LG LH2000 serija, ipak je moguce koristiti usb!

poruka: 459
|
čitano: 283.635
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: LG LH2000 serija, ipak je moguce koristiti usb
Sint1 kaže...
cobreti kaže...

imam jedan problem,kupio sam lcd lg lh 2000,zapadni dio grada zagreba,nikako ne mogu gledati slovenske programe,kod automatskog traženja samo mi nađe htv,rtl,novu,molim pomoć

Nema pomoci ako ti ih ne nalazi...

Eventualno probaj u menu-u ukljuciti pojacalo iako cisto sumnjam da ce ti naci nesto novo ako ti ih nije na prvu pronasao.

TV ti ima ugrađen DVB-T MPEG-2 tuner, a slovenci ti imaju MPEG4 signal, stoga ništa od gledanja njihovih kanal.

Mogućnost je kupnje mpeg4 prijemnika i njegovo uštekavanje u scart

Jimi
17 godina
Jimi kaže...
Sint1 kaže...
cobreti kaže...

imam jedan problem,kupio sam lcd lg lh 2000,zapadni dio grada zagreba,nikako ne mogu gledati slovenske programe,kod automatskog traženja samo mi nađe htv,rtl,novu,molim pomoć

Eventualno probaj u menu-u ukljuciti pojacalo iako cisto sumnjam da ce ti naci nesto novo ako ti ih nije na prvu pronasao.

TV ti ima ugrađen DVB-T MPEG-2 tuner, a slovenci ti imaju MPEG4 signal, stoga ništa od gledanja njihovih kanal.

E pa tocno kako sam i reka, nema mu pomoci!

17 godina
Jimi kaže...
Sint1 kaže...
cobreti kaže...

Potpuno netočno. Njegov je problem krivo okrenuta antena ili nezgodan položaj spram, recimo, Trdinova vrha. LH2000 serija ima MPEG4 DVB-T prijemnik.

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima i hvala na dosadašnjim savjetima :)

Malo sam se kasno uključio u raspravu al imam problemčić...

Imam LG 32LH3000 i razmišljam o otključavanju USB-a

na prije naveden način (znaći stavljanje Firmware-a 3.15, budući da je moj 3.55 pa onda natrag)

i zanima me dali se TV može nepovratno uništiti ako slučajno nešto krene po zlu?

npr. loši ili neispravni firmware...

Hvala unaprijed...Pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mark0 kaže...

Pozdrav svima i hvala na dosadašnjim savjetima :)

Malo sam se kasno uključio u raspravu al imam problemčić...

Imam LG 32LH3000 i razmišljam o otključavanju USB-a

na prije naveden način (znaći stavljanje Firmware-a 3.15, budući da je moj 3.55 pa onda natrag)

i zanima me dali se TV može nepovratno uništiti ako slučajno nešto krene po zlu?

npr. loši ili neispravni firmware...

Hvala unaprijed...Pozz

Firmware ti je 100% ispravan i ok. Mislim da jedini bad scenario može biti da nestane struje prilikom nadogradnje firmware-a. Za ostalo se ne brini.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina

Samo prati upute na onom link-u koji je naveden na prijasnjim postovima i sve bi trebalo biti u redu.

Ja sam isto sa 3.55 na 3.15 pa opet na 3.55, firmvare-ove sam skidao sa te stranice sa uputama.

Naravno da postoji rizik od kvara tv-a, ali se po meni u svakom slucaju isplati riskirati jer je taj otkljucani USB toliko dobar da ne mozes jednostavno virovati.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala...mislim da ću ipak otključati taj USB....

Kopam po sličnim temama na netu vec par dana da vidim dal ima

loših iskustva s tim jer ipak nebi baš volio uništit TV...malo mi je preskup :)

Pozz

17 godina

Da li tko zna da li se može na 32 LG5700 otključati USB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čovjek kaže da može. No, osobno nisam probao.

15 godina
neaktivan

E ovako, imam jedno pitanje za vas znalce Cool

Kupil sam tv LG 37LG2100. Ima priključak za USB i normalno stavim USB, on svijetli i sve, al ga TV ne prepozna. Točnije, uopće nema u izborniku nigdje za odabrati USB. Sad me zanima dal je u pitanju greška prodavača da taj USB nije instaliran/programiran, ili je to kolko tolko mogu reći "normalno" kod tih USB priključaka kod LG televizora?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pa najvjerovatnije ti taj model ima USB samo za servis a ne i za korištenje korisnika. Ja imam 32lf2510 model, isto mi je tako bilo pa sam ga otkljuca i SAD sve radi
Toni
17 godina
tuturu kaže...

E ovako, imam jedno pitanje za vas znalce Cool

Kupil sam tv LG 37LG2100. Ima priključak za USB i normalno stavim USB, on svijetli i sve, al ga TV ne prepozna. Točnije, uopće nema u izborniku nigdje za odabrati USB. Sad me zanima dal je u pitanju greška prodavača da taj USB nije instaliran/programiran, ili je to kolko tolko mogu reći "normalno" kod tih USB priključaka kod LG televizora?

Dakle, kod serije LG2100 je to normalno. Međutim, USB-port ti se dade naknadno otključati. Servisni meni ti je jednak kao i u, recimo, serije LH2000 (spominjem ju jer se po njoj zove tema).

16 godina

aa to i meni treba moze mi neko objasniti cijeli postupak kako da downgradeam na 3.15 verziju i sta onda.

EDIT: nije potrebno cuo sam da kad se to napravi da nestaje garancija a ja to nezelim zato sto je nov kupljen prije 3 mj

Šta imaju podmornica i windowsi zajedničko? Čim otvoriš prozor počinju problemi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 8:47 (MarioVk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

aa to i meni treba moze mi neko objasniti cijeli postupak kako da downgradeam na 3.15 verziju i sta onda.

EDIT: nije potrebno cuo sam da kad se to napravi da nestaje garancija a ja to nezelim zato sto je nov kupljen prije 3 mj

Gdje si to čuo?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina

Ne nestaje ti garancija jer garancija podrzava upgrade firmware-a preko USB-a, pa samim time i tvoje eventualno prckanje po firmware-u u svrhu otkljucavanja USB-a.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha, puno hvala Cool

Znači, isto bi trebal firmware spustit s 3.55.0 na 3.15, onda napravit navedeno u prvom postu, pa opet upgradeat na 3.55 i sve bi moralo radit? Osmijeh

17 godina

Vas dvojica novih (MarioVk i Tuturu) stanite malo na loptu.

MarioVk, nisi rekao model televizora.

Tuturu, ukoliko ideš nadograđivati firmver, moraš naći onaj koji odgovara tvom televizoru.

Općeniti naputak za sve, s firmverom se "igrajte" ako i samo ako imate firmver od vašeg i točno vašeg modela. Čak ako je model iz iste serije, ali različite dijagonale, možete (bar kod nekih modela) napraviti spačku. Ako ne piše da je za vaš televizor, radije to ne radite i tražite dalje.

Ukoliko ikako možete, otključajte USB-port bez prčkanja po firmveru (to je bolja opcija i za one koji znaju što rade) - uprogramirajte naprosto heksadecimalni kod signala servisnoga menija u univerzalni daljinski upravljač ili uređaj (mobitel, dlanovnik) za koji postoji softver koji simulira daljinski upravljač. Ako to učinite, verzija firmvera vašeg televizora je irelevantna.

Još općenitiji naputak bez obzira na način ulaska u servisni meni - mijenjajte samo postavke za koje točno znate čemu služe. U ovom slučaju, mijenjajte samo postavke za USB.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hehe, ma nebudem sad to odma mjenjal. Gledal sam i na link onaj na engleskom, ne piše da se to preporuča radit s LG verzijom...

Ipak imam tv točno 4 dana, pa mi nije svejedno Osmijeh

15 godina
evo ja sam danas otvorio USB bez izmjene softvera (v 3.40) na LG 32LF2510 pomoću univerzalnog daljinca THOMSON ROC 3407 i sve šljaka OK.
17 godina
tuturu kaže...

Hehe, ma nebudem sad to odma mjenjal. Gledal sam i na link onaj na engleskom, ne piše da se to preporuča radit s LG verzijom...

Ipak imam tv točno 4 dana, pa mi nije svejedno Osmijeh

Ja sam otključao jedan 32 LG2100 pomoću Logitechovog univerzalnog daljinskog upravljača (Harmony 525) i bez mijenjanja firmvera. I, naravno, radi.

S univerzalcem radi na mnogo više modela od onih koji su na onom sajtu (LG USB Hack) navedeni. Oni su se samo ograničili na varijantu s otključavanjem pomoću mijenjanja firmvera. Osim toga, s univerzalcem se odmah uđe u servisni meni i lako se nađu postavke za USB. I za još mnogo toga. I dok se ništa ne mijenja za što se ne zna čemu služi ne može se apsolutno ništa zeznuti (kod firmvera se uvijek može dogoditi da zbog nečega zablokira - nestanak struje, nemogućnost čitanja kojeg sektora sa stika, nešto treće što mi ne pada napamet). Kad se dođe do postavki za USB, može se podesiti da isti radi bilo kako, ali je logično, kad već podešavaš, da ćeš omogućiti sve opcije USB-porta, a ne omogućiti samo čitanje glazbe, a ne i filmova.

15 godina
neaktivan

A kak doći do tog univerzalnog daljinskog? Smijeh

Edit: To vjerojatno mogu kupit u bilo kojem dućanu s inf. opremom? Dal može biti onaj najjeftiniji ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 23:14 (tuturu).
17 godina
tuturu kaže...

A kak doći do tog univerzalnog daljinskog? Smijeh

Edit: To vjerojatno mogu kupit u bilo kojem dućanu s inf. opremom? Dal može biti onaj najjeftiniji ili?

Dakle, univerzalnih daljinskih imaš po svim dućanima koji prodaju kućanske aparate.

Možeš kupiti bilo koji univerzalni daljinski u koji možeš uprogramirati odgovarajući kôd. Popis daljinskih s uputstvima imaš na već spomenutom sajtu LG USB Hack (imaš i opis za neke mobitele i dlanovnike). Logitechovi daljinski upravljači su i inače iznimno lijepe stvarčice (ja sam svoga nabavio davno prije negoli mi je trebao za ovakvo nešto), a za ovo ti je dobar i najjeftiniji. Samo najjeftiniji Logitech stoji nekoliko stotina kuna. Prije šopinga ponovno trebaš promisliti isplati li ti se.

15 godina
neaktivan

Osmijeh

Oke, hvala puno. Budem rađe probal onda posudit od nekog. Valjda neko imaSmijeh

15 godina
ja u emezeti kupio THOMSON za 100 kn mislim da oni baš najjeftiniji ne mogu nemaju baš veliku bazu kodova na popisu. imao sam prikiku prije par mjeseci programirati nki jeftini od 30 kn. na popis kodova nije bilo za taj tv a atomatsko traženjenije nikako išlo pa ga bacio i uzeo malo skuplji i ok. mislim da ti se isplati uložiti 100 kn i možeš njime upravljati sa 3 uređaja (tv,sat,dvd)
17 godina

Dobro, da li taj Thomson otključava ove LG-eve ili ne? Šogor mi ima neki TV iz te serije, pa toliko bih mogao riskirati za daljinac...

15 godina

da ja otvorio na 32LF2510 prije 2 dana

17 godina
neaktivan

ups

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 20:44 (leon).
17 godina

Hvala na ovom hintu, i ja sam si maloprije sredio USB.  Cool

Nego, sad kad gledam filmove, jel postoji način da ih "apskejlam" na widescreen? Jer, imam neke epizode Star Treka u 4:3 formatu, pa tako i ostanu, mada pritisnem onu crvenu tipku na daljincu, i namjestim pod prikaz na cijeli zaslon. Ali on i dalje ostavi dvije tamne bočne široke linije. I da, u standardnim opcijama televizora (mislim na Menu->Postavke) postavljeno je da je 16:9 uvijek, tak da to nije problem. Radi se o 32-inčnom modelu (LH3000).

Još jednom hvala autoru na ovome! Ja nisam pojma imao da je to zaključano samo za servis, mislio sam da je moj externi HDD nepodržan, il tak nešt... Smijeh

Life is like a box of chocolates. You'll never know what you'll gonna get.

0 0 hvala 0
15 godina

zato smo svi ovdje da jedni drugima pomažemo

16 godina
neaktivan

Ovo je stvarno super! U mene radi na 37 LG LF2510, fantastično!!!!!!!!!!!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice