LCD TV za udalj. 2.5m: LG, Samsung ili Philips?

poruka: 81
|
čitano: 36.337
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
LCD TV LG ili SAMSUNG ili PHILIPS

Bok ljudi!

Ne kuzim se u svu tu tehnologiju previse a zanima me kupnja novog tv-a....

Gledao bi tv sa udaljenosti od 2.5m i zanima me dali bi bolje bilo kupiti 32" ili 37" na tu daljinu?.. E sad....problem...budzet od cca 3500kn...

Prvo sto sam ugledao je bio PHILIPS 32PFL5405H (full hd,100.000,2ms,100Hz) i dalje mi se cini za 3300kn best buy,ali ako bi mozda isao (ako je potrebno) na 37" onda SAMSUNG LE-37C530 ili LG 37LH3000 (fullhd,50.000kontrast,4ili5ms ,50Hz).

Molim vas za bilo kakav savjet (sta mislite o tim tv-ima)....i jos me zanima jel recimo ovaj philips stvarno duplo bolje kao sto govore specifikacije ili u stvarnosti i nije bas tako?

Hvala unaprijed {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LCD LG ili SAMSUNG ili PHILIPS???

Obično se uzima da je udaljenost od TV-a 3-4 duljine dijagonale, a navodno za veće rezolucije (full HD) uz koje uglavnom dolaze i veće dijagonale to baš i ne važi jer valjda nema smisla gledati visoku rezoluciju sa neke veće udaljenosti jer u tom slučaju ne bi vidio razliku između 720p sa (karikiram) 3m i 1080p sa 6m (uz istu dijagonalu).

http://www.sony.hr/hub/bravia-lcd-televizori/4/1

Your Ego Is Writing Checks Your Body Can't Cash
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LCD LG ili SAMSUNG ili PHILIPS???

Ma uzmi LG ili Samsung ponajprije radi toga sto sve formate filmova i titlova podrzavaju za gledanje preko USB-a.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: LCD LG ili SAMSUNG ili PHILIPS???
Gain kaže...

Obično se uzima da je udaljenost od TV-a 3-4 duljine dijagonale, a navodno za veće rezolucije (full HD) uz koje uglavnom dolaze i veće dijagonale to baš i ne važi jer valjda nema smisla gledati visoku rezoluciju sa neke veće udaljenosti jer u tom slučaju ne bi vidio razliku između 720p sa (karikiram) 3m i 1080p sa 6m (uz istu dijagonalu).

http://www.sony.hr/hub/bravia-lcd-televizori/4/1

plazmu od 107 možeš gledat i s 2,5 m udaljenosti ako gledaš PAL rezoluciju, dok je na LCD-u to negledljivo.

pričam samo o Pal a ne 720 i full hd 1080.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
14 godina
neaktivan
Hvala na odovorima...ali eto.kao.sto sam rekao ogranicen sam sa budzetom tak da jedino gledam ove navedene. Pa dajte mi sad onda za kraj recite koji bi mi najvise odgovarao od ova 3 modela na tu daljinu od 2.5 m,tj. koji bi prikazivao najbolju kvalitetu slike?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LCD LG ili SAMSUNG ili PHILIPS???

3 do 4 duljine dijagonale je bila SMPTE-ova preporuka za NTSC video. Buduci da su dosla druga vremena i HD video, danas se obicno uzima 2 do 2.5 dijagonale. Po nekima i manje, kao recimo THX-u koji preporucuje kut gledanja od barem 30 stupnjeva. Za 2.5 metra bih ja definitivno uzeo 50 in. Moj je TV 42 in i gledam ga s malo vise od 2 metra.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 17:27 (Mirko935).
17 godina
protjeran
Re: LCD TV LG ili SAMSUNG ili PHILIPS
Hose Marinho 46 kaže...

Bok ljudi!

Ne kuzim se u svu tu tehnologiju previse a zanima me kupnja novog tv-a....

Gledao bi tv sa udaljenosti od 2.5m i zanima me dali bi bolje bilo kupiti 32" ili 37" na tu daljinu?.. E sad....problem...budzet od cca 3500kn...

Prvo sto sam ugledao je bio PHILIPS 32PFL5405H (full hd,100.000,2ms,100Hz) i dalje mi se cini za 3300kn best buy,ali ako bi mozda isao (ako je potrebno) na 37" onda SAMSUNG LE-37C530 ili LG 37LH3000 (fullhd,50.000kontrast,4ili5ms ,50Hz).

Molim vas za bilo kakav savjet (sta mislite o tim tv-ima)....i jos me zanima jel recimo ovaj philips stvarno duplo bolje kao sto govore specifikacije ili u stvarnosti i nije bas tako?

Hvala unaprijed {#}

te kontraste nemoj ni gledati jer svi proizvođači muljaju s tim kontrastima i ništa ne znače.

a i 2ms i 5ms nećeš primjetiti.

ti imaš problem jer su ti u opcijama 32 i 37 ekrani.

philips je bolji jer je 100hz a samsung je "bolji" (uvjetno rečeno) jer je 37˝

imam 3 god LCD 94 cm, i kad sam ga uključio u kući nakon CRT-a mislio sam da sam u kinu; koliko mi je sve izgledalo ogromno, no evo sad da kupujem kupio bih 142cm TV, pričvrstio ga na zid i uživaj.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
14 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovorima!

Ovo sto pisete da treba uzeti 40" ili 50".... sve je to super i nebi se bunio ali pogledajte moj budzet :(. Cak i da uspijem naci 40" za te pare neznam bas koliko bi takav tv bio dobar i vjerovatno bi vec za pola godine govorio "joj sto sam to kupio". Definitivno mi se za sad cini best buy philips eto zbog 100 Hz i jos nekih sitnica ali mislim da je ipak premali.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u Metro-u taj PHILIPS tv imaju na akciji, a da bi se ostavrio popust od 25% na punu cijenu treba se donijeti neki, bilo koji, stari daljinski- nakon popusta TV dođe cca 2700 kuna :-)) mi kupili jučer

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LCD TV za udalj. 2.5m: LG, Samsung ili Philips
LG 42PJ350 imas po ducanima vec od 3000 kn, a Panasonic P42X20 od 3500.

Sasvim sam siguran da ce ti vrlo skoro biti vrlo zao ako uzmes samo 32" televizor.
14 godina
neaktivan
A kakva su ta 2 modela? Mislim.... jel valjaju u bilo kojem smislu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti linkovi na recenzije sa HDtelevizije pa pročitaj, vjerojatno ćeš više toga pametnog tu pročitati nego što ti ja mogu reći:

http://hdtelevizija.com/2010/03/15/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42x20e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2010/06/03/recenzija-plazma-lg-infinia-42pj350-106-cm/

Također se možeš i obratiti privatnom porukom kolegi Bara, on je dosta upućen u to i sigurno ti može nešto pametno reći i usporediti te TV-e s ovim LCD-ovima koje si gore naveo.

Jedan moj prijatelj ima LG 42PJ350 i po mom nezahtjevnom mišljenju je TV sasvim u redu. Nije sad da nema mjesta poboljšanju, ali realno mi se čini bolji od LCD-a jednog drugog prijatelja (isto neki 42" LG, znam da je FullHD, ali ne znam točno ime modela) koji je koštao oko 5.5-6 hiljada, a kao i svaki LCD, naročito jeftiniji, ima problema s kutom gledanja i rekao bih lošiju crnu boju itd. Mislim da ti je s manjim budžetom plazma puno bolji izbor. Ja sam još uvijek sasvim zadovoljan sa svojim Panasonicom 42PV8 kojeg sam platio 3500 kn pred 2 godine, i mislim da ću biti još dosta vremena, dok mi ne padne s neba kojih 10000 kn za neku novu plazmu. :)

15 godina
Mirko935 kaže...

Evo ti linkovi na recenzije sa HDtelevizije pa pročitaj, vjerojatno ćeš više toga pametnog tu pročitati nego što ti ja mogu reći:

http://hdtelevizija.com/2010/03/15/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42x20e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2010/06/03/recenzija-plazma-lg-infinia-42pj350-106-cm/

Također se možeš i obratiti privatnom porukom kolegi Bara, on je dosta upućen u to i sigurno ti može nešto pametno reći i usporediti te TV-e s ovim LCD-ovima koje si gore naveo.

Jedan moj prijatelj ima LG 42PJ350 i po mom nezahtjevnom mišljenju je TV sasvim u redu. Nije sad da nema mjesta poboljšanju, ali realno mi se čini bolji od LCD-a jednog drugog prijatelja (isto neki 42" LG, znam da je FullHD, ali ne znam točno ime modela) koji je koštao oko 5.5-6 hiljada, a kao i svaki LCD, naročito jeftiniji, ima problema s kutom gledanja i rekao bih lošiju crnu boju itd. Mislim da ti je s manjim budžetom plazma puno bolji izbor. Ja sam još uvijek sasvim zadovoljan sa svojim Panasonicom 42PV8 kojeg sam platio 3500 kn pred 2 godine, i mislim da ću biti još dosta vremena, dok mi ne padne s neba kojih 10000 kn za neku novu plazmu. :)

potpis na gore napisano uz još jedan dodatak,Panasonic TX_P42C3E

15 godina
neaktivan
honda_zg kaže...

potpis na gore napisano uz još jedan dodatak,Panasonic TX_P42C3E

Heh, ovaj faks toliko zaokupi čovjeka da prestane pratiti ove bitne stvari u životu poput televizora i tehnike općenito :D Nisam ni znao da je već izašla serija 3 :S Samo što je on već skoro 4000 kn tako da ne znam hoće li autoru biti unutar budžeta.

Btw, @Hose Marinho: pretpostavljam da znaš za www.nabava.net gdje možeš provjeriti u kojem dućanu su najniže cijene itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 6:16 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

Btw, @Hose Marinho: pretpostavljam da znaš za www.nabava.net gdje možeš provjeriti u kojem dućanu su najniže cijene itd.

Znam za to...ali nikad nisam ni razmisljao o plazmi nego uvijek o lcd-u. Da budem iskren i neznam koja je razlika i koji je bolji (plazma,lcd)?

15 godina
neaktivan

Napisah poprilicno dug post, no ipak cu napraviti skracenu verziju :)
Ukratko, u tehnologiji su dosta velike razlike, no ono sto trebas znati je da plazme ne trebaju pozadinsko osvjetljenje kao LCD-i pa stoga u pravilu imaju bolju reprodukciju boja, narocito crne, tj. bolji stvarni kontrast, sto je dosta bitno na TV-u, slabije "svijetle" tako da nisu tako prikladni za vrlo osvjetljene prostore i nisu prikladni za koristenje kao monitor zbog mogucnosti (doduse, sve manje svakom generacijom) image retentiona i burn-ina. U normalnim uvjetima u pravilu daju bolju sliku od LCD-a, i SD signal u pravilu bolje izgleda na njima, pogotovo 720p modelima.

Nema razloga da ne razmisljas o njima, dapace, vecina ljudi koji se kuze u te stvari u pravilu preferiraju plazme u svim, narocito nizim cjenovnim razredima.

EDIT: zaboravih kod plazme bolju pokretnu rezoluciju i manju mogućnost motion blura zbog čega su također prikladniji za brže scene, npr. sport i slično, od LCD-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 17:17 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

E ovak....znam da nisam otkrio sa ovim sto cu reci toplu vodu...ali evo jucer malo prozujao po trgovinama tv-a..., i hvala vam na komentarima i svemu ali nema boljeg od toga da odes sam tamo i vidis svojim ocima te razlike u slici. Npr. ...stvarno neznam mogel ali bio je LG 37" i kostao 4200kn i pokraj njega neki brutalni Philips 100Hz od oko 4700kn isto 37" i iznenadio sam se kad sam vidio koliko osjetno bolju sliku ima LG (oboje su bili na HRT 1), a za plazme da ne govorim...pogotovo panasonic-ove...brutalalnooo! Zakljucak je da je najbolje otici u trgovinu i ona tv koja ce cini najbolja za vase oko uzeti je a ne toliko gledati brojke,omjere,kontraste i neznam sta .... Bez obzira na ove plazme savrsene slike ipak bi si uzeto lcd od 37" full hd za sobu jer mi to trenutno treba...Mozda za 5,6,7 godina kad budem uzimao tv za dnevni uzmem neku poveću plazmicu {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pogledaj ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/televizor-do-4500kn-106cm/58466.aspx

Na 1. stranici imas o koristi od FullHD-a na manjim udaljenostima, realno ti sasvim sigurno ne treba za 37", a ni za 42., i Bara ponesto prica o 100 Hz itd; a na 2. imas ponesto o usporedjivanju u ducanu koje je u pravilu prilicno losa ideja. Bila je jedna tema u kojoj je nas par detaljnije pisalo o tome, no ne sjecam se vise gdje je.

Sto ti znaci da ti trenutno "treba" LCD od 37"? Mislim, kako hoces, ali mislim da mozes bolje proci.
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Pored philipsa uzeti lg-svaka čast.U trgovinama su uvijek drugačije postavke na televizorima tako da to nije objektivno.Radim u trgovini pa znam.Ako je približna cijena uvijek je bolje uzeti philipsa.Philips će uvijek biti skuplji zbog tradicije u proizvodnji tv-a.

Ja sam samo govorio ono sto sam vidio....znaci tv-i nisu bili na nekim "njihovim" super programima nego na normalnom Hrt 1 i na pogled sam uocio razliku. Ja vjerujem da se slika moze namjestiti i moguce ga Philips ima bolju sliku....nisam ja nista lose mislio pod time, nego samo kazem ono sto sam vidio.

A sto se tice HD ready i full hd nakon sto sam procitao onaj link promijenio sam misljenje i realno mi ne treba full hd, ali koji god tv pogledam (lcd) , cak i onaj od 2800kn je full hd tako da skoro pa se i nemoze izbjeci taj full hd. Trenutno mislim da mi je dovoljno za sobu i za udaljenost od 2.5m (moze bit i 2.2m,a moze i 2.7m) tv od 37". U dnevnom imam samsungov lcd star 5 god hd ready 40" koji se gleda sa 3.5,4m i tv je užas...( premali je na tu udaljenost i kontrast boja mu nije bas dobar;kada gledam neki mracniji film to je borba da skuzim sta tko radi itd itd....),tada je kostao 17000kn (za ubit se).... Poanta ovoga je da za malu sobu bilo koji tv od 37" na tu udaljenost ce mi biti super nakon ovog moga (u pogledu velicine i u pogledu kvalitete slike).

p.s. da imam 6000,7000 kn sad nebi pricali nego bi iz kreveta gledao u PANASONIC TX-P42G20ES ili PHILIPS 42PFL8404H (to su samo primjeri)... a posto sam ogranicen sa cca 3500kn htio bi sto bolje dobiti , pa naravno gledam 37"

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.technomarket.hr/products/09070950/lg-42pj350 ....  cijena :))))))))) (tek sad vidio)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imas ga i jeftinije u Konikomu: http://www.konikom.hr/p10800/tv-plazma-lg-pdp-42pj350/product_info.html

Jos sam ti prekjucer napisao, ne citas ti bas :P

Sto se tice slike u ducanu, samo promjenis profil boje sa warm na neutral ili cold, i promijenis sliku do neprepoznatljivosti, kao i recimo postavke kontrasta, sa dvije stisnute tipke na daljinskom, tako da smatram da se uopce ne isplati vizualno usporedjivati televizore osim ako su kalibrirani, a takvi u ducanu sigurno nisu.
14 godina
neaktivan

citao sam recenziju LG-a na hdtelevizija....jel mi moze netko objasnit zasto su radili test na 4:3 slici i hvale prikaz slike na 4:3? mene zanima cijeli zaslon (16:9),kakva je slika....i jos nesto.....kakav je to šum koji se cuje na plazmama?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa valjda su radili test i na 4:3 slici zato što se još uvijek jako puno materijala može naći u tom formatu, uključujući i naše TV postaje. Piše dosta detaljno o slici, 4:3 je tek spomenut.

Što se tiče šuma, sve plazme lagano šume, ne znam točno zašto. No ja svoju ne čujem uopće na udaljenosti od preko pola metra, metar u potpuno tihoj prostoriji. Ne bih nikad ni primijetio da nisam znao za to pa išao baš vidjeti čuje li se.

17 godina
neaktivan

Hose, ako se bojiš 42'' TV-a polgedaj je li negdje ostao još koji Panasonic TX-P37C2E ili TX-P37X20E.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...
Imas ga i jeftinije u Konikomu: http://www.konikom.hr/p10800/tv-plazma-lg-pdp-42pj350/product_info.html

Jos sam ti prekjucer napisao, ne citas ti bas :P

Sto se tice slike u ducanu, samo promjenis profil boje sa warm na neutral ili cold, i promijenis sliku do neprepoznatljivosti, kao i recimo postavke kontrasta, sa dvije stisnute tipke na daljinskom, tako da smatram da se uopce ne isplati vizualno usporedjivati televizore osim ako su kalibrirani, a takvi u ducanu sigurno nisu.

Planiram uzeti doticni (lg plazma, 42PJ350). Namjena - za roditelje, oveci dnevni boravak. Znaci, nije mi bitna full hd, nikakve mkv djidje, odazivi, i sl. Bitno je da je ok za casual gledanje TV programa (maxtv). Gledam cijene i ovo mi se trenutno cini nekakav best buj (3200kn konikum). Ili LG lcd 37 ld420, za 3000kn, ako plazma ispadne malo prevelika ipak. Ima netko neku drugu ideju? Hvala :)

17 godina
neaktivan
mcf kaže...

Planiram uzeti doticni (lg plazma, 42PJ350). Namjena - za roditelje, oveci dnevni boravak. Znaci, nije mi bitna full hd, nikakve mkv djidje, odazivi, i sl. Bitno je da je ok za casual gledanje TV programa (maxtv). Gledam cijene i ovo mi se trenutno cini nekakav best buj (3200kn konikum). Ili LG lcd 37 ld420, za 3000kn, ako plazma ispadne malo prevelika ipak. Ima netko neku drugu ideju? Hvala :)

Potraži ako imaš još plazme i to Panasonicove.

TX-P37C2E

TX-P37X20E

To ti neće biti niti preveliko, a i ima bolju sliku nego LG plazme. Isto ti modeli imaju i u 42''.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
14 godina
neaktivan

Da ne otvaram sad novu temu....imam jedno ultra glupo pitanje :)

U dnevnom boravku imam lcd samsung star 5 god., 40" i priblizio sam si fotelju na 2.5 m od tv-a (inace se gleda sa oko 4),zbog ugodjaja i tak to....i nakon filma (DVD) koji traje cca 2 sata mene boli glava (probao vise filmova gledat i opet isto). Jel to do televizije,do filma,do mene? pitanje sam postavio iz razlog sto ekipa ocito gleda sa te udaljenosti i jos vece televizije i super im je.

P.S. nemojte se smijat pitanju :-P

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Da ne otvaram sad novu temu....imam jedno ultra glupo pitanje :)

U dnevnom boravku imam lcd samsung star 5 god., 40" i priblizio sam si fotelju na 2.5 m od tv-a (inace se gleda sa oko 4),zbog ugodjaja i tak to....i nakon filma (DVD) koji traje cca 2 sata mene boli glava (probao vise filmova gledat i opet isto). Jel to do televizije,do filma,do mene? pitanje sam postavio iz razlog sto ekipa ocito gleda sa te udaljenosti i jos vece televizije i super im je.

P.S. nemojte se smijat pitanju :-P

Pa i nije toliko glupo pitanje. Ok, na prvi pogled je, ali kad bolje promisliš nije ;)

Svašta je moguće... Da ti nije možda namješten TV da prejako svijetli i slično? Meni takve stvari smetaju recimo, a često ljudi imaju namješten TV onako kako dođe iz dućana, a te su postavke u većini slučajeva očajno loše i prenabrijane, i brightness, contrast itd.

Meni se zna dogoditi da dođem kod ljudi koji imaju na monitoru namješten brightness na 100% i počne me glava boljeti u roku od 5 minuta što gledam u njega. Doslovno. Možda je to i kod tebe slučaj.

A s druge strane, i pred svojom plazmom i pred svojim monitorom mogu sjediti preko 5 sati bez glavobolje i sličnih stvari. Znao sam nekad dok bih ljeti besposličario pogledati po 3-4 filma za redom, a sjedim na 2 i nešto sitno metra od 42" TV-a.

14 godina
neaktivan

A nisam nista dirao sto se tice slike,kontrasta i toga jer kao sto sam napisao vec to je vec "starija" tv i nikad nisam nista dirao na njoj i nije me zanimalo to,a i sa udaljenosti sa koje se inace gleda (oko 4m) sve je super i ne boli me glava. Jedino sto sam stavio je onaj nacin gledanja (dinamican,podesen,film...) i ja sam stavio na film (to dosta posvijetli sliku)...a neznam... i jos nesto... koji god sam film gledao djelovalo mi je  koda je slika mozda cak i losija od npr. hrt,rtl,nove ... isto neznam zasto?= mozda me zato i boli glava.... svi dvd-i su originali iz algoritma ili iz videoteka, dvd player je quadro dvd-966 i eto da napisem koja je tv...samsung le40r72b

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo samd sam isamo malo detaljnije prouciti sve...ovak...neznam jel treba tako biti ali slika na maxtv-u je znatno bolja nego na dvd-ima (stavio sam Troju,Misticnu rijeku,lice s oziljkom i jos neke)... Nasao sam za podesavanje slike u podesenjima ali stvarno neznam namjestit najbolje...ima dosta toga za namjestiti osvjetljenje,kontrast,boja,ostrina,pa onda hladna 1,hladna 2,normalan, topla 1 i 2....  ako ima tko prijedlog kako da podesim najbolje slobodno pucajte jer su to sve sitnice koje ja ocito ne kuzim toliko a opet vjerujem da moze biti puno bolje nego sad. Jedino sto sam do sada napravio je ostrina koja je dosta popravila(izostrila) titlove, ali za ovo drugo (boje,kotrasti....) stvarno neznam sta namjestiti (trenutno mi je sve na pola tj. 50) osim ostrine koja je 75 :).

Jos nesto... kad se priblizim na oko 2 metra slika je mutnija nego kad gledam sa 4 m... evo samo jedan primjer....kad dodjem kod sestricne,gledamo dvd film sa 2 metra na lcd-u (full hd, star oko god dana) od 107 cm i to je nesto savrseno,ne boli me glava,slika super (NIJE MUTNIJA),sve super.... i sigurno nista nije namjestala sa slikom jer znam da se ne kuzi u to :) 

E pa ja sad stvarno neznam vise sta,kako,zasto??? jel to do tv-a?

P.S. oprostite sto nema veze sa temom ali kad sam vec tu....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice