LED LCD ili plasma TV?

poruka: 130
|
čitano: 90.624
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
moderator
Re: LED LCD ili plasma TV?
LexTHE Boxer kaže...

Danas samo krajnje neodgovoran korisnik može napraviti burn-in(to je trajna štete jer mnogi ovdje mješaju pojmove burn-in i image retention)  na plazmi,npr.pauzirati sliku na televizoru i pustiti tako da stoji par sati.Šta se tice logova programa skoro svi su prilagođeni da smanje na minimum tu negativnu pojavu na plazmi neki su prozirniji,manje intenzivnije boje a neki mjenjaju poziciju svako tolko(bio je i davno neki članak di je pisalo da je hrt prilagodio logove baš radi toga).

Ja osobno imam plazmu(samsung star 3 generacije) i znao san zaspati dok sam gledao hrt2 i nakon prestanka emitiranja znala je bit ona statična slika sa šarenim prugama i pištavim zvukom i po duže od 2 sata i kad sam se probudio bio sam sav u   upanici radi burn-ina kad ono promjenim kanal i nema nikakvog vidljivog traga image retenationa a kamoli burn-ina.Dali je kvaka šta sam dobro razradio panel(vrtio jedno 10 različitih boja u razmaku od 30sec jedno 150 sati sa niskim postavakama slike) pa je manje podložnija tom efektu ili je neki jako dobri primjerak

Bas zbog toga (panika, retention, burn-in...) plazma nije nasla bas puno pristalica. Da li je kvaliteta slike na LCD-u puno losija nego li na plazma TV-u? Ne bih rekao! Unazad (karikirano) LCD matrice su postale(jale) sve bolje i bolje, koristenjem boljih pozadinskih osvetlenja, elektronski sklopovi koji se brini za motion blur i ekstra "gadgeti" kao sto su DLNA mogucnosti i internet prave da se covjek ipak odluci za LCD

Zivjeti u strahu da se ultra skupa plazma ne pokvari (burn-in i retention) , skoro pa idolopoklonsko ponasanje prema TV-u nije primjerna ni za nas standard ni za taj tip zabave (kucne)

IMHO

Danasnji LED LCD-i za dinamickim osvetlenjem koje se moze paliti po potrebi ima "skoro pa plazma kvalitetu". Imaju super uniformnost prikaza boja i malcice losiji prikaz crne boje koja se da podesiti (opet) sa pazljivim podesavanjima kontrasta, osvetlenja i pozadninskog osvetlenja.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Bas zbog toga (panika, retention, burn-in...) plazma nije nasla bas puno pristalica. Da li je kvaliteta slike na LCD-u puno losija nego li na plazma TV-u? Ne bih rekao! Unazad (karikirano) LCD matrice su postale(jale) sve bolje i bolje, koristenjem boljih pozadinskih osvetlenja, elektronski sklopovi koji se brini za motion blur i ekstra "gadgeti" kao sto su DLNA mogucnosti i internet prave da se covjek ipak odluci za LCD

Zivjeti u strahu da se ultra skupa plazma ne pokvari (burn-in i retention) , skoro pa idolopoklonsko ponasanje prema TV-u nije primjerna ni za nas standard ni za taj tip zabave (kucne)

IMHO

Danasnji LED LCD-i za dinamickim osvetlenjem koje se moze paliti po potrebi ima "skoro pa plazma kvalitetu". Imaju super uniformnost prikaza boja i malcice losiji prikaz crne boje koja se da podesiti (opet) sa pazljivim podesavanjima kontrasta, osvetlenja i pozadninskog osvetlenja.

Nisam misli na to da nema kvalitetnih LCD-a,već gledajući omjer kvalitet slike/cijena,

Znači imam npr.budžet od 6500 i sad za te pare dobit ću najmanje dvije klase slabiji lcd nego da sam npr uzeo plazmu st50.

Koje ultra skupe plazme?ko da svaka košta 20000

Ovo sa burn-inomje malo prenapuhana stvar,jer se bazirate na to šta ste negdje pročitali.

To jeko da čitam svaki dan crnu kroniku i tamo piše da da svaki dan se dogodi nekoliko prometnih nesreca  i ljepo kažem ma kupit ću si ja Yuga ko će živit u strahu da slučajno lupnem negdje sa skuplim autom

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 11:49 (LexTHE Boxer).
16 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

znaci moglo bi se doci do nekog korektnog zakljucka, bez navijackih dresova i bakljada na tribinama.

covjek u ponedjeljak kupuje tv, ima neke informacije koje je prikupio, ovdje je samo pokusao dobiti feedback/puls od korisnika slicnih uredjaja.

ja cu rezimirati stvar na ovaj nacin, svi navedeni "nedostaci/mane" u vecini slucajeva su rjesivi.  ostaje onaj psiholoski problem kojeg ne posjeduje samo geek, vec i sasvim prosjecni kupac tehnikalija.

sto se dogodi kada covjek procita ovu temu i sutra kupi lcd?  cim ga stavi u kredencu, pocet ce ćorit iz lijevog pa iz desnog kuta sobe i procijenjivat gubitak ostrine, zatim ce ubacit matrix film i trazit ghosting u trenucima dok lete plocice za vrijeme rafalne paljbe izmedju nema i ostalih...pa ce opet poc u kantun sobe virkat,pa ce iz percepcije lustera proucavat vertikalni kut.  onda ce prebacit na "crni" AV kanal i trazit probijaju li gdje neonke iz pozadine po runicima panela.... kupi li plazmu, gledat ce u sat od struje i mjerit koliko se brze vrti onaj brojcanik, pa ce opet provjerit da kojim slucajem nije upaljen mali protocni bojler od gorenja...jer 40w i 150w nije isto... onda ce navuc zavjese jer je jutarnje sunce obasjalo dnevni boravak...zatim ce traziti koji pogrami imaju statican logo po uglovima... ako ima ukucanina koji prati kladionicu na teletekstu, jako ce ga iznervirati, jer postoji sansa da ostane ugravirano čelsi- real 0:0.  

kupac je na kraju spreman za normabel.

neka kupi uredjaj prema svojim financijskim mogucnostima.  lcd valjda nece gledad s lustera ili iz kuta sobe kao neki kaznjeni prvašić, svi novi engini preko 4k kn trikovima zacrnjuju crnu do maximuma (gasi se pixel /nema upaljenog sa osvjetljenjem u pricuvi,pa se ima tamni gray).  stvar je trik,ali radi.

kupi plazmu, sve problme sa refleksijom stakla rijesi gasenjem lampi i zavjesama, a kad je vec pogasio nocne lampe, ustedio je za dodatnu potrosnju uredjaja.  i jedino ce morati rijesiti problem psiholoske naravi...uh, predugo mi je upaljen cnn sa onim logom, sada cu prebacit na skynews, njihov je logo u gornjem uglu.

price o razlikama oko vijernosti boja, kontrasta i ostrine su svedene na minimum, samo nastranim komparacijama testnih uzoraka moze se mrcvarit i trazit pluseve i minuse.

eto, problemcica ima i svi su rjesivi...jedini problem moze ostati u glavi, pa opsesivno ciljano traziti nepravilnu crnu ili burnin. 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.

4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
torrente kaže...

znaci moglo bi se doci do nekog korektnog zakljucka, bez navijackih dresova i bakljada na tribinama.

covjek u ponedjeljak kupuje tv, ima neke informacije koje je prikupio, ovdje je samo pokusao dobiti feedback/puls od korisnika slicnih uredjaja.

ja cu rezimirati stvar na ovaj nacin, svi navedeni "nedostaci/mane" u vecini slucajeva su rjesivi.  ostaje onaj psiholoski problem kojeg ne posjeduje samo geek, vec i sasvim prosjecni kupac tehnikalija.

sto se dogodi kada covjek procita ovu temu i sutra kupi lcd?  cim ga stavi u kredencu, pocet ce ćorit iz lijevog pa iz desnog kuta sobe i procijenjivat gubitak ostrine, zatim ce ubacit matrix film i trazit ghosting u trenucima dok lete plocice za vrijeme rafalne paljbe izmedju nema i ostalih...pa ce opet poc u kantun sobe virkat,pa ce iz percepcije lustera proucavat vertikalni kut.  onda ce prebacit na "crni" AV kanal i trazit probijaju li gdje neonke iz pozadine po runicima panela.... kupi li plazmu, gledat ce u sat od struje i mjerit koliko se brze vrti onaj brojcanik, pa ce opet provjerit da kojim slucajem nije upaljen mali protocni bojler od gorenja...jer 40w i 150w nije isto... onda ce navuc zavjese jer je jutarnje sunce obasjalo dnevni boravak...zatim ce traziti koji pogrami imaju statican logo po uglovima... ako ima ukucanina koji prati kladionicu na teletekstu, jako ce ga iznervirati, jer postoji sansa da ostane ugravirano čelsi- real 0:0.  

kupac je na kraju spreman za normabel.

neka kupi uredjaj prema svojim financijskim mogucnostima.  lcd valjda nece gledad s lustera ili iz kuta sobe kao neki kaznjeni prvašić, svi novi engini preko 4k kn trikovima zacrnjuju crnu do maximuma (gasi se pixel /nema upaljenog sa osvjetljenjem u pricuvi,pa se ima tamni gray).  stvar je trik,ali radi.

kupi plazmu, sve problme sa refleksijom stakla rijesi gasenjem lampi i zavjesama, a kad je vec pogasio nocne lampe, ustedio je za dodatnu potrosnju uredjaja.  i jedino ce morati rijesiti problem psiholoske naravi...uh, predugo mi je upaljen cnn sa onim logom, sada cu prebacit na skynews, njihov je logo u gornjem uglu.

price o razlikama oko vijernosti boja, kontrasta i ostrine su svedene na minimum, samo nastranim komparacijama testnih uzoraka moze se mrcvarit i trazit pluseve i minuse.

eto, problemcica ima i svi su rjesivi...jedini problem moze ostati u glavi, pa opsesivno ciljano traziti nepravilnu crnu ili burnin. 

Rekao si neka se kupi uređaj po financijskim mogućnostima, pa zasto nisi to rekao i svojim frendovima s kojim si išao u dućane sa kalibriranim postavkama,hard diskom sa video materijalima i tražio da ti stavi tv u zamračene prostorije itd ...ako su po tebi vjernost boja kontrast i ostrine na minimumu između modela?

Pa po tebi bi trebalo ukinuti sav ovaj forum jer zbunjuje kupce i stavlja u kredencu npr.na diu foruma o grafičkim karticama di se natežu između nvidie i ati šta se dogodi kad potencijalni kupac pročita temu?Jeli će on postati  opesivan prema ganjanju taktova,broju fps,antilasingu i tražiti scene u igricama diće doći to do izražaja?

Ajde prestani sa tim offtopicom i idi predavat psihologiju na drugo mjesto

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 12:49 (LexTHE Boxer).
16 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

na minimumu je izmedju tehnologija.  stoji samo prica oko razlika gledanja sd signala.  da, trazim da isprobam video materijal, bilo to trazenje razlika izmedju bravia engina3 na 100hz ili 200hz.  u zatamljenoj prostoriji u trenu nadjem zaglavljeni/mrtvi pixel, te pozadinsko osvjetljenje.  gore nije pisano da to radim radi kontrasta i boja.

cuj, moj gornji post ispunja elemente svrsishodnog i argumentiranog forumskog posta.  10-12 argumentiranih stavki/ činjenica.  kada se nema sto negirati argumentima,onda se trolololo proglasi offtopicom.  nije prodavanje psihologije (premda si ti naveo sebe sa opsesivno kompulzivnim poremecajem burnina za vrijeme spavanja/ snijega na keaju emitiranja), to si mogao nazvati prodavanjem retoricke demagogije.

dakle,ja sam cijelo vrijeme na temi ontopic.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
torrente kaže...

na minimumu je izmedju tehnologija.  stoji samo prica oko razlika gledanja sd signala.  da, trazim da isprobam video materijal, bilo to trazenje razlika izmedju bravia engina3 na 100hz ili 200hz.  u zatamljenoj prostoriji u trenu nadjem zaglavljeni/mrtvi pixel, te pozadinsko osvjetljenje.  gore nije pisano da to radim radi kontrasta i boja.

cuj, moj gornji post ispunja elemente svrsishodnog i argumentiranog forumskog posta.  10-12 argumentiranih stavki/ činjenica.  kada se nema sto negirati argumentima,onda se trolololo proglasi offtopicom.  nije prodavanje psihologije (premda si ti naveo sebe sa opsesivno kompulzivnim poremecajem burnina za vrijeme spavanja/ snijega na keaju emitiranja), to si mogao nazvati prodavanjem retoricke demagogije.

dakle,ja sam cijelo vrijeme na temi ontopic.

Ajde opet sei graš psihologa,koje kompulzivno ponašanje?bio sam se prestrašio jer sam taman bio kupio tv i iskeširao dosta novaca za moj standard.

I koji snjeg ti spominjes,neznam dali si kad vidio jedno vrijeme kad je hrt prestao sa emitiranjem programa,emitirana je statička slika sa prugama u više boja sa pištavim zvukom.i sta sad izmišljas da je priča oko razlike između sd signala kad si napisao da samo sa testnim(nadam se da si mislo na sinteticke) uzorcima možeš viditi pluseve/minuse.

Mrtvi pixel se traži tako da preko cijelog ekrana isprobaš 3 osnovne boje(crvena,zelena plava)a ne u mračnoj prostoriji.

i tema je lcd vs plazma a ne što će kupac misliti ako vidi ovaj forum

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 13:09 (LexTHE Boxer).
16 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

whatever, to se zove testni kalibracijski signal.  uzivali smo u njemu za vrijeme starih crt-a. tu su se vidjele greske geometrije slike (vidis neka polja da su iskrivljena).  ja sam zavrsio. sretno covjeku pri kupnji.   bitno je da mu uredjaj bude tehnicki 1/1. 

edit:  zaglavljeni ces vidjet na te tri boje LoL

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 13:09 (torrente).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
torrente kaže...

whatever, to se zove testni kalibracijski signal.  uzivali smo u njemu za vrijeme starih crt-a. tu su se vidjele greske geometrije slike (vidis neka polja da su iskrivljena).  ja sam zavrsio. sretno covjeku pri kupnji.   bitno je da mu uredjaj bude tehnicki 1/1. 

edit:  zaglavljeni ces vidjet na te tri boje LoL

Svaki pixel sastoji se od tri podpixela(tri osnovne boje :crvene,zelene,plava)jedino sharp ima još zutu boju

Pixel se može samo zaglavit u jednu od ti boja.To znači da ako je pixel zaglavljen u zelenu boju kad staviš crvenu sliku preko cijelog ekrana taj pixel ćei dalje biti zelen.

A i mrtvi možeš vidit sličnom metodom

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 13:46 (LexTHE Boxer).
14 godina
LED LCD ili plasma TV?

ja sam mislio da ću si malo pomoć čitajući temu ali sam i dalje u nedoumici

dali uzeti 42g30e ili 42e5e

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
roki kaže...

Drugi put malo bolje procitaj,al dobro

Kako je zaključeno nema tu sta je bolje plazma ili lcd,oboje imaju svoje mušice sve ovisi sta ćeš gledat na tom tv-u?dali ce sluzit ujedno kao pc monitor...i u kakvoj prostoriji je smjesten, i prema tim smjernicama odaberes onaj koji je bolji za tvoje potrebe.

Prestanite samo pitati sta je bolje TAJ ili TAJ tv,već kazite sta ćete gledati(sd,hd,igrati se na konzoli...),za sta će bit namjenjen(samo tv prog,pc monitor,gledanje videa bezicno...) i u kakvoj prostoriji će biti smjesten(sa prodiranjem puno vanjskog svijetla ili mračnijoj prostoriji) i prema tome će vam netko moći dati savijet

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 12:11 (LexTHE Boxer).
13 godina
neaktivan
LexTHE Boxer kaže...
roki kaže...

Drugi put malo bolje procitaj,al dobro

Kako je zaključeno nema tu sta je bolje plazma ili lcd,oboje imaju svoje mušice sve ovisi sta ćeš gledat na tom tv-u?dali ce sluzit ujedno kao pc monitor...i u kakvoj prostoriji je smjesten, i prema tim smjernicama odaberes onaj koji je bolji za tvoje potrebe.

Prestanite samo pitati sta je bolje TAJ ili TAJ tv,već kazite sta ćete gledati(sd,hd,igrati se na konzoli...),za sta će bit namjenjen(samo tv prog,pc monitor,gledanje videa bezicno...) i u kakvoj prostoriji će biti smjesten(sa prodiranjem puno vanjskog svijetla ili mračnijoj prostoriji) i prema tome će vam netko moći dati savijet

Evo svaka čast na postu. Iman u planu potrošit nekih 6000Kn. neznam dali plazmu ili led lcd. Namjena: gledanje TV,normalno. Filmovi preko kućnog kina-hdmi, filmovi preko pc-isto hdmi, igrice-isto hdmi. TV je u dosts osvjetljenom dnevnom boravku. 

Ajde može neka preporuka?

16 godina
neaktivan
JurcO kaže...

Iman u planu potrošit nekih 6000Kn. neznam dali plazmu ili led lcd. Namjena: gledanje TV,normalno. Filmovi preko kućnog kina-hdmi, filmovi preko pc-isto hdmi, igrice-isto hdmi. TV je u dosts osvjetljenom dnevnom boravku. 

Ajde može neka preporuka?

ne može... {#}

da li biraš ti ili tvoja supruga (djevojka) ? {#}

odite u dućan, pogledaj ekran plazme za 6K kuna i ekran LCD-a, na kojem ti se više svidi slika to kupi i to je jedini ispravan način

16 godina
neaktivan
moderator
JurcO kaže...
  TV je u dosts osvjetljenom dnevnom boravku.

LED LCD svakako!! Zaboravi na plazmu

Trazis LCD sa obaveznom podrskom za DLNA (stream preko mreze/otpada potreba za dugacak HDMI)

Trazis da podrzava snimanje na eksterni disk i reprodukcija sa USB/HDD sa sto vise podrzanih formata. MKV je bonus

Prakticnost tebi treba. Razlike u prikazu izmedu plazme i LCD nisu  uber  velike. Naravno, tebi treba  Full HDD

HD Ready ne dolazi u obzir iako podrzava 1920x1080i

DVB-C je must have!! DVB-S je bonus i to je dobro ako ga ima ali ga placas ekstra ako nemas satelitsku. Samsung <=> Sony

LG je takoder super

13 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

E moj Lazarus...čovjek ima 6000 kuna,a ti mu preporučuješ LCD umjesto Panasonic neo-plazme najnovijeg modela kojeg može kupiti na nekim mjestima za 5500 kuna,a koja jede u kvaliteti ove Samsunge,LG u rangu te cijene.

Moj bi prijedlog bio ovo:

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/16963/full-hd-plasma-tv-mpeg4-panasonic-tx-p42g30e/

ili ovo:

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/22644/panasonic-tx-p46st30e-3d-full-hd-plasma-mpeg4/

A što se tiče HD ready,za naše pojmove i prilike,te gledanje TV signala,još uvijek je bolja opcija nego FullHD,ali ljudi su ovce pa trče za nečim novijim koje uopće ne znači bolje,pogotovo ako 90 posto vremena provodite gledajući larin izbor,Dnevnik,Ligu prvaka itd....

Tu bi i Panasonic plazma HD ready od 3000 kuna obavila savršen posao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 18:28 (Godin).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Godin kaže...

E moj Lazarus...čovjek ima 6000 kuna,a ti mu preporučuješ LCD umjesto Panasonic neo-plazme najnovijeg modela kojeg može kupiti na nekim mjestima za 5500 kuna,a koja jede u kvaliteti ove Samsunge,LG u rangu te cijene.

Moj bi prijedlog bio ovo:

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/16963/full-hd-plasma-tv-mpeg4-panasonic-tx-p42g30e/

ili ovo:

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/22644/panasonic-tx-p46st30e-3d-full-hd-plasma-mpeg4/

Zašto GT30 i ST30 modele, pored ST50 42'' za 5600 kuna?

13 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

Može,može...{#}Stavio sam okvirno linkove modela,vjerojatno ima razlika u cijenama i10%-ak posto.

U Export drvo je G30 recimo 5500 kn za gotovinu.

Krivo si naveo GT30,taj je dosta skuplji...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 18:41 (Godin).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Godin kaže...

Može,može...{#}Stavio sam okvirno linkove modela,vjerojatno ima razlika u cijenama i10%-ak posto.

U Export drvo je G30 recimo 5500 kn za gotovinu.

Ma ST50 je jednostavno bez konkurencije u bilo kojem razredu jer je bolja od VT30 serije. Tako da ST i GT prošlogodišnji ne dolaze u obzir ako baš nisu dosta jeftiniji.

13 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

G30 je novi model,zato sam ga stavio na prvo mjesto.Nema 3d,ali kome ne smeta,TV je ok.

VT serija je najbolja i najskuplja,tu nema dileme,za njom je G serija,a tek onda S.

Novi model ST50 je nešto novo u toj S seriji,i taj ST50 izgleda daje najviše za uloženi novac.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 18:48 (Godin).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
moderator
Godin kaže..

A što se tiče HD ready,za naše pojmove i prilike,te gledanje TV signala,još uvijek je bolja opcija nego FullHD,ali ljudi su ovce pa trče za nečim novijim koje uopće ne znači bolje,pogotovo ako 90 posto vremena provodite gledajući larin izbor,Dnevnik,Ligu prvaka itd....

Tu bi i Panasonic plazma HD ready od 3000 kuna obavila savršen posao.

Kupnja HD Ready TV-a je  big no-no

Druga prica je to sto se nijedan TV program ne "prenosi" u Full HD vec se rabi 1920x1080i. HD je bolji i kvalitetniji izbor za distribuciju (720p)

Covjek je fino rekao da ce gledati u dnevnom boravku koji je dosta osvetljen (bilo da je vestacka ili prirodna rasvjeta). Zato LCD preporucam

I manje trosi, opirali se vi (plazmasi) ili ne....manje trosi.

I ne grije se (:

16 godina
moderator
Godin kaže...

G30 je novi model,zato sam ga stavio na prvo mjesto.Nema 3d,ali kome ne smeta,TV je ok.

VT serija je najbolja i najskuplja,tu nema dileme,za njom je G serija,a tek onda S.

Novi model ST50 je nešto novo u toj S seriji,i taj ST50 izgleda daje najviše za uloženi novac.

Sve već prožvakano na ovoj temi i potkrijepljeno recenzijama.

ST50 je bolja od bilo čega iz prošle godine, uključujući i VT seriju (VT30), tako da nema govora o GT, G, ST i S modelima. Jedino što će je ugroziti po pitanju slike su ovogodišnji skuplji modeli (GT50 i VT50 kod Pan, a vidjeće se gdje spadaju ostali, E8000 kod Samsunga).

13 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

Da,plazma troši više energije,ali što se tiče osvjetljenosti dnevnog boravka,tu se ne bih puno opterećivao,obzirom da se TV ionako u 80% vremena gleda po mraku.

Ako netko usred bijela dana ide gledati neki dobar film u samoći za svoj gušt,imao LCD ili plazmu,zamračit će  lagano sobu(osobito ljeti) i  tako gledati.

Što se mene tiče,plazma od 5500 kuna,uvijek je bolji izbor u kvaliteti slike od LCD-a.

Danas se za sve skupa 1000 kuna može kupiti i vanjski hard disk i kvalitetan vanjski  multimedija-player koji čita sve moguće formate i to puno bolje nego ovi što su ugrađeni u bilo koje i kakve  televizore.

I onda imate tri vrhunska uređaja za 6500 kn,a ne jedan prosječan LCD televizor koji "čita mkv"....

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

P42ST50 je 6500 kuna,ili se varam?Je li i to model 2012?

Ako jest,onda je to{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 19:39 (Godin).

1 0 hvala 1
16 godina
moderator
Godin kaže...

P42ST50 je 6500 kuna,ili se varam?Je li i to model 2012?

Ako jest,onda je to{#}

Da da, zabrijao sam da je 5600, ustvari je 6500, ali je opet bolji omjer cijene i preformansi nego G30 i ST30. Ovo je cijena nakon lansiranja, biće to niže kad se malo ponuda stabilizira.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 19:53 (DrNasty).
14 godina
neaktivan
Re: Led ili plasma tv
Electricman :) kaže...

kod plasmi mi je sranj3 sto ju ne mozes kledati koso(pod kutem)zato sam kupio LCD

Pa upravo ti je suprotna situacija, haha. Malo si se prevario.

Kod LCD-a imaš taj kut gledanja, tj moraš sjediti i gledati ravno pred ekratnom.

14 godina
Lazarus Long kaže...

I manje trosi, opirali se vi (plazmasi) ili ne....manje trosi.

I ne grije se (:

Sorry  Lazo ali ako očeš da auto ide onda mora i trošiti,hebi ga nemožeš i ovce i novce {#}

i naravno da se grije iako neznatno više od  dizelaša

ali zato ide......,nebi vjerovao......ide....{#}

14 godina
LED LCD ili plasma TV?

ja sam jučer kupioLED LCD  LG 42LW579- 3D pa sad kud puklo da puklo

dugo sam razmišljao šta kupiti i kontaktirao nekoliko frendova za koje smatram da su relevantni davati taj savjet oko kupovine istog

rezultati su bili mogu reći 50:50(plasma vs lcd)

tu su ljudikoji rade ili prate ili jednostavno jesu u tom svijetu

a da ne pričam da i  prodavači u različitim trgovinama imaju također različita mišljenja

kupovao sam telku pola godine i bio na raznim forumima i recenzijama

najtočniji su bili oni koji su rekli kupi si ono šta tebi paše

jučer sam u tehnomarketu stajao ispred plasme panasonic 42gt30e i lg 42lw579s, oba dva su 3D

tražio sam lika da mi spoji telke na običnu antenu(šta baš i nije bio baš pretjerano oduševljen)

jer nisam htjeo ocjenjivati sliku  koja je snimana i napravljena kao promo materijal za trgovine

kada smo lcd i plasmu poštelali onako kako je meni pasalo ljudi moji razlika je nevidljiva

da dalje ne dužim telke su u istom cjenovnom rangu 7000kn stim da je lg bio na akciji na 6000kn

dvojbe će biti vječne i uvjek će biti različitih mišljenja

dnl
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Led ili plasma tv

Neznatno i nebitno.

11 godina
LED LCD ili plasma TV?

Dali uzeti panasonic tx-p42ut30e za 3200 star 15 dana od poznanika...garancija jos vrijedi ili ima nes bolje za te pare?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LED LCD ili plasma TV?

Jel može netko preporučiti što uzeti do 5 000 kn(neki link), prvi puta kupujem pa se baš ne razumijem, hvala..

0 0 hvala 0
12 godina
LED LCD ili plasma TV?

{#} realno...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice