Plasma - burn in problem

poruka: 11
|
čitano: 6.066
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Plasma - burn in problem

Razmišljam se o kupovini između LCD-a i Plasme (do oko 6000 kn). Po svemu mi se više sviđa plasma, ali me malo zabrinjava ova moguća "upečena slika".

Koliko se danas razvila plasma tehnologija i koliko je potrebno da slika bude statična da bi se slika trajno upekla na ekranu? Je li se to nekome od vas dogodilo? Što tada? Npr. zanima me za ovu plasmu:

Plazma zaslon 110 cm, PANASONIC TH-P42S10E, Full HD, MPEG4

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 13:35 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plasma - burn in problem

Danas su tehnologije toliko razvijene da onih klasičnih problema vezanih za plazme/LCD skoro pa i nema.A Panasonic slovi za najboljeg proizvođača plazma ekrana.

alrighty then

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Plasma - burn in problem
Tracer kaže...

Razmišljam se o kupovini između LCD-a i Plasme (do oko 6000 kn). Po svemu mi se više sviđa plasma, ali me malo zabrinjava ova moguća "upečena slika".

Koliko se danas razvila plasma tehnologija i koliko je potrebno da slika bude statična da bi se slika trajno upekla na ekranu? Je li se to nekome od vas dogodilo? Što tada? Npr. zanima me za ovu plasmu:

Plazma zaslon 110 cm, PANASONIC TH-P42S10E, Full HD, MPEG4

Daj se strpi mjesec-dva, stižu tada modeli Panasonic 2010., šuška se nešto da bi S20(nasljednik S10) trebao imati NeoPDP panel tako da je opasnost od burn-ina još manja.

EDIT: Dva best-buy modela Panasonica se smatraju TX-P42X10Y koji dođe 4500kn i TX-P42G10E koji dođe 7000kn, oba sva više nema nigdje u RH i čeka se dolazak nasljednika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 22:01 (Bara).
17 godina
protjeran
Plasma - burn in problem

U opisu ove gore plasme

http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=161104

piše da ima DVB-T (MPEG-4). To znači da bi mi samo trebala antena za digitalni signal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tracer kaže...

U opisu ove gore plasme

piše da ima DVB-T (MPEG-4). To znači da bi mi samo trebala antena za digitalni signal?

Ista antena je i za digitalni i analogni signal tako da ako već imaš vanka antenu samo tribaš spojit sve što treba i radit će bez problema, samo nemoj stavit za zamlju Hrvastku jel ti neće nać nijedan digitalni program.

Da, DVB-T ti je ono što trebaš, vidim da si iz Zagreba pa možda uvatiš ako namjestiš Sloveniju za zamlju i njihove programe pošto ti ta plazma ima MPEG-4. Naši emitiraju u MPEG-2, telka ova ima i to. Samo 6000kn mi se čini puno kada je poznato da je G10E model koji je NeoPDP(znači praktički nemogućnost burn-ina) bio 7000kn.

Opet ponavljam, ako ti nije hitno strpi se, stižu modeli za 2010. uskoro, u najgoru ruku će ovima postojećim pasti cijena.

17 godina
protjeran
Plasma - burn in problem

imaš ovdje sve lijepo objašnjeno.

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1215108&postcount=1178

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bara kaže...
Tracer kaže...

U opisu ove gore plasme

Ista antena je i za digitalni i analogni signal tako da ako već imaš vanka antenu samo tribaš spojit sve što treba i radit će bez problema, samo nemoj stavit za zamlju Hrvastku jel ti neće nać nijedan digitalni program.

Da, DVB-T ti je ono što trebaš, vidim da si iz Zagreba pa možda uvatiš ako namjestiš Sloveniju za zamlju i njihove programe pošto ti ta plazma ima MPEG-4. Naši emitiraju u MPEG-2, telka ova ima i to. Samo 6000kn mi se čini puno kada je poznato da je G10E model koji je NeoPDP(znači praktički nemogućnost burn-ina) bio 7000kn.

Opet ponavljam, ako ti nije hitno strpi se, stižu modeli za 2010. uskoro, u najgoru ruku će ovima postojećim pasti cijena.

Ma svakako ću se strpiti, jer nije da mi 6000 kn raste na drvetu u dvorištu. Samo me zanimalo što uz to sve dobivam.

17 godina
neaktivan
Tracer kaže...
Bara kaže...
Tracer kaže...

U opisu ove gore plasme

Ma svakako ću se strpiti, jer nije da mi 6000 kn raste na drvetu u dvorištu. Samo me zanimalo što uz to sve dobivam.

Hehe, nagađa se da bi nam za mjesc-dva treba stići Panasonic TX-P42G20E za 8500-900kn koji će biti tolko dobar da je crna kao ili čak bolja nego kod Pioneera Kure G9, a nema prblema sa burn-inom, ima manju potrošnju od bilo koje plazme do sada i ima svih 1080 linija kod pokreta. Evo moj stari kojemu nije lako dati velike pare kaže da bi za takav TV da nam može stati u regal da bi ga kapara istog momenta.

17 godina
Plasma - burn in problem

Da ne otvaram novu temu.

Ovdje pisu savjeti za prvih 200 sati rada.

Zanima me kad prode tih 200h rada i kad vratim postavke kontrasta i osvjetljenja na "normalno".

Da li jos uvijek moram biti limitiran na 2h igranja na konzoli u komadu ili se ipak moze duze?

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plasma - burn in problem

Ja ga uhodavam u True Cinema (Panasonic S20) modu - nisam ništa ručno prčkao po postavkama.

Nakon toga možeš raditi što hoćeš, dok god se slika koliko toliko mijenja... na stranu što igranje više od 2 sata u komadu nije preporučljivo iz drugih razloga :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 13:58 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Elles D. kaže...

... na stranu što igranje više od 2 sata u komadu nije preporučljivo iz drugih razloga :)

Ma ispod 2h mi se niti ne isplati paliti konzolu {#}

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 14:30 (Chaky).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice