Panasonic ili Philips (Plazma ili LCD) ?

poruka: 6
|
čitano: 7.679
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Panasonic ili Philips (Plazma ili LCD) :) ?

U procesu sam kupnje televizije i to veličine 37-42" i izbor sam suzio na ova dva:

Philips Ambilight 9000 series 37PFL9604H/12 LCD

Panasonic TXP42S20E Viera plazma

Čitao sam dosta o novim Panasonic plazmama i Pioneerovoj tehnologiju u njima i kako je to trenutno best-buy, no jako me vesele one ambilight ledice na Philipsu i ugođaj gledanja koje daju.

E sad, uspoređujući karakteristike tih dvaju televizija koje su otprilike u jednakom cjenovnom razredu ispada da je Panasonic daleko ispred Philipsa a da ovaj potonji drži cijenu isključivo radi ekskluzivnosti ugođaja koje daje svjetlost Ambilighta.

Jesam li u pravu i je li Panasonic tehnološki bolji a Philips veća šminka s "lošijom" slikom ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 11:37 (zgmalisani).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Panasonic ili Philips (Plazma ili LCD) :) ?

Philips skup(preko 9000kn) i prosječne kvalitete slike dok s obzirom na cijenu očajne, a Panasonic S20 plazma povoljna(ispod 6000kn) i iznadprosječne slike dok je s obzirom na cijenu vrhunska. Ako već imaš 9000kn za TV kupi Panasonicovu G20 plazmu ili S20 od 46''.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Panasonic ili Philips (Plazma ili LCD) ?

Hej, osobno koliko gledam okolo ove nove Panasonic plazme su savršenstvo, pogotovo naspram cijene. Gledo sam i sam kupit jednu, ipak sam uzeo Samsung LCD jer če mi služit povremeno i ko monitor (plazme ipak nisu za to). Ugl, gledo sam recenzije na HD Televizija i G20 i S20 su fakat mrak, a prihvatljivih cijena. Na žalos, na toj stranici nema recenzije ničega osim Panasonic plazmi trenutno, iako uskoro dobivaju i Samsung i LG plazme, možda i koji Philips. Ipak što čitam vani po forumima, recenzije sa HD Televizije se uklapaju u njihove, a usporedbe sa ostalim proizvođačima su takve da recimo G20 nudi kvalitetu slike koju ni neke višestruko skuplje plazme drugih proizvođača ne uspijevaju dati, ovaj NeoPDP 2 je kao nešto super turbo cool, mrak na G20, iako i S20 koliko vidim daje zavidne rezultate na testu pa nije za odbacit. Ako imaš viška para, kako bara kaže uzmi G20, ako ne S20 je sasvim zadovoljavajući. Ni X20 nije loš za dijagonale ispod 46" iako nije full HD na tim dijagonalama se to po svemu ne primjeti. Imaš ih inače sve 3 izložene u Emmezeti jednu do druge pa lako usporediš slike.

Ja bih osobno radije išo na kvalitetu slike nego na te lampice kaj se tebi sviđaju na Philipsu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Panasonic ili Philips (Plazma ili LCD) ?

Hehe, da, slažem se da je kvaliteta gledanja presudna i sve mi govori da se okrenem ka Panasonicu G20. Jedino me muči što nema veličine ispod 42" (čini mi se) a ja bi radije uzeo 37" jer je udaljenost gledanja cca 2.5 - 3 metra pa mi 42" djeluje gigantski...(ili griješim?)

17 godina
neaktivan
zgmalisani kaže...

Hehe, da, slažem se da je kvaliteta gledanja presudna i sve mi govori da se okrenem ka Panasonicu G20. Jedino me muči što nema veličine ispod 42" (čini mi se) a ja bi radije uzeo 37" jer je udaljenost gledanja cca 2.5 - 3 metra pa mi 42" djeluje gigantski...(ili griješim?)

Na tu udaljenost 42'' idealno, a za HD čak i 50''. Ne znam koliko novaca možeš izvojiti za TV, a ako je to neograničen buđet onda čak razmisli o Panasonicu TX-P42V20E.

Što se same velične G20 plazme tiče tu budi sretna što uopće imaš 42'' FullHD model jel kod ostalih proizvođača(Samsung i LG) i onoga šo se povukao(Pioneer) je namanji fullHD panle bio od 50''. Inače se tih 50'' čak smatra minimum kada se gleda FullHD.

15 godina
neaktivan

Bilo bi odlično kada bi proračun bio neograničen, no radi se o oko 7000 kuna Bogataš pa mi se čini da je  Panasonic TX-P42S20E logičan izbor za te novce, a Vi ste mi moje mišljenje još dodatno potkrijepili.

50" nikako ne bi stalo radi ostalih čimbenika koje moram uzeti u obzir (prostor na zidu koji je slobodan za telku, vrata koja ne smiju zaklanjti pogled, itd.)

Što se tiče Full HD gledanja, pitam se koliko je nama HD televizija dostupna, osim nekoliko programa koje operateri nude poput  Discovery HD Showcase, no to je sad već tema koja odskače od naslovne...Ali svakako treba biti spreman za nju Belji se, zar ne?

Znači, 42" nije veliko za udaljenost 3 metra, odlično!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:42 (zgmalisani).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice