Plazme su sešto jeftinije od LCD televitora, ali sam čuo da više troše struje i da se više kvare.
Što bi vi uzeli? I Zašto?
Plazme su sešto jeftinije od LCD televitora, ali sam čuo da više troše struje i da se više kvare.
Što bi vi uzeli? I Zašto?
Bila je t atema milijun puta. Dakle po mome, ja bi uzeo lcd.
zbog igrica, surfanja netom (jer plazma nema tu ostrinu ko lcd za net).
Ako mislis vecinom gledat divx ili neki sd signal ti opet plazma prevladava, jer se ne vidi ostrina slike ko na lcdu pa i divx izgleda bolje,
ako se ide na lcd uzmi si model Samsung LEb650, model iz prosle godine, ovogodisnji je c650 ali nema nekakvih promjena. (b650 je jeftiniji kada je stariji model).
Eto ja ti rekao kako bi da ja da sam na tvom mjestu tj da nemam ni lcd ni plazmu. Javit ce se jos neko pa ce dat neku preporuku.
Ja bi uzeo LCD samo u slucaju povezivanja sa kompom i surfanja
Ja bi uzeo LCD samo u slucaju povezivanja sa kompom i surfanja
Kao TV ne monitor..
Razmišljam jer se radi o plazmi Full HD 2 milijuna kontrast, 400 Hz... Meni se to čini ok. vama?
Meni se cini vise nego OK, koji model?
Ja bi uvijek na Plasmu isao, jedino sto moras prvih ~250h drzat na min postavkama, ali drzis 24/7 upaljen i brzo ce to :D, puno bolja slika nego na LCDu
Što nije obratno što se tiče cijene? Uglavnom, gledajući prihvatljive cijene (do 7000 Kn po meni) ja bih rekao da su plazme bolje.
Iz razloga što vjernije prikazuju boje (posebno tamne) i imaju veći kut gledanja i koliko znam imaju mogučnost prikazivanja slike u digitalnom formatu, dakle ne vrši se pretvorba u analogni format (kod konverzija se može samo izgubiti na kvaliteti), a mane bi bile veća potrošnja i veća masa.
Kod LCD-a prednosti (u odnosu na plazmu) bi bile manja potrošnja i manja masa. Mane ( u odnosu na plazmu) bi bile fiksna rezolucija (iako ona omogućuje vrlo dobru geometriju, pa i oštrinu slike), lošiji prikaz tamnih boja zbog jake bijele pozadinske svjetlosti i uži kut gledanja (no, LCD ekrani sa aktivnom matricom imaju širi kut gledanja u odnosu na one sa pasivnom matricom).
Sada iz ovog što sam napisao bi se dalo zaključiti da je LCD u odnosu na plazmu smeće što nikako nije istina, jer to ipak nisu toliko drastične razlike, a i sam imam LCD televiziju (5000 Kn) i stvarno sam zadovoljan s njom. A ako idemo gledati koja tehnologija (CRT, plazma i LCD) ima najbolju kvalitetu i prikaz slike, a ako izuzmemo HD rezolucije pobjednik bi po meni bio CRT, druga plazma i na kraju LCD.
No na kraju krajeva ako je korisnik spreman dati više novaca za LCD recimo 10 000 ili više Kn vjerujem da bi ta televizija sigurno mogla stati rame uz rame pa i nadjačati bilo koju plazma ili CRT televiziju u pukoj kvaliteti slike. Normalno, da kada bi se tu uvrstila HD rezolucija CRT bi automatski ispao.
Ali onda uzmes Plasmu od 10k pa je opet isto :D
A dobro, ali i sa dijagonalom raste i cijena. Ja sam govorio o kvaliteti izrade, a još ako se tu uplete i LED pozadinsko osvjetljenje (kod LCD-a) - bude veselo što se tiče kvalitete i cijene.