Pc to TV LCD, jeftini ili skuplji HDMI kabel

poruka: 42
|
čitano: 29.596
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Namjeravm spojit PC sa tv LCD (iskljucivo za gledanje filmova), pa me interesiraju vase preporuke za HDMI kabel, duzine 5m. Kupiti neki jeftiniji 50-80 kuna ili skuplji preko 100   i vise kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Pc to TV LCD, jeftini ili skuplji HDMI kabel
drki kaže...

Namjeravm spojit PC sa tv LCD (iskljucivo za gledanje filmova), pa me interesiraju vase preporuke za HDMI kabel, duzine 5m. Kupiti neki jeftiniji 50-80 kuna ili skuplji preko 100   i vise kuna.

i ja sam slicno pitao i dobio ovakava odgovor : skuplje je gluplje! nema razlike, uzimaj jeftiniji (bar do 5m koliko sam procitao negdje)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan

Uzmi ovaj

ivek
14 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Uzmi ovaj

Zasto bas taj, ne pise cak ni ciji je?????

16 godina
odjavljen
drki kaže...
IVOX kaže...

Uzmi ovaj

kazu mi, kazem ti, nije ni bitno....

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan
drki kaže...
IVOX kaže...

Uzmi ovaj

Kabel ko' kabel. Sve ti je to isto

ivek
17 godina
neaktivan

Kabel je kabel, nema veze čiji je. Zaboravi na ono propagandno smeće o skupim kablovima sa zlatom i glupostima.

Uzmi što jeftinije i manje ćeš novca baciti u vjetar.

Osobno imam 1 HDMI od 120 kn dugačak 1m i 3 od ispod 50 kn dugačka 5 metara. Svi rade jednako.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 15:03 (Danny_HR).

1 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
drki kaže...

evo ti moje iskustvo u slaganju hrpe televizora na zid u prodavonici (oko 150 LCD i Plasma svih veličina)

od 10 najjeftinih HDMI kablova 3 redovito nisu radila kako treba i trebalo ih je mjenjati

ovi koji su radili radili su OK, ali svejedno 30% škarta je bila poprilična hrpa beskorisnih kablova za bacit u smeće

15 godina
neaktivan

Imam 10m  "no name" iz protisa za 60 kn i savršeno odrađuje svoj posao.Nemaš tu velike nauke što jeftinije to bolje,naravno ako radi,ako ne zamjeniš i voziš dalje.Ako radi onda radi isto onaj od 50 i onaj od 500 kn,tak da nemoj biti naivac i zavaravati se da češ gledati bolju sliku ako je HDMI skuplji.

Imaš na forumu HD Televizije testove pa vidi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu, mene zanima ima li kakve razlike glede kvalitete slike kabela dužine od 5m i 10m radi se o 19 pinskom "no name" kabelu kojeg sam nasao za 5m=46kn i 10m=88kn?

meni treba kabal od nekih 7m a taj ne postoji, e sad ne znam dal da uzmem kabel od 5m pa priblizim PC TV-u ili da uzmem kabel od 10m?

Matična: Asus P4-P800, Procesor: Intel P4 3.00GHz @ 3.60GHz, Graficka: Asus Ati Radeon HD 3650 512MB SILENT AGP @ 890/1400, HDD: 500GB+120GB WD, RAM: 2x1GB Dual-Channel DDR400 Kingston, Cooler: Zalman
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 16:06 (SIKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pc to TV LCD, jeftini ili skuplji HDMI kabel
Uzmi 10 m. Nema razlike u normalnim uvjetima.
13 godina
neaktivan

planiram spojit pc na tv (lcd) mislio sam kupit ovo:http://www.buyincoins.com/images/show/vga-to-3rgb-6ft.jpg 

lcd ima rgb ulaz, graficka je integrirana.

jel bi to radilo?

15 godina
neaktivan
eladio kaže...

planiram spojit pc na tv (lcd) mislio sam kupit ovo:http://www.buyincoins.com/images/show/vga-to-3rgb-6ft.jpg 

jel bi to radilo?

Ne. VGA (D-Sub) izlaz na grafičkoj je RGB, komponentni kablovi su YCbCr (to što ovaj pametnjaković piše RGB je druga stvar). Zar nemaš HDMI ili DVI izlaz na grafičkoj i HDMI na TV-u?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 13:14 (Mirko935).
17 godina
neaktivan
eladio kaže...

jel bi to radilo?

Mirko935 kaže...
eladio kaže...

jel bi to radilo?

Ne. VGA (D-Sub) izlaz na grafičkoj je RGB, komponentni kablovi su YCbCr (to što ovaj pametnjaković piše RGB je druga stvar). Zar nemaš HDMI ili DVI izlaz na grafičkoj i HDMI na TV-u?

Ono na slici je VGA/Component kabel [kao sto Mirko kaze] da bi sve delalo trebas minimum Component In na televizoru (pogledaj boje) ili DVI > HDMI kabel  ako nemas HDMI na grafickoj kartici

Cudi me to sto zelis ovako spojiti TV. Zar nemas HDMI na TV-u?

Max Headroom
15 godina
neaktivan
Nisam siguran jesmo li se perfektno razumjeli, pa da napisem jos koju rijec da izbjegnemo nesporazume :)

Ima on Component In, ali ne takav koji bi prihvacao RGB signal, jer takav ne postoji (osim mozda u profesionalnoj upotrebi, na obicnom TV-u sigurno ne).
Jedini komponentni konektori koji postoje za "consumer" trziste su YCbCr (zapravo je YPbPr pravilna oznaka za analogni signal, ova je za digitalni, no nije bitno) koji u inat zdravom razumu imaju konektore crvene, zelene i plave boje da bi sto kvalitetnije zbunili potencijalne korisnike. Jedini konektor koji moze imati na TV-u, a da podrzava RGB colorspace je SCART, (ili VGA, ali on nije standardni AV prikljucak,) ali je tjeranje VGA izlaza da pusta signal tj. rezoluciju s kojom bi SCART bio kompatibilan prilicno komplicirano, tako da se ne isplati.

Da sumiramo :) Da bi koristio taj Component In (YPbPr) mu treba Component Out na PC-u, koji vjerojatno nema. Najbolji mu je izbor, da ponovimo i treci put :) DVI ili HDMI.
13 godina
neaktivan

graficka je integrirana i ima samo VGA izlaz, lcd ima HDMI ulaz, ali onda mi treba neki VGA to HDMI?? 

15 godina
neaktivan
VGA na HDMI adapterski kabel ne postoji jer je VGA iskljucivo analogan, a HDMI iskljucivo digitalan. Jesi siguran da nemas kompozitni ili S-Video konektor na maticnoj mozda?
Ako nemas, mozes kupiti nekakav konverter sa VGA na HDMI, ali ti su vrlo skupi, po 400 kn i vise, pa mislim da ti je najbolje neku najjeftiniju graficku karticu kupiti, koja bi imala DVI ili bolje HDMI (da imas i zvuk preko nje) izlaz.
Jos jedna opcija ti je VGA na SCART konverter, oni su jeftiniji od gore spomenutih, ali opet ti je to 250 kn minimalno pa mislim da ti je bolje graficku uzeti nego to.
13 godina
neaktivan

maticna je starija, nema nista drugo osim VGA

a jel bi radilo ako spojim preko ovog: http://imageshack.us/photo/my-images/100/dvihdmiyt0.jpg/

imam graficku koja ima DVI izlaze, pa preko ovog gore i HDMI na tv??

15 godina
neaktivan
Naravno da bi radilo, DVI i HDMI su potpuno kompatibilni. Samo reci koja je graficka pa da ti mozemo reci hoces li mozda i zvuk moci prenijeti preko toga.
13 godina
neaktivan

ok, gtaficka je ASUS EAH3450

15 godina
neaktivan
eladio kaže...

Odlično, onda možeš dobiti i zvuk preko HDMI-a, ako te uopće zanima ta opcija, jel. Nadam se da je taj DVI>HDMI adapter originalan ATI-jev koji je došao s grafičkom jer inače to ATI-jevo puštanje zvuka preko DVI-ja nije po standardu tako da obični DVI>HDMI adapteri ne bi trebali prenositi zvuk. Navodno neki to rade, neki ne, nisam siguran po kojem pravilu to ide.

Ako je originalan bi moralo funkcionirati.

13 godina
neaktivan

graficka je kupljena rabljena, nisam nista dobio, kupit cu DVI to HDMI adapter i zvuk spojiti na kucno kino i {#}

17 godina
neaktivan
eladio kaže...

Ne zaboravi da ovako dobijas samo sliku (DVI > HDMI) a zvuk dobijas samo sa HDMI > HDMI kabelom

Sa DVI >HDMI kabelom moras vuci jos jednu zicu prema TV-u, odnosno nositi iz zvucne

Max Headroom
13 godina
neaktivan

pa meni samo i slika treba, zvuk cu spojiti na kucno kino

17 godina
Lazarus Long kaže...
eladio kaže...

Ne zaboravi da ovako dobijas samo sliku (DVI > HDMI) a zvuk dobijas samo sa HDMI > HDMI kabelom

Sa DVI >HDMI kabelom moras vuci jos jednu zicu prema TV-u, odnosno nositi iz zvucne

original konverter od ati kartica daje i zvuk...

16 godina
Lazarus Long kaže...
eladio kaže...

-netočno. DVI=HDMI. Naravno na normalnoj VGA. Onboard rješenja (postoji napomena) ne podržavaju npr adaper DVI-VGA jer nisu interno spojena.

-audio dio ovisi isključivo VGA izvedbi, nekad nije ni postojao HDMI audio (stare DVI VGA krtice, naravno nemaju audio out..) ali od nVidia 7xxx postoji audio kabel, od serije 4xx i novije npr 2xx je jednako kao ATI -HD audio driver.

Samo kartice koje podržavaju audio mogu i posalti audio... ali to nije zbog DVI (kao standarda-mogućnosti) praktički je jednak HDMIu koji ide dalje samo s rezolucijama-propustnošću i predviđa npr mrežu.

-upravo zato i postoje adapteri, kabeli itd.

Lord_Marko kaže...

original konverter od ati kartica daje i zvuk...

točno, ali nije konverter, nego adapter.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 16:43 (ihush).
16 godina

Ja sam imao problema sa jednim jeftinim hdmi kablom,iz čista mira nestane slika.Kupio sam novi od 100 kuna 1,8m i sad sve radi super.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mene ne zanima zvuk preko DVI - HDMI, ja zvuk spajam za kucno kino.

15 godina
neaktivan
zzz kaže...

Ja sam imao problema sa jednim jeftinim hdmi kablom,iz čista mira nestane slika.Kupio sam novi od 100 kuna 1,8m i sad sve radi super.

A ja sam imao obrnutu situaciju,kupio jeftilen 10 m za 140 kn i radi kao urica,nema tu neke mudrosti ako radi radi i onaj od 100 i onaj od 1000 kn i nebi čovjek vjerovao nema razlike u kvaliteti bar ne okom vidljive.Zato ne trošiti lovu uzalud i ne pušiti njihove reklamne fore.

17 godina

Kupio sam valjda 20 kabela preko eBaya za dolar i nešto s dostavom, duljine metar, i rade ko grom...

Slažem se s onom ''Skuplje je gluplje''..

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice