Danas samo krajnje neodgovoran korisnik može napraviti burn-in(to je trajna štete jer mnogi ovdje mješaju pojmove burn-in i image retention) na plazmi,npr.pauzirati sliku na televizoru i pustiti tako da stoji par sati.Šta se tice logova programa skoro svi su prilagođeni da smanje na minimum tu negativnu pojavu na plazmi neki su prozirniji,manje intenzivnije boje a neki mjenjaju poziciju svako tolko(bio je i davno neki članak di je pisalo da je hrt prilagodio logove baš radi toga).
Ja osobno imam plazmu(samsung star 3 generacije) i znao san zaspati dok sam gledao hrt2 i nakon prestanka emitiranja znala je bit ona statična slika sa šarenim prugama i pištavim zvukom i po duže od 2 sata i kad sam se probudio bio sam sav u upanici radi burn-ina kad ono promjenim kanal i nema nikakvog vidljivog traga image retenationa a kamoli burn-ina.Dali je kvaka šta sam dobro razradio panel(vrtio jedno 10 različitih boja u razmaku od 30sec jedno 150 sati sa niskim postavakama slike) pa je manje podložnija tom efektu ili je neki jako dobri primjerak
Bas zbog toga (panika, retention, burn-in...) plazma nije nasla bas puno pristalica. Da li je kvaliteta slike na LCD-u puno losija nego li na plazma TV-u? Ne bih rekao! Unazad (karikirano) LCD matrice su postale(jale) sve bolje i bolje, koristenjem boljih pozadinskih osvetlenja, elektronski sklopovi koji se brini za motion blur i ekstra "gadgeti" kao sto su DLNA mogucnosti i internet prave da se covjek ipak odluci za LCD
Zivjeti u strahu da se ultra skupa plazma ne pokvari (burn-in i retention) , skoro pa idolopoklonsko ponasanje prema TV-u nije primjerna ni za nas standard ni za taj tip zabave (kucne)
IMHO
Danasnji LED LCD-i za dinamickim osvetlenjem koje se moze paliti po potrebi ima "skoro pa plazma kvalitetu". Imaju super uniformnost prikaza boja i malcice losiji prikaz crne boje koja se da podesiti (opet) sa pazljivim podesavanjima kontrasta, osvetlenja i pozadninskog osvetlenja.