Plazma do 3000 kn

poruka: 19
|
čitano: 5.441
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Plazma do 3000 kn

Umjesto plazme, također može i lcd ukoliko mi netko kaže i preporuči da je bolji za te novce. Ne razumijem se baš u tehonlogiju, čito sam milijun, ali većina neki postovi stari 2 godine pa onda dole komentari da se sve to dosta promjenilo, pa sad ko bi kome vjerovao?

Kauč mi je na malo manje od 3 metra od zida. Mislim da je glava na negdje cca 2.5 metra od zida.

E sad, slažem si kućno kino doma i želim 40" (102cm) plazmu objesit na zid. Po potrebi ću šibnuti kauč još kojih 15-ak cm unazad ukoliko bude preblizu, ali toliku plazmu ili lcd (ovisno što je bolje) želim.

Spojio bi komp na plazmu, a služila bi mi više manje samo za gledanje filmova u fullHD kvaliteti.

Što se tiče zvučnika i svega ostalog, to me trenutno ne zanima, o tome ću kasnije vodit brigu. Što se mene tiče, plazma može biti i bez zvučnika ako je neka uber dobra za te pare.

Znači koje me stvari zanimaju:

1. Šta uzeti, plazmu ili lcd? Budžet je skroman, služit će za gledanje filmova ili eventualno tekmu pogledat.

2. Gdje kupiti? Oglasi ili trgovina. Jel se isplati uopće preko oglasa? Koje trgovine imaju povoljne cijene? Znam za konikom i još par trgovina..

3. Iskreno - kakva se plazma može dobit za te pare? Jel mi treba više para ili je to danas sasvim dovoljno?

Unaprijed se zahvaljujem svima na bilo kakvom prjedlogu!

0 0 hvala 0
16 godina
Plazma do 3000 kn

Imaš u Tehnomarketu akciju na Samsung HD ready plazmu PS43D450 i to je najbolje što možeš dobiti za tu lovu, za full hd treba više novaca. Eventualno Panasonic za nešto više novaca, isto HD ready, za nešto više dobije se odličan Panasonic full HD 42S30.

http://www.technomarket.hr/products/09108008/samsung-ps-43d450

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Panasonic+42s30

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Plazma do 3000 kn

Ok, znači tvoj savjet je da još malo uštedim?

Nadao sam se full HD-u, ali ako neide, neide. Nema frke.

Otvoren sam za još prjedloga, povećavam budžet za nekih 20-30% amo reć.

Šta kažeš na ovu Samsungovu što si mi preporučio? Kakva je ta? Valja li to čemu? Koliko je bolja ta Panasonicova full HD što mi preporučuješ? Jel stvarno vrijedna tih 1000 kn više?

16 godina
Plazma do 3000 kn

Samsung 43D450 je odlična plazma, pogotovo za sd signal (tv program) i 720p. Mislim da Panasonic 42S30 vrijedi tih 1000 kuna više, pogotovo sada kada dolazi sa 5 godina garancije. Iako je upitno da li bi na 42" primjetio razliku između hd ready i full HD sa 3 m. Evo recenzija:

http://hdtelevizija.com/2011/05/11/recenzija-plazma-2d-panasonic-tx-p42s30e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2011/07/04/recenzija-2dtv-plazma-samsung-ps43d450-43in109cm/

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo baš to malo čitam i proučavam. Baš sam to htio pitati. Jel se primjeti ta razlika i koliko?

Gledao sam u konikomu malo telke i zapala mi neka panasonicova plazma, full hd bila, a nije nešto pretjerano ni skupa bila.. E sad ne znam koji je model bio ni ništa, pa morat ću se zaletit i provjerit malo.

16 godina
Plazma do 3000 kn

Kao što sam napisao teško da ćeš sa neke normalne udaljenosti primjetiti razliku, mada se neki kunu da primjećuju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Plazma do 3000 kn

Ja sam nedavno kupio ovu Samsung plazmu PS43D450 i dajem čistu preporuku za taj model.

Ako te što zanima, slobodno pitaj.

I rather like the restless nights
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala puno na preporuci. Daj mi reci na koliko ti je metara kauč od telke i kakva je slika? To je 720p jel?

16 godina
EchoOne kaže...

Hvala puno na preporuci. Daj mi reci na koliko ti je metara kauč od telke i kakva je slika? To je 720p jel?

Mene je mnogo vremena mučilo koju dimenziju odabrati i dali odabrati 1080p ili 720p i na kraju sam odlučio uz pomoć "matematike".

Uz savršeni vid 20/20, udaljenost od TVa je prikazana u sljedećoj tablici.

http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html

Po toj tablici na 43" ekran (uz savršen vid), udaljenost treba biti cca 8 feet (~2.4m) da bi se primjetili puni detalji 720p signala, odnosno 6 feet (~1.8m) za pune detalje 1080p signala.

Pošto ja sjedim na točno 8 feet (2.4m), meni je 720p idealan. Uzeo sam TV iz dnevnog koji je fullhd i napravio test i na toj udaljenosti ne vidim razliku između 720p i 1080p.

Ako sjediš bliže od 2.4m, onda polako počinju biti vidljivi detalji 1080p signala i onda je preporuka za veći TV (osobito ako si na ispod 2m).

Ali ako je 2.4m ili više onda nemaš frke sa 720p.

Po mojem mišljenju jedini izuzetak je ako misliš koristiti TV kao PC monitor. U tom slučaju bi ti preporučio 1080p i LCD (nikako plazmu). 

Ali ako ti je primarno gledanje TV kanala i Filmova, onda je plazma odličan izbor. Kvaliteta HD signala je standardno jako jako dobra, ali interesantnije još me više oduševila kvaliteta SD signala u odnosu na LCD TV. 

Multimedijalne mogućnosti ovog TVa su na visokoj razini. Praktično nema šta neće vrtiti. HDD od 1TB pun filmova je očitao u dvije sekunde. 

Sve u svemu, ja sam tv dobio za nešto ispod 3000kn. A kada se uzme u obzir 43" dimenzije, kvaliteta prikaza, sposobnost reprodukcije svega i svačega...moram dati preporuku. 

13 godina
neaktivan

Ma evo meni je točno na 2.4 negdje sad po zadnjim mjerenjima i to.. Budem još vidio, s obzirom na budžet u novoj godini kako će to bit i za što ću se odlučiti.. Više manje mislim da mi neće smetati ni 720p, pogotovo ako je ovo sve ovakvo kako hvališ.

Ne mislim koristiti plazmu kao primarni PC monitor nego kao sekundarni. Znači komp bi bio spojen na plazmu.. Jel onda bolji LCD i zašto?

16 godina
Čisto iz razloga što na plazmi ne smije biti prikazana statična slika duže od sat-dva. Ako želiš koristiti komp samo za prikazivanje filmova onda nećeš imati problema, ali ako želiš raditi na njemu, otvarati browser ili desktop na duži period onda nikako plazma. Lako možeš dobiti image retention. A i u tom slučaju će ti i 720p biti pre malo, ugodnije su ikone, browser i ostalo na 1080p rezoluciji.
13 godina
neaktivan

E toga sam se i bojao.. Ok, hvala ti svakako, puno si mi bio od pomoći :)

Morat ću onda još razmisliti jer kada surfaš, dole one ikone i sve to je statično i nemrda sa ekrana nikad. Tako da bi se sigurno utisnulo na plazmi.. Mislio sam da novije plazme imaju onaj neki gumbić kad je spojena sa kompom da ti svakih sat nabace neku animaciju ili slično da ne dođe do tog. - nešto slično ovome sam čuo negdje :S

16 godina
Ma imaš par "zaštita" protiv toga. Rotiranje slike i još neke opcije, ali ipak mislim da ne vrijedi riskirati sa plazmom ako želiš koristiti pc. Ja imam plazmu dva mjeseca i nisam još doživio IR, ali ja je gotovo uopće ne sajam na komp i pridržavam se nekih osnovnih pravila.

Ali sa druge strane, prateći po forumima vidim da su ljudi dobili IR i na naj novijim i naj skupljim modelima ako su pogrešno koristili tv. Tako da IR definitivno nije stvar prošlosti iako ga je dosta teško dobiti.
13 godina
neaktivan

Evo i ja sam našao na akciji Panasonic 42TX-CX3E za malo ispod 3.000 kn , koja je preporuka ići na njega ili Samsung 43D450?

I Bladeplu reci mi jel refleksija jaka na plazmi (nema AR filter) i kakva je slika kad spojiš satelitski receiver?

16 godina
zvonko210 kaže...

Evo i ja sam našao na akciji Panasonic 42TX-CX3E za malo ispod 3.000 kn , koja je preporuka ići na njega ili Samsung 43D450?

I Bladeplu reci mi jel refleksija jaka na plazmi (nema AR filter) i kakva je slika kad spojiš satelitski receiver?

Refleksija na Samsung 43D450 je ipak dosta izražena. (više od svih LCD televizora koje sam do sada posjedovao) 

Ja malo zamračim sobu sa venecijanerima i onda je sve 5, ali u slučaju da je nekakav prozor nasuprot plazme... to bi bilo jako problematično.

A što se tiče satelitske snimke... Svi SD izvori se na ovoj plazmi prikazuju izuzetno dobro. Razlika SD signala u odnosu na sve moje LCD televizore do sada je kao nebo i zemlja. 

EDIT: Evo jedna slika kojom ću pokušati predočiti problem. U odrazu se jasno vidi refleksija PC monitora koji se nalazi nasuprot plazme. A kvalitetu slike nemoj suditi po ovoj slici... jako je teško dočarati kvalitetu slike TVa putem fotografije. Puno bolje izgleda u živo nego na fotografiji.

EDIT2: Slučajno sam uhvatio rezultate ankete EU. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 19:51 (Bladepu).
13 godina
neaktivan

Da baš se lijepo vidi monitor od PC-a.Pretpostavljam da je refleksija od lustera još jača. Reci mi jesi gledao ovog Panasonica kad si odlučivao?

16 godina
zvonko210 kaže...

Da baš se lijepo vidi monitor od PC-a.Pretpostavljam da je refleksija od lustera još jača. Reci mi jesi gledao ovog Panasonica kad si odlučivao?

Jesam, izbor u toj klasi su mi bili Samsun PS43D450, Panasonic TX-P42CX3E i LG 42PT353.

Sva tri modela sam vidio u živo i mogu reći sljedeće:

-Kvaliteta slike je možda za nijansu na strani Panasonica. Ali nisam točno siguran u to, sve tri plazme nude jako dobru sliku za te novce i razlika je u nijansama.

-Gotovo jednaka refleksija je prisutna na sva tri modela, pošto su to modeli nižeg ranga i nemaju AR filtere.

Meni je Panasonic u startu otpao jer ima pomalo ružan, zastario menu i meni jako bitno... nema mogućnost puštanja filmova sa USBa.

LG je dobar, ima moderan menu, kvalitetnu podršku za DIVX i MKV filmove... sve osim podrške za DTS zvuk u filmovima.

Na kraju sam se odlučio za Samsung čisto jer ima odličan menu, MKV/DIVX/AC3/DTS podršku putem USBa, opcije namještanja veličine i pozicije titlova, optički izlaz za reciever (dts passthrough), odličnu sliku SD signala i veći je za 1" od ostala dva modela.

Jednostavno nudi najviše za istu ili nižu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 20:52 (Bladepu).
16 godina
neaktivan
Plazma do 3000 kn

Pored multimedijalne podrške, još jedna vrlo važna prednost Samsunga pred Panasonicom je i bolji prikaz pokretnih slika. Ne znam kakav je slučaj s CX3E, ali kod više rangiranih Panasonicovih serija - tzv. NeoPDP (2009, 2010) i NeoPlasma (2011) primjetno je "muljanje" slike prilikom brzih kretnji objekata na slici i posebno prilikom panninga. Pojava je prisutna na svim 50Hz i 24p materijalima (dakle na manje-više svemu što se u Europi gleda) i izuzetno je iritantna. Osim toga, zahvaljujući njoj nestaje jedna od glavnih prednosti zbog koje ljudi biraju plazme umjesto LCD-a - jasnija pokretna rezolucija. 

Panasonicove prednosti su (prema recenzijama) nešto bolja razina crna boje i preciznija reprodukcija boja, ali ni na Samsungu te dvije stavke nisu loše, naprotiv.

U svakom slučaju, po svemu što se piše na stručnim sajtovima, Samsungove plazme su ovogodišnji best buy u svim cjenovnim kategorijama.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Plazma do 3000 kn

Gledao sam jutros Panasonica (nakon 2 tjedna razrade) kod susjeda i to muljanje kod brzih pokreta stvarno nisam vidio. Tek ga je kupio pa neznam kako će biti dalje. Čak mi se čini da recenzije i navode da je kod Panasonica nešto bolji prikaz slike općenito i da je samo dizajn i multimedijska podrška lošija u odnosu na lg i samsung

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice