (ne bas ocajan, ali bitno losiji) od LCD-a, takodjer, taj burn in nije stvar koju zelis imati na TV. Prikaz video materijala ide na stranu plazmi, ali ne tako kao sto je to bilo prije 2-3 g, tako da ces tesko primijetiti razliku. Svaki malo bolji LCD/Plazma ima DVB-T tuner i tu nemas brigu niti potrebu za STB-om. Pozdrav
Po meni definitivno LCD, jedino ako želiš plazmu koristiti kao radijator. Jerbo, jako se grije i isijava u sobi do 35 C°. Isto tako vjerujem da nemaš tako veliku sobu da bi plazmu od min 107 cm gledao sa 7 - 8 m daljine. Jer inaće možeš brojiti točkice (pixele) po ekranu. Dakle, LCD Full HD optimalno za doma 37 ˝. (Moje skromno mišljenje)

U svakom slucaju, LCD je najbolji izbor, ponajprije zbog vise rezolucije u klasi, ako TV zelis koristiti kao monitor. Takodjer, plazma TV ima ocajan prikaz Win sucelja (ne bas ocajan, ali bitno losiji) od LCD-a, takodjer, taj burn in nije stvar koju zelis imati na TV. Prikaz video materijala ide na stranu plazmi, ali ne tako kao sto je to bilo prije 2-3 g, tako da ces tesko primijetiti razliku. Svaki malo bolji LCD/Plazma ima DVB-T tuner i tu nemas brigu niti potrebu za STB-om. Pozdrav

Evo vidim da se velike rasprave ovdje vode i zaključujem da ću definitivno uzeti LCD, e sada, od ovih telki koja ima najbolju sliku?:Sony KDL-37W5500, LG 37LG600 SCARLET, LG 37LH5000
Ciljam da telka ima preko 100Hz
Samo mene nemoj pitati. Ali kakav bi ja to bio "forumaš" da ne dam savjet? Čitaj pozorno(ovo je najbolje moguće rješenje):idi u trgovinu gdje se sva tri modela nude, neka ih uključe i dobro gledaj sliku! Koja ti se ćini najbolja, TO JE TO. Razmisli ,nadalje, što želiš. Dakle omjer cijene, kvalitete i želja.
Evo vidim da se velike rasprave ovdje vode i zaključujem da ću definitivno uzeti LCD, e sada, od ovih telki koja ima najbolju sliku?:Sony KDL-37W5500, LG 37LG600 SCARLET, LG 37LH5000
Tko ti je rekao da plazmu mozes poslije nekog vremena u smece bacit?
Samo mene nemoj pitati. Ali kakav bi ja to bio "forumaš" da ne dam savjet? Čitaj pozorno(ovo je najbolje moguće rješenje):idi u trgovinu gdje se sva tri modela nude, neka ih uključe i dobro gledaj sliku! Koja ti se ćini najbolja, TO JE TO. Razmisli ,nadalje, što želiš. Dakle omjer cijene, kvalitete i želja.
Svaki LCD, plasma, CRT imaju deklariran broj radnih sati koji je kod LCD-a i plasme dosta slican (oko 50.000 naspram 20.000 kod CRT-a). I ti dodjes i kazes da plasmu nakon 5-6 g. u smece bacit. Takav podatak daju samo neuki prodavaci koji se prvi put s time susrecu i nemaju pojma o cemu pricaju (a takvih trgovaca je u nas nazalost najvise).
http://www.moja-trgovina.net/Vodici/lcd_plasma_tv.aspx
evo dokaza za trajanje!
ali to nije toliko bitno! moja poruka je bila za LED telke jer su najstabilnije i najbolje!
evo dokaza za trajanje!
ali to nije toliko bitno! moja poruka je bila za LED telke jer su najstabilnije i najbolje!

BTW moja Panasonic plazma ima u papirima vijek trajanja cca 100000 radnih sati,ako imas volju izracunaj kolko je to godina.Ali skrenuli smo s teme,covijek je nesto pitao a ovo su prepucavanja bez veze,mada bi bilo lijepo da pojedinci ako vec postaju nesto bar provjere kolko je to tocno.
evo dokaza za trajanje!
Pozdrav zanima me kakva je plazma lg 42pq2000, kupit ću za božć pa gledam kakve su razčike između 1024*768 i 1920x1080?
Preporučujete li vi neku plazmu da je dobra?
http://www.svijet-medija.hr/panasonic_tx-p42s10e,19888,154.aspx
ako je ova preskupa onda
http://www.svijet-medija.hr/panasonic_tx-p42x10y,20976,154.aspx
mislim da je Panasonic trenutno najbolji izbor za korisnike koji nemaju bas preko 10k kuna za TV
obadva modela su odlicni za svoju cijenu
Pozdrav zanima me kakva je plazma lg 42pq2000, kupit ću za božć pa gledam kakve su razčike između 1024*768 i 1920x1080?
Preporučujete li vi neku plazmu da je dobra?
Nemoj kupovati LG plazmu, oni ne rade dobre plazme.
Preporuka je Panasonic
Nemoj kupovati LG plazmu, oni ne rade dobre plazme.
Preporuka je Panasonic
I nemoj kupovat Marlboro cigarete, oni ne rade dobre cigarete... Kakav je ovo odgovor? Čitao sam recenzije nekih LG plazmi u kojima su jako dobre ocjene dobivale, tako da ti ovo nema apsolutno nikakvog smisla...
Panasonic trenutno, nakon odlaska Pioneera, ima najbolje plazme na tržištu, ali čovjek vjerojatno tako i tako nema novaca za top modele tako da je to nebitno.
Istina je da LG plazme imaju malo više problema s Image retentionom od ostalih ali... Mislim da sam baš ovaj model vidio na akciji za 3800kn u nekom dućanu... Za toliko novaca se baš i ne da ništa bolje naći...
Btw, only gamer, za preporuke... Kolika bi trebala biti cijena plazme? A razlika između rezolucija... Sa kolike bi udaljenosti gledao TV?